USA

Tips til fremtidige utvekslingsstudenter

Skal du på utveksling, og du har sikkert masse du lurer på, alt fra pakking til vertsfamilie til venner osv. Så hvor skal jeg starte, kan vel starte med pakkingen

Når du skal pakke livet ditt ned og det er det du skal ha for det neste året er det lurt å tenke gjennom hva du egentlig trenger, på en måte angrer jeg på at jeg tok så mye med meg som jeg gjorde. Ikke bare tok det mye plass nå når jeg skulle hjem, og hva er vitsen med å ha med en hel garderobe, når du uansett ender opp med å kjøpe en ny en(hvis du er som meg). PAKK LITE, vet det er vanskelig. Et veldig random tips, ta med masse sjokolade, amerikanere elsker den, og amerikansk sjokolade suger spør du meg(med untak av reeses). 

Vertsfamilie, vil ikke skrive så mye om det, og vet jeg ikke har delt så mye om vertsfamilien, selv hadde jeg ikke den beste erfaringen når det kommer til det området. Men hvis det er et tips jeg har, funker det ikke, så funker det ikke, ikke gå å vent på at det skal bli bedre, for da kan du vente så lenge at det til slutt ikke er vits å skifte. Jeg vil ikke oppmuntre til å skifte vertsfamilie, men hva er poenget med vertsfamlie hvis de ikke gjør noe for deg egentlig? BYTT HVIS DET FØLES FEIL! Det er grusomt når det ikke funker.. Og vertsfamilien har nokså mye å si.

Venner, hvordan skaffe seg venner. I begynnelsen var det vanskelig for meg å skaffe meg venner, for det første, alle var interisert i Country og mer Country, så jeg måtte jo først akseptere denne kulturen, men da jeg var vant til det gikk det bedre. Jeg vil ambefale alle å begynne på noe sosialt, Sport, Kor, Drama osv, whatever, bare det er sosialt og du kan skaffe deg venner. For meg åpnet alt seg i Musikalen, det var helt fantastiskt og da jeg fikk flest venner. Er så glad i alle musikal vennene jeg fikk, og de er de jeg regner som mine beste venner. Så begynn på en sosial aktivitet.

Kommer til og skrive andre ting senere, når ting dukker opp i hodet, er det spørsmål er det alltid lov å spørre, nå som jeg er hjemme, er ting satt mer i perspektiv, så jeg har mer å tilføye en hva jeg hadde i USA, still spørsmålene her, eller send dem til: emkyte@gmail.com, og jeg svarer så fort jeg får muligheten til det :) 

Nå er det vel tid for å sove i Norsk tid, så jeg får vel gjøre det. Kos torsdagen, nesten helg, og snart sommerferie for dere nordmenn! 

Mine fantastiske venner på andre siden av jorden!

Må beklage den lille skriften, men er ikke så flink teknisk på denne bloggen

 

Da var jeg hjemme

Hjemme i Norge, nå er alt supert! Vet ikke hva mer jeg skal skrive! Kommer til å skrive ett til innlegg om da jeg kom hjem, men har ikke bildene på dataen enda. Men jeg kommer ikke til å forsette å blogge, spørsmål om utveksling kan stilles. Nå skal jeg nyte tiden min som norsk ungdom, og all friheten!

Solveig og meg på Bryggen :)

Will Rogers

Nå sitter jeg på flyplassen og venter på at flyet skal gå. Snakkes i  DC eller Køben, hvis ikke blir det Bergen.

Og ja jeg reiser i shorts! Jeg får heller fryse i Norge, men jeg har med blankiet mitt(navnet på teppe jeg fikk av Granny til jul). 

Klare for å få meg hjem?

Da er dagen her. 29 mai dagen jeg reiser hjem, i kveld var jeg sammen med venner, nå er Anja her på overnatting. Vi er har masse kaffe, snop, og mye annet for å holde oss våken, i morgen begynner min lange reise hjem, lander i Bergen på onsdag, nå er det akkuratt 24 timer til jeg sitter meg på flyet som går til Bergen. 

Men nå skal jeg snakke litt om dagen min, i dag dro jeg først på walmart med Sydney fikk kjøpt inn mine siste ting. Så kom Anja senere, og så dro vi ut med folk å spiste på Texas Roadhouse.

Miranda, Anja og Victoria

April, moi og Christina

April og meg i bassenget til Christina(som ikke hadde tenkt på at vi skulle ha tatt med oss bikini, så vi endte opp med topp og sportsshorts hele gjengen ca)

Anja hopper uti bassenget

Victoria, Anja, Miranda, moi og Christina, vi badet mens det var Thunderstorm, jeg friket ut og løp ut av bassenget først, men tok ikke lang tid før de andre også var ute av.

Nå skal jeg pakke det siste, også skal jeg og Anja bare sitte å spise godteri og slikt

Snakkes i løpet av morgendagen, og som da jeg reiste bort, kan være enklere å følge meg på twitter: emkyte jeg kommer nok til å oppdatere mer der, kan love en oppdatering til på bloggen, men er ikke lenge til jeg legger ned bloggen, er jo ikke noe vits å skrive emmamerica når jeg er hjemme i Norge.

Håper alle får en fin tirsdag, nå skal det pakkes!

IHOP & Friends

I kveld dro jeg på kino med Hannah og Madison, pluss noen venner av dem, vi så Man in Black 3, etter det fant vi ut vi skulle gjøre noe, men alt virker jo til å stenge kl 11 her, mens vi var klare til å gå steder kvart på tolv. Så IHOP, var eneste stedet utenom McDonalds og TacoBell som var åpent. Så vi gikk der å fikk oss litt pannekaker.

Madison, Hannah og meg

Den lille gjengen som var med til IHOP og servitøren vår

Hadde en super nest siste kveld her i Oklahoma.. Kvelden i morgen skal jeg ut å spise med venner før vi skal videre til Christina og bare chille, med bål og smores(tror det er sånn det skrives)

Kos dere der hjemme, og venner og familie: Nå ses vi om to dager!!! 

GRADUATAION

I cap and gown etter Graduation!  

Glad!!

We did this year together, and here we stand 10 moths later in our cap and gown graduating from the year that became the time of our life! 

 Victoria og meg, hun har rød fordi hun er Class Officer(litt som elevråd, men ikke helt det samme)

 Jule og meg

Tristan og meg, hadde aldri trodd jeg kunne bli så god venn med en som er 3 år yngre enn meg men der tok jeg feil Stjelte bildet fra kirken sin facebook, finner dere hvor jeg er ?

Så i dag var det graduation, og det var en fantastisk opplevelse! Hva mer kan jeg si? Er jo bare en gang i livet man kan oppleve dette, og det var som på film spør du meg. Begynte å grine når vi sang Alma Materen til skolen, jeg innså at det var siste gang jeg kom til å synge den. Vi synger den alltid for å avslutte ting på Moore High, men nå er jeg ikke på Moore High lengre, litt trist å tenke på..

Graduation 12 timer unna

Må beklage copyrighten over bidet, men har ikke bestemt meg for om jeg skal kjøpe det eller ikke, hva syns dere?

I morgen er det klart for GRADUATION! Så i morgen blir det noen andre bilder her enn vanelig, vi har graduation ikke tidligere en halv ti om morgenen. Så jeg skal opp 6/halv 7 i morgen for å gjøre meg klar. 

I dag har vært den stor pakke dagen, nå er rommet ryddet og "vasket" i den forstand hvor mye man kan vaske ett teppegulv(irriterer livet av meg at amerikanere har teppe gulv). Nå må jeg få sove så jeg ikke faller på scenen i morgen i mine høye heler, får ikke være med på graduation hvis du ikke har på deg høyeheler når du er jente. 

ONE DAY LEFT OF HIGH SCHOOL

Nå vil jeg egentlig grine, men tårene rener jo i ett fortiden.. Så vi kommer sterkere tilbake når tårene har samlet seg, om en uke er jeg i København ca. 

Deler sangen Ms Hicks sang for seniorene i koret i dag, og jada tårene rant jo gjennom sangen 

Senior Breakfast

I dag var det senior breakfast, det går da ut på at seniorene drar å spiser frokost og vi slipper å gå på skolen. Vi har graduation practice etter på, dette er på en måte siste avsluttning på året før graduation. Nå har jeg to dager igjen, onsdag er min siste dag på Moore High, kjenner det er litt rart å snart ikke skulle gå ned gjennom gangene på moore high lengre. 

Anja, Miranda, Kelly og meg i dag på breakfasten

 

En uke til jeg forlater Oklahoma, kjenner virkelig veldig miksede følelser om å reise herfra, spessielt alle vennene jeg har fått her, og spessielt Anja, vi har jo vært med hverandre fra dag 1 her. Håper jeg får muligheten til å dra til Tyskland så fort som mulig! 

Today is the day when I realized how this will soon be over

HERREGUD JEG VIL IKKE DRA HERFRA! Jeg vil ikke forlate VERDENS BESTE VENNER som jeg har fått her.. Hater å skrive slike depresive innlegg, men i dag har vært et stort mess. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg prøver å nyte alle minnuttene jeg har her, sier ja til det meste fortiden. På torsdag skal jeg være med Sydney på Tinker Airforce Base(altså en militær base). Onsdag er det siste skole dag, i morgen er det senior breakfast. I dag var det bacallorien, eller hvordan man skirver den, det er en kirke ting for å liksom motivere seniorene for hva som kommer etter graduation.

Tok Anja sitt bildet da hun er eneste som har lagt ut noen av bildene som ble tatt, vi hadde på oss Gown, men ikke Cap. Var bare 4 stykker jeg kjente der, var nesten ingen som kom, så jeg satt med Anja og Dillion, også var Victoria der og, men hun er VicePresident for Seniorclass så hun måtte være med å lede hele greien. 

Choir Banquet

Meg og Allyson!

Var på Choir Banquet i kveld, alle seniorene fikk en "fremtids" award om hva som ville skje i fremtiden med oss, jeg fikk: Most likely to play Snow white in a broadway musical. Etter det dro jeg og noen flere fra mitt kor til Chilis og spiste, har flere bilder, men er kjempe trøtt og skal i kirken og masse annet i morgen, så nå må jeg sove.

Drama Banquet - En kveld fylt med tårer

I kveld var det Drama Banquet, jeg var med Kassie hele dagen etter skolen frem til Banquet startet. 

Meg og Kassie

Victoria, Anja, Miranda og meg, i dag innså jeg hvor ekstremt mye spessielt Anja og Miranda har betydd for meg dette året, Miranda er den skjønneste personen du kan finne, gleder meg allerede til mandag, for hun skal kjøre meg til Senior Breakfast, og hun og jeg var jo bil buddies under musikalen og vi kunne sitte i drivewayen(jada emma husker ikke hva det heter på norsk) i over 40 minutter og bable. Hun er den personen som klarte å snu året mitt, slik at dette ble til The Time of My Life. 

Christina og meg, Chirstina er bare så herlig! Og vi har blitt utrolig gode venner, jeg er så ufattelig glad i denne jenten, hun er super sprudlenede. Føler dette innlegget blir litt sånn å de er så fantastiske innlegg, men er fordi jeg sitter her super emosjonel etter å ha grått fordi seniorene som har vært i drama i 3-4 år sa skikkelig triste ord.

Meg og Dillon, Miranda er fotografen(hun var sikker på hun hadde tatt ti bilder av oss, jeg ser gjennom kameraet ett bildet hadde hun tatt). Men uansett Dillon er helt fantastisk morsom og sykt talentful innen for alt som har med Preforming Arts å gjøre og på toppen av det han er jo Mr MHS( min skoles versjon av Prom King ). 

Og sist men ikke minst! Verdens beste tysker! Jeg skal gjøre alt for å få tatt meg en tur til Deutschland i løpet av skoleåret 2012-2013, hvordan skal jeg klare å ikke se Anja være eneste uke/dag lengre. Blir så ufattelig trist, men nå må jeg legge meg, øynene verker etter all gråtingen, og jeg har Choir Banquet i morgen, så nå er dat bare å få litt søvn så oppigjen for å gjøre meg klar for enda en banquet, men elsker at det er så mye som skjer!

17 Mai 2012, anderledes en hva jeg er vant med

Vil starte med å si at denne dagen ikke har vært som mine vanlige 17 mai. Savner å se på 17 mai togene, og alt som hører med 17 mai, men siden jeg er her har jeg ikke hatt den typiske 17 mai stemningen, noe jeg tror har hjulpet siden jeg ikke engang har kjent spor av hjemlengsel. 

 Alle ville jo ha bildet med det norske flagget, så her er resultatet. 

I morgen er det yearbook signing så seniorene har bare to timer skole(klager ikke). 

Antrekket 17 Mai 2012, savnet bunaden min da.

Håper alle hadde en fin 17 mai og at 18 mai også blir en fin dag!

Ja, vi elsker

Ja, da er vi kommet til dagen i året hvor Norges Nasjonaldag er, skal si at dagen i morgen vil bli spessiell. For det første, jeg får ikke sett noe 17 mai tog, og jeg får ikke alle måltidene jeg er vant med. Men over til 16 mai, i dag var det senior dress up day, JEJ. Neida, men altså vi tok bilder som skal settes sammen til et stort klassebildet. Vi hadde også graduation practice, gjett hvem som må sitte på siste rad på graduation, joda det skal jeg fortelle deg: UTVEKSLINGSSTUDENTENE. Ellers så var det jo rudt 30 grader som vanelig, og etter skolen var jeg med Bri, vi kjørte rundt, serriøst amerikanerene har en fin hobby nemmelig kjøre rundt med vinduene ned og musikken på fullguffe, og det er liksom sånn vi vet ikke hvor vi kjører, som i dag kjørte vi i en firkant. Amerikanske veier er jo laget med linjal ser det ut som, så da var det ned 4th street, bort en gate, opp 12th Street, bort eastern, og sånn gikk vi rundt og rundt ett par ganger, men skal inrømme at nå som jeg begynner å bli vant til dette er det ikke så merkelig lengre. 


Meg og Allyson i koret i dag

Normal day in MHS Choir


Meg og Jasmine, the seniors!

I morgen er antrkket allerede planlagt, jeg har en blå kjole jeg skal gå med, hvit cardigan(kleskode..) og røde sandaler. Må jo trossalt ha rødt, hvitt og blått på 17 Mai! Skulle jo ønske jeg kunne ha brukt bunaden, men den får jeg ta på meg når jeg kommer til Norge igjen, selv om noen der hjemme ikke tror jeg passer inn i den lengre, men jeg har faktisk ikke lagt alt for mye på meg.

Vil avslutte med å si: Gratulerer med dagen Norge og alle der hjemme, må 17 mai bli den fantastiske dagen den er, uansett hvor i verden man befinner seg!
 

Så mye som skjer, så liten tid

Gjett hvem som er i Norge om 13 dager? Dette er både posetivt, men så er det jo litt rart også. Har jo trossalt vært livet mitt i 9 måneder nå. Og nå begynner jo alt endelig til å falle på plass på de fleste områder, spessielt når det kommer til vennskap. De siste fire ukene som nettopp har gått har jeg fått en god del nye venner, to av dem er faktisk nesten blitt til mine beste venner her. Så blir trist å forlat alt, hvis dere er venn med meg på facebook skal dere kunne se hva Bri skrev til meg og Jelena. Skal forresten mest sannsynelig være med Bri etter skolen i morgen, vi har liksom ikke hatt skikkelig tid til å være med hverandre, men har liksom pga de to timene i kirken hver onsdag blitt skikkelig gode venner. I morgen er det senior dress up day og graduation practice(den siste delen viser jo at nå nærmer det seg en slutt). 

Bri er hun som står ved siden av meg.  

So true

Dear brave exchangestudents:
"In a couple of weeks we will reluctantly give our hugs and, fighting the tears,we will say goodbye to people who were once just names on a sheet of paper to return to people that we hugged and fought tears to say goodbye to before we ever left.
We will leave our best friends to return to our best friends.
We will go back to the places we came from, and go back to the same things we did last summer and every summer before.
We will come into town on that same familiar road, and even though it has been months, it will seem like only yesterday.
As you walk into your old bedroom, every emotion will pass through you as you reflect on the way your life has changed and the person you have become.
You suddenly realize that the things that were most important to you a year ago don't seem to matter so much anymore, and the things you hold highest now, no one at home will completely understand.
Who will you call first?
What will you do your first weekend home with your friends?
Where are you going to work?
Who will be at the party Saturday night?
What has everyone been up to in the past few months?
Who from school will you keep in touch with?
How long before you actually start missing people barging in without calling or knocking?
Then you start to realize how much things have changed, and you realize the hardest part of being an exchange student is balancing the two completely different worlds you now live in, trying desperately to hold on to everything all the while trying to figure out what you have to leave behind.
We now know the meaning of true friendship.
We know who we have kept in touch with over the past year and who we hold dearest to our hearts.
We've left our worlds to deal with the real world.
We've had our hearts broken, we've fallen in love, we've helped our best friends overcome eating disorders, depression, stress, and death. We've lit candles at the grotto and we've stayed up all night on the phone just to talk to a friend in need.
There have been times when we've felt so helpless being hours away from home when we know our families or friends needed us the most, and there are times when we know we have made a difference.
Just weeks from now we will leave.
Just weeks from now we take down our pictures, and pack up our clothes.
No more going next door to do nothing for hours on end. We will leave our friends whose random e-mails and phone calls will bring us to laughter and tears this summer, and hopefully years to come.
We will take our memories and dreams and put them away for now, saving them for our return to this world.
Just weeks from now we will arrive.
Just weeks from now we will unpack our bags and have dinner with our families. We will drive over to our best friend's house and do nothing for hours on end.
We will return to the same friends whose random emails and phone calls have brought us to laughter and tears over the year.
We will unpack old dreams and memories that have been put away for the past year.
In just weeks we will dig deep inside to find the strength and conviction to adjust to change and still keep each other close.
And somehow, in some way, we will find our place between these two worlds.

Hva vi lagde på skolen i dag

Mine fantastiske venner her, kan ikke fatte jeg reiser fra dem om to uker

Verdens beste TYSKER! Hadde aldri trodd at europeere hadde så like meninger, er herlig å ha en som er i samme situasjon og som har veldig like synspunkt som meg på det meste, og som jeg kan få ut frustarasjonen om amerikanere med(ja noen ganger blir jeg så frustrert av dem). 

Litt mer prom, og litt annet

I dag har dagen vært lat! Hva kan man si, skal ikke dagen etter stor hendelser være lat? Uansett, jeg har det egentlig veldig bra fortiden, i dag var første gang tårene begynte å renne fordi jeg må reise fra alle disse fantastiske menneskene jeg har blitt kjent med. Disse to neste ukene vil bli de beste og værste ukene av året! Bare 8 skole dager igjen, så sommerferie!!

Her er da et vakert nærbilde av meg på prom i går. Jeg tok en super lang dusj i dag for å få av meg alt glitteret fra kjolen, man ser det ikke så godt på bildet, men baksetet til Sydney fikk en fin ny farge, laget av glitter. I morgen er det Chalkart på skolen!!! Vi skal tegne med kritt ute i Courtyarden på skolen, så slipper ca alle klassene mine. Blir nok bilder, skal ta med det lille kameraet, stoler ikke på skolen med mitt store kamera. En vennine ble frastjålet vesken sin forrige uke. 

GOTTA LOVE MY FRIENDS :) 

Klar for Prom

Nå er jeg ca klar, har fikset håret og sminken, blir plukket opp om en times tid, da skal jeg ut med noen å spise før vi drar på hotellet hvor prom holdes.

Blir oppdatering senere, eller på morgen dagen

Senior Ditch Day

I dag var det senior ditch day, noe som betyr at seniorene rett og slett bare dropper skolen en dag. De fleste er hjemme og slapper av og gjør seg klar for prom(hva jeg gjorde), mens noen stresser rundt for å få fikset alt siste liten tingene de ikke har gjort. Uansett dette er hvordan det funker ved min skole. Så i morgen er det prom, ikke så mye interesant å komme med i dag. Jeg har ikke så alt for mye å del, har pakket en god del i dag, føler der høres uendelig lenge ut til jeg skal reise, men det er jo bare 17 dager igjen nå, og jeg må jo finne en måte og få alt med meg, bare klær tar jo en svær bag. og da har vi ikke med mine x antall nye par med sko, vesker og annet tilbehør.

Bare fordi jeg hadde en lazy day, viser jeg et bilde fra tirsdag da jeg var litt mer gjennomtenkt med hva jeg hadde på meg og hvordan jeg så ut. I dag har det vært joggebukse og slaskeklær. 

Tror folk liker bedre innleggene mine nå, fordi leser tallet har steget endel den siste uken.

Opptak fra i går

Her er fra når jeg synger Solveigs sang

I dag var jeg med Anja etter skolen vi GIKK til ett snowcone sted rett nede i gaten og kjøpte oss snowcones, så gikk vi i kirken. Får ikke lastet opp noen bilder, så dere får dem senere, i morgen skal jeg å fikse negler og alt sånt for prom. 

Siste konsert med koret :(

Ikke superbra bildet, men dette er når jeg synger solveigs sang, liker ikke å skryte, men jeg skjokkerte de fleste som kjente meg og som ikke kjente meg. Folk bare: Jeg viste du kunne synge men ikke så bra

Lyris <3 

De blå dere ser, pluss meg og to andre på siden er seniorene. Vi fikk tyggis som avskjedsgave, de gidde "tilbake" alle tyggisene vi har måtte spyttet ut før korøvingen. 


Vet ikke helt hva jeg holder på med men uansett, her ser dere hele kjolen min

Miranda har serriøst en helt FANTASTISK stemme,jeg satt å hulket og tårene rant gjennom hele opptredene hennes, hun sang: Don't forget to remeber me av Carrie Underwood, la til sangen under her

JAYCE!

Hadde en fin, men tårfylt konsert i dag, utrolig at koret er over! Skal legge ut solveigs sang her når jeg får den fra Anja, hun filmet det. Jeg tror jeg mikset opp ordene litt, men ingen i salen forstod jo det. 

Oklahoma where the wind blows

Tre uker igjen i denne vindfulle staten, hadde siste møte med Aspect F i dag, om å liksom forberede oss på hva som er i vente når vi reiser hjem.

Det siste døgnet

Flere enn meg som så månen i går, jeg testet ut kameraet i håp om å få et bra bildet av månen, syns dette var nokså bra jeg. 

Anja overnattet her natt til i dag, vi gikk i kirken i dag på morgenen, så nå er jeg ekstremt trøtt nå på kvelden. 

Etter kirken dro vi inn til Moore, vi gikk å tuslet rundt(ikke normalt her). Vet ikke hvor mange folk som stirret på oss der vi gikk fra sted til sted isteden for å bruke bil. 

Meg og "Moore elven", er egnetlig ikke noe navn på den men jeg lagde et navn.

Anja foran samme elv ting

Vi tok oss en stopp på starbucks, fortiden har de Frappucino Happy Hour mellom 3 og 5 på ettermidagen, noe som betyr halv pris på alle Frappucinoene. Så hvor tror du nordmannen og tyskeren var 3 minutter over 3, joda i køen for å kjøpe kaffe. 

Sitter ute i solenHvis ikke dette ser fristende ut vet ikke jegHadde en fin dag i dag, i morgen skal vi ha siste møte med organisasjonen. Denne uken som kommer har et fullstappet program, gleder meg! Prom om under en uke!!

Håper alle får en fin uke! 22 dager til jeg drar hjem, nå skal dette utnyttes til det FULLE!

Pakkingen starter, Norge om tre uker

I dag startet jeg pakkingen til Norge, skal sende en pakke hjem med litt ting. Så rommet mitt er kaos av esker, kofferter, bagger, vesker og klær. Er jo litt trist å pakke ned, nå jeg inser at jeg faktisk skal hjem, selv om jeg gleder meg. Nå når det er så nærme, er humøret bra, og jeg er veldig posetiv til vær minste ting, kanskje ikke helt solbrentheten på hele overkroppen. Jeg skulle sole meg i dag, satt ute i EN TIME og er rød som en tomat, det har aldri skjedd med meg her i Oklahoma før, så dum som jeg var tok jeg ikke på meg solkrem. Gjett hva det første jeg skal kjøpe meg i morgen er da? SOLKREM. Men nå må alle krysse fingrene for at solbrentheten min blir vakker og brun til neste helg og prom! 

Meg og vikinghjelm, når amerikanerene babler i vei om hvilken tusen forskjellige land de kommer fra, sier jeg bare: i'm a norwegian viking,

Eller på fredag fikk jeg kommentar i Historie timen: Don't mess with Norway, she's gonna show you her real viking powers, for dere som ikke helt forsto denne, så er kallenavnet mitt på skolen Norway.

It's Friday!

Audra og meg i biologi, hun er min venn i den klassen. 

I kveld har jeg vært med Kassie, vi dro først på Starbucks, hvor de hadde happy hour på frappucino(halv pris på alle frappene!!). Så dro vi å spilte mini golf, skikkelig gøyt, eneste at banen var litt merkelig, men vi hadde det skikkelig morsomt selvom. Så ville vi har meksikansk mat, så vi dro til Sooner Mall og fikk oss litt meksikansk mat. Tuslet rundt der å så i butikker, kjøpte bare et par med helt nøytrale flip flops, som er nødvendig i denne heten. Gikk rundt å tittet, fant en maske jeg skal ha til Drama Banquet, men kjøpte den ikke enda. Så tok vi turen til Target hvor vi møtte Alona, hun jobber der, så babelt i vei med henne. Før vi dro på 7 eleven, hvor vi kjøpte Icy's. Jeg er blitt helt hekta på det, er liksom slush, men ikke helt slush, har vi dette i Norge?? Og nå er jeg hjemme, har ikke helt planer i morgen, utenom at jeg skal å få sendt noen pakker til Norge, med alle tingene mine. Hadde en kjempe fin kveld:)

Når man ikke har en overskrift

I dag har jeg hatt skikkelig usunn dag. Jeg har bare spist alt jeg føler for, er vel det jeg har gjort i USA, angrer jo litt på kostholdet, men igjen er bare dette året jeg kunne hatt et så grusomt kosthold. Så blir trening i Norge, jeg er kjempe motivert. Etter å ha sett all latskapen her, blir jeg bare helt sykt klar for å bevege meg igjen!!

I dag var det oppi 35 grader her, er jo utrolig herligt når det er så varmt! I morgen skal jeg bryte kleskodene på skolen, serriøst, man må gå med shorts når det er så VARMT ute. Og alle bryter dem så hvorfor ikke, jeg bryter dem jo egentlig hver dag, og blir aldri tatt, da utvekslingstudenter kommer unna med alt på skolen. Kommer nesten til å savne unskyldningen: jeg er en utvekslingstudent. 

Må forsette å sole meg i helgen! Meg og hunge games, skal kose oss ute i 36 grader på lørdag! La ut bildet i går og men har ikke så mye mer bilder å hvise frem fortiden, og dette er hva jeg skal bruke i morgen på skolen. Jeg er jo så flink, allerede planlagt antrekke for i morgen! Og gjett hva, er litt excited snakket med Ms Hicks i dag om hvor vi skulle ha den siste korkonserten vår, gjett hva vi skal mest sannsynelig ha den i det SPLITTER NYE UBRUKTE auditoriumet på MOORE! WII!! Håper det! Kryss fingerene for oss om at vi får bruke det, tenk så gøy opplevelse å få være en av de første til å synge der. I morgen får jeg mest sannsynelig vite om jeg får sunget Solveig's sang eller ikke, alle i koret mitt mener jeg bør få lov, for de syns det er så kult at jeg synger på norsk. 

Alt nærmer seg en slutt

Nå har jeg bare tre onsdager igjen i USA, skal innrømme at det blir på en måte rart å ikke gå i kirken hver eneste onsdag. Er blitt en vane, men venner meg det sikkert fort av når jeg ikke er i Norge. Men her i USA er ikke kirken bare om relgion, hvertfall på onsdager. Jeg går fortiden med Hannah til hennes kirke, vi starter liksom undervisningstimen med ett morsomt filmklipp hver eneste gang, og det har ingen mening med hva de egentlig skal snakke om. Ellers så gleder jeg meg til prom, meste er planlagt og bestemt, kjolen er i boks, så nå er egentlig alt klart! Kjolen viser jeg etter prom.

3 UKER TIL SOMMERFERIE!!

Bildet fra Bricktown

VÆRET FORTIDEN, i morgen skal jeg sole meg etter skolen, 34 grader og sol!!!

Hvis det er noen spørsmål om året mitt osv, send mail til: emkyte@gmail.com, eller bare kommenter her. Jeg har fått litt spørsmål i det siste så tenkte jeg kunne putte det sammen her på bloggen.

MAI

Mine planer den neste måneden:

Er mye annet men dette er de største hendelsene!

Borte bra, men hjemme BEST

Da er det 29 dager til jeg atår på Flesland, hvis jeg skal være helt ærlig kan jeg ikke vente med å være hjemme i Bergen. Det er vel sant som de sier: Borte bra, men hjemme best. Jeg har vært lenge borte i fra mitt kjære lille land langt oppe i Nord. Jeg skal gjøre så godt jeg kan å nyte den siste måneden min her. Men er ikke alene om å synes hjemreisen høres fantastisk ut nå som det nærmer seg. Har snakket med flere som jeg vet syns det samme. Blir litt trist å ikke få oppleve 17 Mai i år, men jeg visste jo om det når jeg reiste, så er ikke sånn at jeg hyl griner. Ok, det var det.. 


Været her, er ikke så veldig mye og klage på temperaturene kan man si...

Lørdag 28 April

I kveld var jeg med Anja. Vi dro på kino før vi tuslet rundt, noe vi selvfølgelig fikk blikk for å gjøre siden ingen her går rundt. Men både jeg og Anja, var enig om at vi virkelig savner det å bare tusle rundt. Miranda's Birthday

I dag var jeg i burdag til Miranda, hun hadde da valgt å feire det i en butikk. Nærmere bestemt, klesbutikk. Så vi fikk 15 % avslag på alt i butikken av det vi kjøpte, selvfølgelig ble det jo noe på meg som vanlig, fant meg endelig en shorts, kjole til Choir Banquett(og mest sannsynelig sommer konserten, så blir det liksom felles med koret, på samme konseptet som graduation, og senior dress up day) og noen andre ting som passer bra, da jeg ble stoppet . Etter det dro vi på Braums, før Miranda kjørte meg hjem.

Miranda og meg :)

Meg, Anja og Victoria, mens vi prøver klær, jeg har på meg det på bildet i dag

Hadde en kjempe fin kveld :) I morgen dag skal vi på en eller annen Arts Festival som er i OKC også skal jeg på kino med Anja i kveld

(oppdateringer skulle vært i går, men jeg fikk ikke lastet det opp)

Oppdatering fra skolebenken

Sitter naa paa skolen og har nettopp hatt lang biologi test. Naa som alle var ferdig, kunne vi gjoere hva vi ville, men siden ca alt er sperret paa internett, fant jeg ut jeg kunne skrive litt her, og la tiden gaa. Naa er det under fem uker til jeg kommer hjem. De neste ukene skal jeg gjoere mye, er hvertfall det som er planen. Kan ikke fatte at om 5 uker er jeg i Bergen igjen, tiden har gaatt fort her, men ogsaa sent i noen tilfeller. Har faatt mye minner her og er selv blitt mye mer selvstendig som person foeler jeg. Er rart at det naa bare er fire uker til jeg har min siste proeve her i USA, og min siste skoledag. Foeler meg litt heldig, faar jo tre maaneder lang sommerferie.

 
Vet ikke om dette bilde funket, siden skole pcen er litt merkelig. Uansett det var da min oppdatering her fra Moore High i dag.

22.April

Skal jeg være helt ærlig? Jeg kan ikke vente med å komme hjem fortiden. Nå som det er ikke så lenge igjen til, kjenner jeg hvordan jeg gleder meg til å se Bergen og alt igjen! Fikk ikke lagt med mine vakre bilder av Bergen. Jeg har ikke hjemlengsel, det er mer at jeg føler meg ferdig med Oklahoma og alt dette her. Men blir trist å si hadet til det meste her, men jeg kan jo alltid komme tilbake. Har jo fått endel ut av dette året, og jeg er blitt mye mer voksen og sikker på meg selv. Pluss selvstendig, nå var det nok med dette. Alle må ha en fin mandag, hvem liker vel egentlig mandager. 1 av 5 mandager igjen på Moore High, må ta med kameraet en dag å ta bilder av skolen denne uken!

Et lite hallo i på en dag i April

Hawaii innleggene min er under skriving, har bare ikke hatt så mye tid i det siste. I dag var jeg på leting etter prom kjole. Fant selvfølgelig ingen. Men har en på nettet jeg tenker på. Fant en hvit kjole som jeg mest sannsynelig skal bruke på senior dress up day, vet ikke om den er for lite pyntet. Men håper jeg kan bruke den, så jeg kan krysse av en av de 5 kjolene jeg trenger for min siste måned på High School. 

Her er kjolen, den ser finere ut på en når den bare henger på en henger. Den er stropløs, og en av de mest konfortable kjolene jeg har i skapet mitt nå. Har tilsammen 10 kjoler som er kjøpt her i usa(9 uten kor kjolen). Kan medele at jeg mest sannsynelig skal synge Solveig's Sang av Edvard Grieg på siste kor konserten, som er om to uker, auditioneen er om en uke. Så nå er det hard trening i synging for fult.

I dag før vi dro får og se etter kjole, gikk jeg og Anja og lunchet på Chili's. Før vi tok turen videre til target som ligger på andre siden av parkeringsplassen. Som europeerene vi er, tok vi turen og gikk bort, skulle sett hvor mye amerikanerene stirret på oss. De går jo ikke på slike avstander, de kjører!

Mens vi venter på Allysa som skal hente oss for å så dra på kjole shopping.

Flere enn meg som er klar for sommerferie? Jeg har sommerferie om en måned og en dag nå! 31 dager! 

Dere kan si hva dere vil om min nye musikk stil, men prøv å vær 8 måneder i Oklahoma uten å starte å høre på country. Nå har jeg jo bare noen uker igjen her! Gleder meg og gruer meg til å forlate dette stedet. Alle spør hele tiden om jeg gruer eller gleder meg til å reise, men jeg svarer at jeg gleder meg til å se dere der hjemme, men jeg gruer meg ekstremt til å si hade til vennene min her!

This week is boring

Min hverdag er fortiden helt utrolig kjedelig, men jeg kommer snart med de siste to innleggene om Hawaii :) Eneste jeg gjør er skole fortiden. YEY for meg... Håper alle har en super uke, neste innlegg blir når jeg får tid til å skrive om Hawaii. Men kan dele at i helgen skal jeg mest sannsynelig å kjøpe Prom kjolen min. 

Hvis det er noe, send spm på facebook eller emkyte@gmail.com :)

En av sangene vi synger i koret fortiden, skikkelig glad sang føler jeg : Bubbly - Colbie Caillat

8 måneder har gått

Nå er det ingen tid igjen. Men gleder meg til Norge! Skal nevne det, men jeg gleder meg ekstremt til skive med leverpostei(er litt merkelig vet det, men herregud som jeg savner norsk mat)

GLEDER MEG TIL Å MØTE DERE IGJEN, føler det var i går vi sto på Flesland!

Jeg lever

Neida, men så er det jo sant og da. De to nettene som har vært har jeg vært våken til langt på natt for å se om Moore blir rammet av en tornado, heldigvis slapp vi unna denne gangen. Men den følelsen når man kanskje blir rammet av en tornado er ikke bra, man sitter der og bare vet ikke hva man skal gjøre. 

Gud så jeg savner Hawaii, der trengte jeg ikke tenke på tornadoer

Tornadoer i OKLAHOMA

Sitter å ser på tv, tornadoer er på vei mot OKC området. Prøver å finne måter å ikke frike ut av dette været, derfor blogger jeg litt. Men nå har jeg pakket alt jeg trenger av nødvendigheter. 

Don't cry because its over, smile because it happened

Om to måneder reiser Anja til Tyskland, fortiden er jeg litt trist, forstår at denne opplevelsen snart er over og at jeg må si hadet til de fantastiske vennene jeg har fått her. Men er egentlig også veldig klar for å se igjen dere der i Norge. Dette året har fått meg til å inse hvor herlig Norge er og hvor mye jeg elsker landet jeg kommer fra. Håper alle får en bra fredag :)

Comming back

Må skuffe dere hvis noen hadde gledet seg til et nytt Hawaii innlegg igjen. Men nå hadde jeg jo bare forhåndsskrevet til dag 5, og siden jeg er nokså opptatt med andre ting for tiden, har jeg valgt å utsette de to(eller 3) siste innleggene om reisen min til Hawaii til helgen. Så hva har jeg gjort i det siste da? Jeg har vært syk, og forkjølet, gledet meg ekstremt mye til å være i Norge igjen, har hatt en uke hvor jeg egentlig bare er lei av USA, men håper det går oppover igjen fort. Er ikke gøy å være i denne lille tingen, når man sitter å ha nedtellingsting på tlf med hvor mange dager det er igjen til forskjellige ting. Jeg har bare 29 dager igjen på MHS :(:( Men det er uten helger, men uansett. MOORE HIGH I WILL MISS U! Fikk forresten graduation tingene mine(cappen, hatten og dusken). Ogsiden jeg er tidenes blogger skal der få se bilder av tingene når jeg har funnet ut hvordan man putter det sammen. Men får ikke se meg i det på før den 26 Mai, 2012. Uten om kanskje hatten da, fordi jeg syns den ser hysterisk merkelig ut på. Jo hvis noen har lyst å vite hva jeg hører på fortiden min SPOTIFY LISTE! Ellers føler jeg dette ble super random, men sånn er det.

UMULIG Å IKKE SAVNE DETTE!!

Hawaii var den beste uken av utvekslingsåret mitt og en av de beste i ukene i hele mitt liv. Er nok derfor jeg har hatt det litt tungt i det siste, er vanskelig å gå fra perfekt til ok. 

Og i disse Hunger Games tider, jeg holder nå forsatt på med første boken, er på side 12. Men skal lese den, før jeg går å ser den på Kino, for skal jo se den på kino. Så deler jeg denne sangen da. Alle har vel allerede hørt den, men hvem bryr seg, min blogg, mine meninger.

 

Safe & Sound - Taylor Swift feat. The Civil Wars

Going back to normal

I dag var jo planen egentlig at jeg skulle på skolen, men etter en lang fly reise i går, og at jeg er blitt syk etter å ha vært  i Hawaii med air conditioner og slikt ble jeg hjemme i dag og. I morgen får vi se, vurderer og gå men eneste grunnen er at jeg trenger prom billetten min. Så host-host fra meg, er jo ikke så mye interesant her i Oklahoma i dag. Sov til kl 2 og så var det slaksking resten av dagen. Så de to siste episodene av One Tree Hill, jeg har jo sett på det siden 5 eller 6 klasse, og nå er det slutt.. Skal kjøpe sesong 9 når den kommer ut om en uke. 

Foran veggen med navnene på Pearl Harbor i USS Arizona Memorialen

LAX

Nå sitter jeg i Los Angeles, altså i California. Venter på flyet mitt til Oklahoma skal gå. Er forsatt over to timer igjen så nå må jeg bare vente her. Hadde en fantastisk uke på Hawaii, en av de beste i mitt liv! Masse bilder å gå gjennom men lover og dele mye med dere her på bloggen.

Lever i Paradis!

Nå er jeg nesten ferdig med oppholdet mitt her i paradiset Hawaii, i dag var vi på Hard Rock Cafe og spiste middag, men gidd ikke skrive så mye nå. Lengre oppdatering kommer i løpet av dagene når jeg har kommet hjem fra paradiset.

Liten smakebit av livet på Hawaii :D Camilla, meg og Alva i dag

Avreise om under 12 timer

Nå kjenner jeg jeg er litt nervøs altså, reiser fra Oklahoma om under 12 timer. Så litt rundt på internett og fant ut starbucks var like ved gaten min på mellomlandingen i Dallas, LYKKE! Ellers så har jeg fått shoppet inn siste rest i dag, nå venter jeg på siste vaskemaskin til å blir ferdig. Vet ikke hvordan det blir med oppdateringer i Hawaii, men blir nok et par hvis tlf internettet funker på tlfen der.

I dag var det Homecomming Soccer(fotball) og kåringen av Mr&Ms MHS, jeg kjente to av jentene og en av guttene. Dillon(gutten jeg kjenner) vant titelen Mr MHS, mens Victoria og Kelly ikke fikk titelen Ms MHS. 

Fikk sneket til meg et bildet med Victoria før de hele startet. Flere enn meg som syns hun ligner litt på Adele?

Gjett hva som skjer i dag 28 mars også Marie har bursdag!!! GRATULERER MED DAGEN!! Vi presterte jo å skype i en time i dag, lurer på hvordan telefonsamtalen i morgen går.

Marie, Ingrid, Elise og meg på bursdagen min i fjor sommer, utrolig hvor fort tiden går.

Mall med Hannah og Cherie

I dag var jeg på shopping med Hannah og Cherie siden det har blitt litt formye shopping i det siste, så kjøpte jeg ikke så mye, bare en dongri jakke, sånnn kort, uansett det var vært det for den er perfekt som jakke nå som været er så fint som det er. Og hver gang jeg er med Hannah glemmer jeg jo å ta bilder, tror dere ikke det skjedde i dag og, vi snakker får mye og glemmer alt annet. Neste uke skal vi kanskje å se The Hunger Games i IMAXen som er her i Moore. Men siden jeg ikke kan dele bildet med Hannah og Cherie kan jeg jo dele et bildet av meg og Audra:

Dette er min biologi venn, hun og Carly er de eneste jeg snakker med i den klassen, og de to eneste freshmen vennene jeg har, men begge to er ikke typisk barnslige freshmenns. 

HAWAII OM TRE DAGER!

I dag har gått til å pakke, og alt sånt. Bedre å gjøre det i dag så jeg ikke trenger å gjør det etter skolen de neste dagene. Er ikke klar for skole igjen i morgen, men er bare to dager, og regner med at jeg får skaffet alt jeg trenger. Og siden jeg har tidenes beste engelsk lærer slipper jeg å gjøre noe som helst av det klassen gjør når jeg er borte, følte meg litt heldig. I morgen skal jeg være med Hannah og Cherie så det blir kjekt, skal på Sooner mall og kjøpe de siste tingene jeg trenger. 

Cherie og meg på onsdag i kirken

Gettin ready

Nyter siste kvelden med ferie, i morgen kveld må jeg inn i vanlig døgn rytme for to dager før jeg setter kursen mot Hawaii. Var å skulle gjøre siste innkjøp med ting i dag, er forsatt noen ting jeg mangler men mesteparten er kjøpt inn. Det eneste jeg mangler er solkrem og slike ting, er ikke så flink med sånt men finnre vel noe.

Meg i dag, ny jumpsuite der får se ca alle sommer klærene jeg har kjøpt i det siste etter jeg har vært på Hawaii. Var også ut og nøt solen i dag som endelig er kommet frem. Brukte en liten singlet og short som er veldig luftig og ikke varmende og holt på å koke over, så trenger ikke klage på været lengre, kanskje jeg til og med kan sole meg litt i morgen :)

Det regner, er det mulig?

Jeg føler virkelig å få noe skriving ut i dag, selv om ingenting skjedde i dag. Kaller ikke One Tree Hill marathon hele dagen for en nyttig dag, men hva kan jeg gjør når det øser ned ute og det ikke finnes offentlig transport? Har jeg fortalt det, SPRING BREAK, har regnet bort. Er det mulig? Forrige uke 25-30 grader og sol, neste uke er det meldt sol og 25-30 grader, denne uken regn og 10 grader... Ok, så var frustrasjonen ute. Men hvorfor kunne det ikke regne neste uke når jeg er på Hawaii, hadde passet meg ypperlig! 

Dette fjeset er fordi min spring break regnet bort...

Sleepover hos Jacye

Hei, tilbake etter et døgn. Føler alt er så bra fortiden, og om en uke sitter jeg på en øy i stillehavet, finnes ikke ord for hvor mye jeg gleder meg og hvor herlig det blir å få en uke med nordmenn(vet det ikke bare er nordmenn, men er jo noen der, trenger litt norsk kultur). Men over til hva jeg gjorde i går. Hvis du ikke vil lese ett langt innlegg med mye bilder stopp HER.

I går startet vi med lunsj på Chillis, skikkelig god mat, men altformye, alle var skikkelig mette resten av dagen.

Victoria, Anja og Miranda

Jacye og meg

Jacye og Miranda, på vårt neste stopp på turen, Yogurt bliss. 

<3

Victoria bak kassen for hun jobber her, men her ser dere også litt hvordan stedet ser ut

Enda ett bildet av Yogurt Bliss

Og enda ett til

Anja skriver noe, mens Victoria poserer fint bak kassen

Så kom vi hjem til Jacye hvor vårt scream marathon startet, dette er den tredje og vi hadde allerede sett to når vi så denne. Ambefaler filmen, jeg elsker dem, se dem med venner og ha overnatting blir noen hysteriske morsomme men skummle hendelser dere gjør

Så hadde Jacye gått til innkjøp av dette popkornet, se film en så forstår dere historien bak

Klare for å poppe

Jacye og meg

Miranda følger instruksene og gjør som vi skal

Jacye og Anja


Popkornet vårt nesten ferdig

Ferdig popkorn, er det så vellykket som på bildet?

Nei, vi brente ca 2/3 dele av alt som skulle vært poppet

Let's take a picture

Trying to get the four of us in one picture


One more try


"We wanna continue the movie"Jacyes søte hund, som må sitte i bur på kvelden fordi den skal bare være ute og ikke inne i husetDette er måten og lage popkorn på, konklusjon fra alle fire.

Hadde en fantastisk kveld/natt/dag, vi sovnet ikke før rundt halv fire og sto ikke opp før halv 1 i dag, men det er verdt det etter en fantastisk kveld som denne.


Jacye illustrasjon av popcorn feilen

Oss fire, bevis på at nære vennskap kan bli skapt på noen uker

Håper alle hadde en fin dag i dag og i går, jeg var med Hannah i kirken hennes i dag anderledes enn den jeg pleier å gå i men kommer nok til å gå i to kirker nå,  for hun vil ha meg med i kirken hennes oftere, så dete blir enklere å se hverandre oftere enn hva vi har gjort. Du kan si hva du vil om det å gå i kirken flere ganger i uken, men alle mine nære venner her går i kirken så hvorfor skal ikke jeg gjøre det, jeg er her for å lære deres kultur.

Lunch med Hannah

Var på lunch med Hannah i dag, valgte å ikke ta med kameraet fordi regnværet var så ille. Dårlig unskyldning men uansett. Fikk også gått på Mardel(kristenbokhandel), kjøpte meg en bibel for noen ukersiden og i dag fikk jeg ingravert navnet mitt. Tenkte det var et fint minne fra USA, pluss at er jo greit å ha når man er i kirken. I morgen skal jeg til Jacye og overnatte sammen med Anja og Miranda, vi skal møtes til lunch også har vi planer helt frem til onsdags formidag, så det blir kjekt.

Skrives på onsdag, kameraet bringes garantert i morgen!

ingen bilder internettt er ikke på topp pga regnet

Sunday is ... boring

Ingen ting skjedde i dag egentlig. Meg og Anja har snakket på Facebook i HELE dag, fordi ingen kunne kjøre oss måtte vi finne en "alternativ" måte å være med hverandre siden det vi egentlig skulle gjøre samme ble avlyst. Hør sangen over, hørte den på Army Wifes, forrige uke og fant endelig ut hva den het, så nå er jeg helt forelsket i sangen.

Bildet fra i går, siden jeg ikke har gjort noe spesielt i dag.

I morgen skal jeg møte Hannah for lunch, har ikke snakke med hun på uker så gleder meg. Forhåpentligvis går hun med på noen bilder så jeg har noe å dele med dere i morgen kveld.

 Har foresten startet å sett på Lilyhammer, fant ut jeg skulle se det først før jeg får amerikanere til å se på det.

Penn Square, Cheesecake & History

Halloen, nå er det vel på tide at dere skal ta en del i min dag den 17 mars 2012. Så da kan jeg starte å skrive litt hva dagen gikk ut på. Startet dagen med å reise på ett eller annet museum(obligatorisk med organisasjonen). Etter museums besøket, hadde meg og Anja planlagt at vi skulle en tur på penn squar for å shoppe. Noe som selvfølgelig ble noe av, og meg og Anja på shopping er ikke en god kombinasjon, eller det er en god kombinasjon i den delen hvor det kommer til å få ting med seg hjem, men i den delen som heter lommebok, er det ikke så bra. Kom hjem, tre kjoler rikere, en bikini fra VS, en jumpsuite fra VS, et par sko, to par solbriller, en shorts og en topp. Pluss at jeg kjøpte meg Oklahoma flagget på museumet. 

My state in the US <3 Vi har det flagget i alle klasserom på skolen

Anja: Look how ute is it. Emma: OMG it is a tornado. Anja: WHAT, også det fjeset

Vi så disse gamle bilene

Puttet på oss noen klær de hadde der, og ta et bildet

Route 66 går gjennom Okla, pappa det skal vi besøke sant?

Foran noe indianer greier

I bakgrunnen Oklahoma State Capitol

Normal

Vampires, Kim(anja's verts mor): You can se they are in drama

The perfect exchange student

Exchange students in Biology at Moore High

Meg foran ting fra den første Sonic restauranten, får vel kjeft av Julie nå for å kalle fastfood for restaurant igjen. Sonic er fantastisk, enda et sted jeg skal drasse dere med Mamma, Pappa og Marte.

På en "sit-in" cafe, en av tingene de gjorde for å demonstrere under "the civil rights movements"

Det standard Anja&Emma bildet i speil, bildet.

Lunch på The Cheesecake Factory, meg og Anja er nå helt frelst av maten der.

Tiramisu Ostekake, nam..

Red velvet cheescake, nam..

4 siste bildene beviser hvor mette vi var etter et super stort måltid, Konklusjon: Neste gang trenger vi ikke å kjøpe hver vår store porsjon, men heller splitte en. Mamma, Pappa og Marte, her skal vi å spise. 

Så spørsmål på slutten i håp om noen som vil svare :)

Ser jeg eldre ut på disse bildene enn jeg gjorde bare noen måneder siden? 

Anja og jeg diskurterte det i dag hvordan vi pluttselig innser at vi syns vi ser eldre ut..

Dallas, TX - 10 Februar - 12 Februar

Rett over grensen til Texas var det et lite sted hvor man kunne shoppe!

Blue sky, and finally in Texas!!

Konserten, hva kan jeg si den var helt fantastisk! Kelly Clarkson er enda bedre live en på album/cd

Bilder etter møte med Matt Nathanson, og Anja møtte noen hun hadde møtt på en Sugarland konsert i høst.

Litt bilder før og etter konserten, bildet i det høyre hjørnet viser hvor stor salen eller hva det heter vi var i.

Bidldet på Hotellet, av logoen til hotellet og to fornøyde utvekslingsstudenter

Bilder fra middag Lørdag kveld.

Da vi ankom hotellet fikk vi cookies, og det ble endel starbucks den helgen, herregud som jeg vil savne starbucks!

Dallas, TX bil veier legg merke til det største bildet hvordan veiene er som broer.En random søt TX by. 

Denne helgen er garantert en av de beste helgene jeg hadde her, elsker virkelig Dallas og Texas, har selv bestemt at jeg forlater ikke dette landet før jeg har vært i byen engang til.

Spring break!

Sommeren er her for meg. De siste dagen har gradene vært 25 grader og oppover helt fantastisk! Nå er det spring break, i morgen skal jeg prøve å få solt meg litt hvis det er sol for det, hvis ikke må jeg ty til falsk soling før Hawaii. Lørdag er det museums besøk med organisasjonen, og meg og Anja skal prøve å få en tur på Penn Square Mall, for å kjøpe forskjelilige ting vi trenger.

7 måneder

Tiden flyr, 7 måneder er gått siden dette bildet ble tatt:

En super spent Emma, var klar for avreise. Husker jeg ikke spiste noe til frokost dagen etter, og jeg spiste så vidt mat, de første ukene her i USA.

Meg og Anja, joda vi ser litt morsomme ut kl 2 om natten. Snart skal begge to sette nesen tilbake til hjemlandet, men hun blir ikke kvitt sin norske venn så fort, vi har allerede planlagt at jeg skal komme å besøke hun i Tyskland. Og kanskje jeg får hun til Norge.

Oklahoma State Fair, beste opplevelsen fra september.

Random informasjon, Oklahoma er jo kind off indianer staten, da staten på 1800 tallet var indian territory. Så gjett hvem som kan flere indianerstamme navn, og ikke nok med det jeg har gitt klem til en ekte indianer, pluss at alle oklahomere, er på ettellerannet vis 0.000000000001% Chocktaw eller en annen indianer stamme( var eneste jeg viste hvordan man staver navnet på).

Ok, så stopper vi der med 7 måneders kavalkade. Så det jeg vil har frem er at mye har skjedd i livet mitt siden den dagen for 7 måneder siden da jeg forlot Norge. oppturer og nedturer, men alt i alt har det vært bra.

Matt Nathanson og meg, etter KC konserten, ok så vet jeg ikke helt hvem det er, men han var oppvarmingsartisten, hvorfor ikke ta et bildet når jeg hadd muligheten, har også en signert CD av han. 

// To uker til Hawaii, jeg er over entusiastisk

Why can't this still be my life, not my past?

Merkelig dag i dag, savnet virkelig å ha musikal øvelse. Håper alle har det supert i dag!

Musikalen er pakket ned, nå er det over..

Meg og Jacye


Oompa loompa dupe de do

Tristan og Meg

Norway and Germany 

Serberen og Sierra

Dette er litt bilder fra lørdag, i dag pakket vi sammen på southmoore tok ned alle kulliser og alt. I dag var det virkelig over... Etter det gikk Miranda, Jacye, Sierra, Anja og Jeg på McAlister's for å spise et siste etter musikal måltid, alltid morsomt med disse folkene. Neste uke er det spring break, og vi skal prøve å ha scream marathon sleepover, gleder meg!

Natta fra meg, kan ikke vente til fredag kommer og vi har fri!!!

4 months...

er jeg på Gardemoen, og på vei til Bergen. Det høres mye ut men det er egentlig ingenting. Musikalen er nå over den varte i to måneder, føles som 4 dager... Super trist i dag å si "hade" til alle selv om vi ser dem igjen på skolen fremover. Har fått så sykt mange venner i det fantastiske drama miljøet på skolen. Og er blitt så sykt glad i alle sammen, vi er blitt en liten familie. 

Gettin ready for our last preformance

My drama family <3

Kommer et lengre innlegg om musikalen i morgen

....

Denne dagen har gått helt merkelig. Det ble noen tårer i dag, og hjemlengselen krøp litt inn.. Skriver ikke mer i kveld, er så trøtt å trenger søvn.. Men fremføringen var fantastisk og menneskene i musikalen er fantastisk så dagen var bra utenom hjemlengsel delen. 

 Ingen ting er bedre enn denne fantastiske sangen! Blir aldri lei, er hva som har fått meg gjennom gode og dårlige tider i USA. 

Enda en fremføring, og enda mer spising

 

 Runaway Baby - Bruno Mars

I dag var det fremførelse med musikalen igjen så vi hadde fri fra skolen :) Og det gikk supert, beste vi noen gang har gjort i følge lærerene. Etter det dro en gruppe fra musikalen på Louie's og spiste, var kjempe koselig, stjelte bildene til Jelena. Hør på sangen jeg la til på toppen! Etter vi spiste var det tid for yogurt is igjen... Uff, er blitt litt ofte i det siste, men det er sykt koselig sted å være med folk. 

The foreigners + Victoria & Sierra

Hele gjengen(uten jelena som tok bildet)

Meg, Sierra, Anja, Victoria og Jelena

Don't You Remember - Adele, minner meg om Sierra, vi hører på den om og om igjen i bilen hennes hele tiden.

It's SUSHI time

I dag prøvde jeg SUSHI for første gang, og for å være ærlig, det var sykt godt! 

Later som jeg er glad og elsker dette, egentlig var jeg super skeptisk

Jelena, hadde heller ikke prøvd sushi før, begge to var like skeptisk. Legg merke til Zac sitt fjes i bakgrunnen.

Så var det tid for yogurt is

Sierra og Hayden

<3 Finnes ikke bedre is syns hvertfall jeg.

Så tenkte jeg å avslutte med et bildet av det vaker(grusomme) Oompa Loompa kostymet:


Masse bilder i dag, og lite tekst, men vanligvis er det mye tekst og et bildet så forandring fryder :)

Don't you wanna stay

Da var det vel på tide og oppdatere med min innholdsrike dag her i USA. Dagen i dag har vært merkelig, men gøy. Startet med å være i drama rommet før skolen med alle drama folkene. Til lunsj dro jeg på en kinesisk resturang med Sierra, Hayden og Kayla. Så etter skolen var det musikal igjen, i dag tok vi bilder å prøvde kostymene for første gang. Og for å ikke glemme det de grusomme grønne parykkene som  ikke vil passe på mitt hode. Heldigvis skal Miranda hjelpe meg i morgen for i dag så det grusomt ut bakfra. Etter musikalen dro jeg og Miranda på McAlisters, har kanskje vært der litt for ofte de siste ukene. Men det er faktisk litt sunnere mat enn alle fast food resturangene( hvertfall lov å tro det.). Og har jeg fortalt om det fantastiske været vi har for tiden. SOL SOL OG MER SOL! Så i dag var det shorts etter skolen(kleskoder ødlegger så jeg kan ikke bruke det i skoletiden..). Men kan ikke gjøre annet enn å elske dette været, når man kan bruke shorts ute på kveldstid uten og fryse, da er det sommer for normannen Emma, mens amerikanere ser dumt på deg fordi du sier det er sommer, og de bare:  DETTE ER IKKE SOMMER VENT NOEN UKER SÅ SKAL DU FÅ SE HVA SOMMER ER. 

Vet ikke hva som er så spessielt med øynene mine men de siste dagene har alle kommentert hvor fine øyne jeg har.

Don't you wanna stay - Jason Aldean ft Kelly Clarkson, ikke klag på at jeg liker country, men denne sangen er helt nydelig spør du meg.

Hva syns dere om bildene fra i går?  

Senior Pictures

Mine nye negler, var å fikset dem i går. 

Helgen har fløyet av gårde, nå sitter jeg her, og inser at jeg har noen lekser til i morgen. Så får gjøre dem etter på. Fredag var jeg med en gruppe fra drama/musikalen, i går var vi og fikset neglene våre. Og i dag har jeg tatt bilder med Anja. Dere skal få se noen av dem. Vi ble så fornøyde med mange at vi fant ut at vi sannsynligvis kan bruke de som senior pictures, men vet egentlig ikke helt hva det er. 

Posering på firhjulingen. Som David(anjas vertsfar) kjørte oss rundt på etter på. Vi var jo ute på landet, SYKT GØY!

Kommer sikkert flere bilder senere men nå må jeg tilbake til essay skriving....

Se flere bilder trykk HER

1.Mars

Rart å tenke på at mars er i gang, det er vår, snart er det april og mai, så kommer juni, måneden jeg vil skal kommen, men også ikke vil skal komme. I juni skal jeg si hade til alt for mange fantastiske folk. Forøyeblikket gruer jeg meg mest til å stå på Will Rogers den 16 juni. Da skal jeg nemelig si hade til Anja. Er utrolig hvor nært vennskap man kan få med en person bare fordi du er i samme situasjon. Ellers så er det jo oppturer med juni, når mamma, pappa og smarti kommer. Gruer meg litt til dette året er over. For å være ærlig, Oktober 2011, hvis du hadde spurt meg om hjemreise, ville jeg nok sagt at det er hva jeg gledet meg mest til. Men oktober var nok min værste måned her. Mars kommer til og bli fantastisk har bare to uker skole! fordi jeg skal til Hawaii, det er spring break, og neste uke skal jeg være borte noen dager pga vi har forestillinger av Willy Wonka. Dette var litt, Emma skrive kjedelig innlegg men følte for å få det ut. Kos dere der hjemme i Norge med siste rest av ferien, jeg får ferie om to uker, og om tre og en halv er jeg på HAWAII, gleder meg helt sykt! 

Tenkte dere savnet ett bildet av meg i photo booth. Dette er fra Senior Banquett, nesten en månede siden. Og hvis noen lurer, ja jeg har lagt litt på meg av all maten her i USA, men det er ikke sånn ekstremt mye for passer forsatt inn i absolutt alle klærene fra Norge. 

29 Februar

Jeg er helt utslitt fortiden, men elsekr at jeg har noe å gjøre alle dager til alle tider. Men i morgen er Oompa Loompaene har lengst øvelse, ikke vet jeg hvorfor? Alle andre er ferdig til kl 6 mens vi må være igjen til kl 8. Ellers så skal jeg sove denne helgen, får se om det skjer noe annet. 

Musical is my life at the time


This is MUSICAL <3 

Trist dag er bare en uke igjen med min fantastiske musikal gjeng :( Men jeg har forhåpentlig fått meg venner her for resten av USA oppholdet hvertfall. Og fortiden kan jeg ikke tenke meg og gå tilbake til Norge, joda savner dere der hjemme. Men har det så sykt bra her i Oklahoma. Fremtidige utvekslingstudenter det er ikke stedet som teller men de fantastiske folkene du møter! Skal garantert tilbake til Okla og møte mange av disse folkene igjen det er sikkert!

After Sunday it is always a Monday


Crazy europeans in the car on friday.. Vinden blåser alltid i OKLAHOMA....

Kjører uten tak i mørket

Så i dag er det Søndag og i morgen er det mandag, noe som betyr skole... Eller ikke for dere der hjemme i morgen har jo dere vinterferie. Litt missunelig, men jeg har spring break om tre uker så skal ikke klage. 

Men da Pappa puttet dette bildet på facebook ble jeg litt missunelig, men bestemte meg for å dele det med mine amerikanske venner så de kan se hvor vakkert Norge er.

Da jeg så bildet våknet nordamannen i meg, og jeg innså hvor mye jeg savner norsk vinter og å gå på ski, er litt rart med 20 varmegrader i Februar, tror dette er første vinteren jeg kan huske hvor jeg ikke har hatt et par ski på beina. 

Natta fra Oklahoma, prøver å oppdatere i morgen, men er mye musikal fortiden, er jo preformance week om en uke

Enda mer Yogurt Bliss

Et bilde fra i går, Schneider har redigert litt på det så tennene mine ser super gule ut..

I dag møtte jeg Anja for å dra på kino, pluss å spise. Elsker Moore Warren Movie Theater!! FANTASTISK, kan ikke beskrive kinoen, den må bare oppleves.

Etter det dro vi på YogurtBliss, er nermest blitt vårt "stamsted" å være. Men det er fordi Victoria jobber der, og fordi de har super god Frozen Yogurt. 

Schneider og meg på Yogurtbliss

OU CAMPUS BY NIGHT

I kveld har jeg vært med Anja, Jacye og Miranda, vi kjørte først til McAlisters for å spise. Før vi dro videre til litt små butikker rundt om kring i Moore, og siden bilen til Jacye er det mulighet å ta ned taket, kjørte vi rundt uten tak, sier litt om at temperaturene starter å bli bra. Vi dro til Norman, etter det for å se på OU Campus. Så vi kjørt rundt, så alle byggningene(er som en liten by inne i Norman). Kjørte også forbi alle sororoty husene, du vet sånn hus man ser i filmer, OU har et par, kan man si. Mens vi kjørte gjennom OU hadde vi musikken på fullguffe, taket ned, og sang for full hals! Hadde en SUPER kveld. I morgen skal jeg og Anja prøve å få til å finne på noe å gjøre. 

Bilder kommer senere nå skal jeg sove  :)

Never leave your drinks in the dressing room - otherwise you'll have to clean up the girls AND boys bathroom

Se på disse tre her som fant ut at en smart ide er å putte drikken sin i garderoben.. Helt til Mrs G oppdaget det.. Joda, jeg ser helt dum ut på bildet, men pytt pytt, but who cares? This is America. Så altså Anja, Miranda og jeg måtte vaske opp jentene og GUTTENES do. Så det var da dagens lille hendelse..

21 Februar

Trøtt, har hatt musikal fra 4-8 i dag, middag på Chick-Fil-A med ca hele musikal gjengen. Musikal og kirke i morgen, hvordan går det med skolen, joda gjør så godt jeg kan.. 

Litt kornete bildet men hvem bryr seg

This is my boring life at the time

Dark Side - Kelly Clarkson


I dag har jeg hatt musical øvelse, før jeg dro på McAlisters med Miranda og spiste lunsj. Gjort litt skole, og ellers bare slappet av, i morgen begynner 4 - 8 øvingene med musikalen, så kommer sikkert til å være helt utslitt når helgen kommer. 

Mamma har bursdag

Jeg er blitt flink med disse bursdagsinnleggene.Neida, men føler når det er noen nære hjemme i Norge som har bursdag så fortjener de en liten hilsen på bloggen. Så i dag 20 Februar har Mamma bursdag. Gratulerer med dagen!Kan jo medele at jeg ikke har hjemlengsel i dag, sånn som jeg hadde da Smarti og Pappa hadde bursdag. Noe som er bra. 

Så i dag(for dere) er det Presidents Day, noe som betyr at vi har fri, aka jeg må til Southmoore for å øve musikal. 

Billett bestilt

Nå er flybilletten til Hawaii bestilt, så nå kommer jeg meg dit, sykt å tenke på at om fire og en halv uke er jeg på Hawaii!

Friday February 17, 2012

I dag hadde jeg en super dag, med fantastiske folk! Hadde først musikal øving(as usual), etter musikalen dro jeg, Anja, Jayce og Miranda på Chillis for å spise lunch. Før vi videre dro en tur på walmart, før en liten shopping runde i Norman, hvor jeg fant VOSS VANN, litt over exited, men Jayce og Miranda kjøpte også, Jayce smakte forskjell på Voss Vann og amerikansk vann. 
Meg, Anja, Jayce og Miranda! Elsker å være med i musikalen, er blitt kjent med så sykt mange fantastiske personer. 

Stronger

Tenkt dere det, jeg har vært i USA over 6 måneder nå, er nesten litt skremmende. I august/september trodde jeg ikke at jeg ville være her på denne tiden av året, jeg var på grensen til å snu, og dra tilbake til trygge Norge. Men nå har jeg klart meg 6 måneder her, og de neste fire månedene her kommer til å gå så fort at jeg ikke engang vil tenke på det. USA har vært oppturer og nedturerer, i det siste for det meste oppturer. Jeg føler endelig jeg har funnet "mine venner" her, de jeg kommer overens med, og som jeg kan snakke med om alt. Oklahoma er blitt mitt andre hjem på en måte, og det er virkelig merkelig hvor godt jeg liker meg i denne statene. Men det er sant hva de sier, det er ikke staten som teller, det menneskene du møter der.


STRONGER BY KELLY CLARKSON, SANGEN SOM HAR FÅTT MEG GJENNOM DE SISTE SEKS MÅNEDENE! Fantastisk å høre den live for en uke siden, det er vel sangen som har hatt mest betydning for meg gjennom USA tiden. Og nå poster jeg den igjen, har du ikke hørt på den HØR DEN. Mest motiverende sangen jeg har!

#1 på Billboard!!!

Exchange Student Day


Beste Utvekslingsgjengen i USA! Moore er en helt fantastisk skole og være utvekslingsstudent på, just sayin y'all. Så i dag var det Exchange student day. Vi satt der dere ser vi sitter på bildet i 6 skoletimer å svarte på de samme spørsmålene om hvor vi kom fra. Men legg merke til en ting, Jelena, Meg og Anja gikk i MATCHENDE klær uten mening, den ene dagen vi skal være en hel dag sammen, tror du ikke det ble kommenter. Ellers så har jeg hatt musikal as usual today, og kirken. 

Foreign Language Week

Denne uken er det foreign language week på skolen, i morgen er det utvekslingsstudentenes tur til å være med. Vi skal være i lecture centeret på skolen hele dagen, og svare på spørsmål om hvor vi er fra, kultur osv. Så jeg har ingen vanlig skole i morgen. HEHE :) Nå sitter jeg å spiser M&M som jeg fikk i valentines gave av vertsfamilien, jeg gidde dem en pakke med kisses. 

M&M <3 

Jeg vil ønske alle der hjemme en Happy Valentine!! 

13 Februar

Skal skrive kjedelig i dag, fordi jeg ikke har hatt tid å skrive et langt innlegg om Dallas, men det kommer. Og som jeg sa i går venter på noen bilder fra Anja. Så før den tid blir det bare litt babling her på bloggen. Skal sove, i morgen er det vanlig skole, og på onsdag skal utvekslingstudentene være med på språk uken på skolen, dette kan bli interresant. 

Shopping jentene

Tilbake fra Texas

Hei, da er jeg tilbake fra Texas, og en fantastisk helg. Det er nå snø ute, så amerikanerene håper på at vi ikke skal på skolen i morgen. Selv måtte jeg le litt av hvor lite snø det skal til for at de friker ut. 

Jeg kommer til og skrive et fult innlegg når jeg har fått bildene tatt av Anja. Og når internett er tilbake til normal. 

Kelly Clarkson er amazing!

Et lite hallo fra Dallas, Texas. I love this city! Men uansett er på vei til hotellet fra konserten, og jeg har en ting å si, kelly clarkson er så mye bedre live enn på records, og det er ikke sånn at hun er dårlig på cdene siine. Kjente tårene i øynene på because of you! Herregud, så vakkert, spør du meg!

Leaving for texas

Kos dere i helgen, jeg drar en tur til Dallas, TX. Hvis det kommer noen oppdateringer er det fra mobilen, hvis ikke skriver jeg ett innlegg paa söndag. Bruker tyskt tastatur, derfor ikke ae, oe og aa.

8.Feb.2012

MUSIKAL MUSIKAL MUSIKAL... Det er dagene mine fortiden, i morgen er det musikal igjen, syns det er kjempe koselig, men litt stress når man har en stil og skrive på kvelden, etter å ha vært i kirken og på musikal. Men ellers så er alt bra. Er fortrøtt til å skrive noe, eneste grunnen til at jeg ikke kan sove er at jeg har vært flink og vaske alle klærene mine(resultat fra at jeg glemmer og gjøre det helt til jeg ikke har mer klær å bruke).

Yogurt Bliss

Dagen i dag har vært super! Vi var på musikal øving, før jeg dro videre med Anja og Miranda til Yogurt Bliss, hvro Victoria jobber. Herregud, vi var første gang alle fire var sammen, og det var perfekt, skulle trodd vi hadde vært venner i alle år. Vi var på Yogurtbliss i over 3 timer, og spiste selvfølgelig yogurtis, i tillegg til at det var super koselig!!


Bildet av meg og Anja fra Banquetten i går, hun som la det ut på facebook har redigert alt for mye, noe som irriterer meg, så skal spør om jeg kan få orginal bildet..

Senior Banquet


We are the crazy foreigns.. 

Miranda og Meg

Disse bildene er fra senior banqueten som var i dag, ble tatt masse bilder, men jeg tok ikke så mange. Hva er vitsen når man har 6 forskjellige folk fra skolen gå rundt å ta bilder av oss under hele greien? Men var koselig, innså at jeg ikke har så mange venner som er senior, fordi jeg bare har junior klasser. Men pytt pytt, koselig var det med de jeg faktsik kjente, og at jeg møtte noen jeg ikke har sett siden 1. semester.

Super Bowl

I dag var det super bowl det er vel den viktigste fotball kampen i året. Og Emma har endelig forstått amerikansk fotball, herregud for en merkelig sport spør du meg. 

Stjelte bildet fra VG, men NY Giants vant, ikke att jeg brydde meg så mye om hvem som vant. Da Okla ikke har profesjonelt lag i Fotball, men de har NBA lag så hvem skal på basketball kamp tror dere? 

Ellers, Kelly Clarkson fremførte nasjonal sangen helt nydelig, noe alle var helt enig i her i huset. Jeg personlig syns ikke Madonna sin halftime var så veldig imponerende, men amerkanerene var jo super fornøyd med hun. 

Ellers så hadde vi folk over å spiste MASSE mat.

Det var da min 5 februar, nå skal jeg sove, før det er en kjempe lang dag i morgen..

4.Februar

I dag hadde vi Mary Kay party her for en tur Jessie skal på i Juni, til London og Paris. Så vi fikk prøve all sminken osv. I dag tok jeg vertsfamilien med, og spanderte middag på dem. Ellers så var vi på starbucks, elsker det stedet. Kommer virkelig til å savne det når jeg er tilbake i Norge, så får nyte det nå som det er rett rundt hjørnet. 

Carmel frappuccino!

I morgen er det superbowl, så da er det fullt familie besøk, middag osv, gleder meg til å oppleve det. Er jo virkelig en spesiell amerikansk ting. 

Gratulerer med dagen

I dag var jeg med Bri etter skolen, var kjempe koselig. Vi hadde ikke musikal øvelse i dag JIPPI, HEHE.

Men ellers så er datoen i Norge nå 4 Februar noe som betyr at  Julie er 18. Så Gratulerer Med Dagen! Håper den blir super og har vært super så langt. Du fortjener det. Du har vært den mest støttende personen, vedsiden av mamma og pappa. Gjennom hele oppholdet mitt her, vet ikke hva jeg skulle gjort uten de små meldingene du har skrevet om at jeg klarer dette, jeg vil angre hvis jeg snur, det kommer til å bli bedre osv. Takk er et for svakt ord for mitt svar til dette, du har bevist at du er den vennen jeg alltid har vist du er. Den som er her uansett hvor i verden vi befinner oss. 

GRATULERER MED 18 ÅRSDAGEN

Er man i USA, er man i USA

I dag har det vært musikal øvelse og lekser. Men tenkte å fortelle noe som skjedde i dag. Vi hadde ikke vikar i koret i dag. Så vi endte opp med at noen fra koret dro til Sonic(fast food place) og kjøpte mat og drikker til alle sammen. Hva kan man si er man i USA så er man i USA. 

Melissa var en liten snik fotograf så her har du et bildet av hendelsen

United states of amazing

Herregud, USA er en drøm fortiden, har ikke hatt det bedre enn den siste måneden, i helgen skal jeg mest sannsynlig gjøre noe med Hannah, pluss jeg vil fikse neglene mine til senior banquetten. Elsker at jeg har så mye som skjer, og at jeg er optatt hele tiden. Og gjett hvor jeg skal om en uke da?? TEXAS og Dallas!! Hva kan man si USA!! Føler jeg virkelig fortjener å ha det bra, for jeg hadde noen tøffe 5 måneder, er så herlig og ikke gråte lengre, bare noen spør spørsmål om familie og venner hjemme(var en periode jeg var så følsom) Nå må de siste 5 månedene i statene nytes( er egentlig alt for liten tid, men jeg må gjøre det beste jeg kan ut av det!!) 

Ok, så det var dagens små ord. I dag hadde meg og Anja tidenes middag, som David(anja's vertsfar) kommenterte: Ser dere er blitt amerikanisert. For middagen vår var nemmelig, Starbucks frappe og Chips, hva kan man si det er livet når man er busy.. Ellers så fikk jeg med meg at den første Starbucksen i Norge åpner neste uke på Gardemoen, håper de får suksess så det kommer fort til Bergen, for jeg kommer til å savne Starbucks. Det var vel alt fra i dag. Skirves i morgen


Bildet er tatt av MOI, og ser dere navnet på gaten skolen ligger på: Toby Keith Ave. Guess what? Toby Keith, den nokså kjente country artisten gikk på min High School. Skal prøve å få tatt bildet av vanntingen hvor det står:

Moore, Home of Toby Keith. 

Syns det er lit kult at når jeg havner i Oklahoma hvor det ikke er sånn super mange kjendiser fra, så havner jeg på skolen hvor en av de få kjente personene har gått. 

Siste dagen i Januar 2012

Mye som skjer fortiden, i dag var det skole, så musikal og så treningssenteret, før nå sitter jeg her helt utslitt etter en lang dag og har 3 prøver jeg må se over for i morgen. Men i dag begynte vi å øve på Southmoore, fordi Moore har ikke eget Audiotorium enda aka Audiotoriumet på Moore High er ferdig en måned etter vi fremfører Willy Wonka. Så kan glede meg til siste korkonsert(med Senior Spotlight, gjett hvem som satser på en liten solo da). 

Vet dere er sprø av United bilder nå, men fortiden føler jeg for å bruke dem!

CRAZY, januar er over. Nå er det snart Februar, håper den blir like fantastisk som Januar. For denne måneden har vært den beste så langt i oppholdet her i statene!

Nå skal jeg se over study guidene mine, og lære alle vocabsene, så skal jeg sove..

Oompa-Loompa-doom-pa-dee-doo

I morgen flytter vi over til Southmoore med øvingene til musikalen, blir gøy å se hvor vi skal fremføre alt. I kveld har jeg hørt om og om igjen på soundtracket til musikalen for vi skulle hvis kunne det helt etter melodien til i morgen. Ellers så har jeg fire prøver på onsdag, så i dag har jeg skrevet tre study guider, og 60 vocabs til sammen, også lært hvor grusomme japanerene var under andre verdenskrig. Skal inrømme det er morsomt å lære det amerikanske perspektivet på krigen. Så var det nok skole, nå skal jeg avslutte dagens øving, får fortsette i morgen..... Pluss at jeg er i skolens gruppe av seniorer som skal fylle ut skjemaeer om hva som kan forbedres med skolen, så mister enda mer skole denne uken, som jeg trengte det. 


Megan, Anja og meg i helgen

UNITED WEEKEND

Da er en fantastisk helg over. Fredag og Lørdag + Søndag morgen var United, rett etter jeg var hjemme fra United reiste jeg på shopping meg Jelena, og fikk kjøpt inn alt jeg trenger for senior banketten(tror det er sånn det skrives). 

Men først tenkte jeg å skrive om UNITED. United startet ordentlig på fredag, vi dro til husene vi skulle bo i denne helgen. I mitt hus var det de fem senior jentene fra kirken:

Anja(foran), Megan(foran), Meg(bak), Christen(foran), Reagen(bak), Stephanie(leder), Heidi(leder)

Så etter å ha fått i oss noe mat, reiste vi i kirken hvor vi hadde den kveldens gudstjeneste ting(vet ikke et bedre ord å beskrive det. )

Så her ser dere scenen og skjermene hvor sang tekstene kommer opp på. 

Reagen, Meg og Anja

Whitney og AnjaAnja, Meg og Bri


Jacob og Nate

Det var noen av bildene fra fredagen. Etter kirken dro vi tilbake der vi bodde og bare pratet og sånn, ble mye bedre kjent med senior jentene i kirken.

På lørdagen var vi først på Feed the Children, som er en veldedig organisasjon, hvor vi gjorde veldedighets arbeid, med å pakke i bokser som de gir ut til folk som ikke har nok penger til å kjøpe alle nødvendige ting de trenger(litt som hva vi gjorde før jul med julegaver). Så dro vi til Gattitown, hvor vi først spiste, også var det sånn spill greier. Meg og Anja brukte 15 min på å forstå prinsippet, men da vi forstod det, ble det mye gøyere.Litt bilder fra stedet, det var sånne maskiner, så fikk vi biletter til å bruke på å få en premie på slutten, meg og Anja samlet vår sammen da vi ikke hadde fått så mange, men vi fikk oss en rosa ape

Etter lunsj og sånt, gikk vi tilbake der vi bodde, og slappet av og spiste middag. Før det var i kirken igjen på kvelden, og samme som dagen før. Har ikke bilder fra det, fordi meg og Anja splittet, hun tok bilder lørdag kveld jeg tok fredag og lørdag morgen/dag. Etter kirken dro vi på Sonic(fast food place), og fikk oss noen drikker, sonic er sånn at du kan mikse alle smaker du vil inn i brusen eller teen din. Jeg prøvde sweet tea med peach, noe som smakte ca som ISTE, var litt lykkelig da. Ellers pratet vi på kvelden jeg introduserte dem for Kvikk Lunsj(alle var enig i at kit kat har ingen sjanse mot Kvikk Lunsj). 

I dag var vi i kirken på morgenen. Etter kirken dro Jelena og jeg til Sooner Mall for å shoppe, vi var der for 6 timer og fikk shoppet inn alt vi trengte til senior banketten. Var kjempe koselig. 


Her er oss to

Her har butikkene stengt 

Vi fikk ikke tak i vertsforeldrene til Jelena, for de skulle hente oss. Så vi satt på Sooner etter stengetid. 

Legg merke til at Old Navy er stengt i bakgrunnen, Jelena syns denne maskinen var litt gøyMen var ikke så gøy lengre da hun ikke vant lengre..

Så slutten på dagens historie, vi ble hentet, etter en liten tur på Mc Donalds(er man i USA så er man i USA)

Alt i alt hadde jeg en super helg, tror det er en av de beste helgene så langt i utvekslingsåret mitt. Må si, syns det er egentlig litt fint å se hvor stor relgion er for amerikanske ungdommer, og hvor åpne de faktisk er om det å tro på noe. Vil selv si at jeg begynner å tro mer på kristendommen her, en det jeg gjorde før. Er noe med måten de forteller det på. 

Og hvis dere er snille så kan dere skrive noe i kommentarfeltet, for brukte nokså mye tid, sammenlignet til hva jeg vanligvis bruker på innlegg. Og er koselig og vite at noen bryr seg om hva jeg skriver.

United 2012

Da er united i gang, blir ikke blogging denne helgen, oppdatering kommer på søndag

Mitt rom i USA

Hei, jeg fant ut at jeg ikke har vist rommet mitt her i USA, så nå som det enedelig er ryddig og sånt tenkte jeg å legge ut noen bilder.

Skapet mitt

Litt mer av skapet

Ingang til skapet

Gitaren :) Jeg er blitt flinkere på gitar, siden jeg startet og blir forhåpentligvis enda flinkere

Sengen min

Pulten min og rote hyllen minBrev og bildet veggen min, med ting fra NorgeTinka sitt eget område

Bøker og norske dvd'er

Komoden min

Litt mer av komoden

Da har dere fått sett rommet mitt, skal få tatt bilder av huset i løpet av de neste 5 månedene. Nå skal jeg pakke for United. Denne helgen blir bra, United fredag til søndag formidag. Trening på søndag med Jule og Jelena, og kanskje shopping for noen detaljer til senior banketten som er 6 Februar. 

United 2012

Nå er united igang, er sånn ting med kirken. United er i helgen, i dag var det bare kick off. På fredag, drar det avgårde til et annet hus, hvor alle jentene fra kirken som er sophmore, junior og senior, skal overnatte i i løpet av helgen eller så er det mye annet som skjer. Men oppdaterer om det når jeg faktisk har opplevd det. Men jeg gleder meg, kunne ikke ta bilder i dag da jeg føler det er uhøffelig når vi trossalt er i en kirken. Men får sikkert tatt bilder i løpet av helgen

Natta fra meg, sov i hele kortimen i dag(og det var ikke bare meg vi snakker hele koret lå spredd utover gulvet)

Treningsmotivasjon på topp

I dag har vært en bra dag, først var det musikal øvelse rett etter skolen. Etter det ble jeg med Jelena hjem, koselig å bli bedre kjent med min serbiske venn. Senere ble vi hentet for å dra på trening, dro med Jule og vertsmoren hennes. Meldte meg inn på treningsenteret, koster meg 60 kroner i måneden. Vil ikke si det er så veldig dyrt akkuratt, pluss hvis jeg vil ha personlig trener koster det 100 kroner per gang. Nå har jeg treningsmotivasjon på topp, og når jeg har tre andre til å presse meg med, blir det enklere å komme seg avgårde, selv om vi må ha noen til å kjøre. Så egentlig har alt vært bra i dag, elsker så godt humør man får etter å ha trent.

Tenkte å dele bra treningsmusikk: Kelly Clarksons Stronger(hele albumet)

Dette er da mine nye treningsvenner, Serbia, Tysklang og Norge skal komme i form igjen. Men skal si jeg var overasket over hvor bra form jeg var i for å ikke ha trent siden jeg var i Norge. 

Back in shape

Dagens oppdatering. Gjett hva jeg skal i morgen da? Jeg skal starte proskjekt komme i form til Hawaii. Skal nemmelig på treningsenteret med Jelena og Jule, gleder meg veldig til å få trent litt igjen. Pluss musikal øvelse, onsdag er det United Kick off med kirken, skal nemmelig på sånn kirke ting i hele helgen, torsdag er det musikal igjen. Fredag, lørdag & søndag er det united. 

Men over til hva jeg har gjort i dag, har gått gjennom den eksterne hard disken da jeg fant ut det var påtide å legge innpå bilder og sånt så jeg ikke mister mitt første halvår her i statene. 

Men da kan vi jo se hva jeg fant

Noen som husker meg sånn som dette:


begynnelsen av 10 klasse, Anja sin kommentar da jeg sendte det til henne: You have changed a lot

Sykt morsomt å se på bilder "gamle" bilder, innser hvor mye jeg egentlig har forandret meg.

Det var mine ord fra i dag, får se om leg får tatt noen bilder i morgen, så dere får se litt hva hverdagen min her går ut på.

Her er noen innlegg dere kan lese om hvordan det virkelig er å være på utveksling linkene er tatt fra denne bloggen:

Marita i Michigan: The American Dream?

Elise i Arizona: Tanker

Lasse i Florida: Got no words, but still so many

22 Januar

Heihei, da var det tid for dagens oppdatering. I dag hadde jeg slapp søndag(er litt lat, så kommer meg ikke opp om morgenen til å gå i kirken). Men i løpet av den tiden de andre var i kiken, fikk jeg først sovet, også gjort litt små ting som jeg trengte å gjøre. Så hadde vi bursdag for Granny(bestemoren til vertsfar). Jeg gidde hun norsk melkesjokolade, og mens vi var i kirken i kveld, hadde hun lagt igjen en beskjed om at hun aldri har smakt bedre sjokolade og at hun klarte ikke slutte å spise den. Så dette var dagen min, er ikke i bloggmodus fortiden, så skriver veldig kjedelig. Men et annet lite fenomen i dag. 

Jeg har kanskje ikke skrevet dette før, men Oklahoma er søren meg det stedet på denne jorden det blåser mest(føles hvertfall slik), i følge mine venner her er Moore stedet hvor den stekeste vinden noen gang på jorden er målt(jeg tar det ikke helt serriøst da noen ganger amerikanere tror hele verden bare regnes som USA). Så poenget var at i dag blåste det så mye at hele luften var full støv og jord, fordi det blåste så sterkt. Himmelen var grå, men ikke fordi det skulle regne, men pga alt støvet. Så siden det er mye vind, har de tornadosesong i mars-april-mai. Skal inrømme det høres litt skummelt ut, men på en måte så vil jeg jo oppleve det. I fjor suste den rett forbi Moore. 

21/22 januar 2012

Jeg har egentlig funnet ut av at jeg er blitt veldig glad i dette stedet jeg bor nå. Men har også blitt ekstra glad i Norge, gleder meg til å gå på Lagunen og alt sånn igjen. Men først det skal jeg få la visa kortet mitt bli godt brukt her i USA. Så over til dagen i dag, hvis dere vil høre noe om den. Jeg gjorde lekser.. Ja, jeg har lekser hele tiden nå i andre semester, men jeg overlever jo. Dette ble kanksje litt sent men jeg endte opp å se litt for mange episoder One Tree Hill med Ines og Jessie på netflix. Ellers så var jeg på mexikansk restaurant i dag, klarer ikke å bestemme om jeg liker det eller ikke, syns egentlig norsk taco er bedre, en meksikansk mat laget av meksikanere. 

God natt fra Oklahoma, og God Morgen til dere i The Beautiful Country known as Norge

Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits