desember 2011

Siste innlegg i 2011

Da tenkte jeg og skrive et siste innlegg for dette året, i kveld skal jeg til Leah hvor kirken har nyttårs"festen" sin. Gleder meg, i morgen skal vi til Duncan(eller hvordan det skrives, og da skal jeg få skyte litt igjen :) ) Ellers så har jeg fått kjøpt jarlsberg i dag, så nå får jeg norsk ost igjen. Amerikanerene syns jarlsberg var ekstremt dyrt, men hva gjør man ikke for norsk ost. Nå holder jeg på å planlegge antrekk, siden amerikanere ikke liker å pynte seg så veldig, holder jeg på å finne et litt hverdagligt antrekk men som selvom er litt pyntet. Så alt jeg har igjen og si er:

GODT NYTT ÅR/HAPPY NEW YEAR


Er kjempe klar for det nye året, I know it's gonna be a good year!!

2011 et merkelig, men fint år

2011 nest siste innlegg. Ja, da var 2011 nesten over, satt å mimret gjennom året som har gått med å se gjennom bilder. Jeg vil si 2011 har vært et merkelig år, det er mye som har skjedd, og når jeg så gjennom bildene innså jeg hvor mye som faktisk hadde skjedd.


Kan vel starte med disse her, skal innrømme at jeg savner talentklassen, var kjempe koselig, virkelig en erfaring for livet, og forhåpentligvis noen venner jeg vil ha en stund fremover


Hyttetur på hytten til Ingrid


En hyttetur til :)


Oslo for å skaffe meg visum


Fridays på bursdagen min, skal innrømme at når jeg kom over et bildet fra mat herfra, husker og synes at fridays hadde sykt store porsjoner, men det er helt til du har opplevd the US.


Fløien med Amalie


Solstrand, ett fantastisk minne og avslutning for 2011 i Norge før jeg flyttet til Oklahoma.


Enda et bildet fra solstrand


Siste kveld i Bergen, sammen med mange av mine kjære venner som jeg gleder meg til å se igjen om ca 6 måneder, kan inrømme at jeg egentlig ikke kan vente med å sette beina mine på flesland igjen, men er også så mye jeg må oppleve her før den tid kommer. 


Ankommet Oklahoma, herregud, husker følelsen da jeg kom. Husker spessielt første gang jeg møtte Anja, i begynnelsen var begge kjempe sjenert og vi snakket liksom ikke sånn kjempe mye. Hvem skulle trodd vi nå nesten fem måneder senere, har så mye å snakke om at vi ikke blir ferdige å snakke når vi er sammen.


Jeg startet på Moore, er kjempe fornøyd med High Schoolen min kunne ikke fått en bedre skole.

Moore War med Jelena, Jule og Eric. Sykt morsomt for alle har forandret seg fra hvordan vi så ut på dette bildet og det er bare 4 måneder siden.


Opplevd Oklahoma State Fair


Første gang i Oklahoma City, og jeg mødte Elisabeth fra Norge, husker hvor herlig det var å snakke norsk igjen. Gleder meg til en uke på Hawaii, da blir det mye norsk snakking, garantert.


My german friend var også med i OKC


Har blitt endel starbucks frappuccino på meg de siste månedene, men når man har starbucks så nærme må man utnytte det.


Mitt første møte med Oklahoma City memorialen.


Halloween med Kirken, John og Ines

Jarlsberg, i morgen skal jeg og kjøpe meg jarlsberg, er nemmelig tom for min elskede Norvegia :(


Juleting med organisasjonen, Jessie og John i aksjon. Skal medele at jeg var på Jessie sitt lag og vi vant pga vi blåste opp flest ballonger.


Bakte lussekatter for lucia dagen


Bakte en god del kakemenn, synd at det bare var Anja som egentlig likte dem, vår konklusjon, det er forlite sukker i kakene for at amerikanere vil syns de er gode.


Gotta love the american way in food


Avslutter med et bildet av min beste venn her i USA, vurderer en liten tysklandstur i løpet av 2012. 

Så dette var litt av mitt 2011, nå er det under et døgn til 2012 begynner. Kan jo nevne noen ting som skjer for meg første halv del av året.

I januar starter vi med øving til musikal. Den 10 februar skal jeg til Dallas med Anja for å se Kelly Clarkson live(vi har billetter på tredje rad, skal ikke klage). Mars er det musikal, spring break, også skal jeg til Hawaii, april ingen ting spessielt. Mai er det både Prom og Graduation. Juni er min siste fulle måned i USA for denne gang, og Mamma, Marte og Pappa kommer, skal inrømme jeg gleder meg til de står på Will Rogers. Juli skal jeg feire 4th of july i NYC, og være i the big apple frem til 8 juli da jeg blir "kastet" ut av USA pga visumet mitt. Og 12 dager senere er jeg 18!!

A day with my best GERMAN friend

Noen har kanskje hørt om Oklahoma Bomben i 1995? Hvertfall i dag var jeg, Anja og David(anja sin vertsfar) på Memorial Museumet, og i området som er laget til i minne om den forferdelige hendelsen 19 April 1995 kl 09:02. Skal innrømme jeg lærte mye om hva som skjedde her for nesten 17 årsiden. Var ganske sterkt noen av historiene, så valgte å ikke lese alt for å ikke bryte ut i gråt. Men det er helt veldig fint hvordan de har laget det til i området rundt der det skjedde, nå i etter tid. Så her er litt bilder fra dagen, har gått gjennom 400 bilder, men legger bare ut et par stykker

Er man i USA, så er man i USA. Sykt god hamburger(gled dere mamma, pappa og marte, her skal vi garantert)

Poserer foran "restauranten". 

Stolt skandinaver tar bildet når hun ser noe som sier Sweedish

Inne på museumet, her er OKC før bomben.Oklahoma <3

Klokken stoppet kl 09:02

Bare fordi vi har det gøy

Memorialen er så vakker syns jeg. Klarer ikke engang å vise den i bilder, den bør oppleves. For å vite hvor vakker den er. 

Germany

Norway

Norway & GermanyOKC

Sånne gjerder ble satt opp rundt området som var rammet av bomben, folk fra hele verden kom og festet ting på gjerdet.

Vi signerte sånn bok, finner dere meg og Anja?

Bra sagt av Bush!

Hadde en super dag med Anja! Vi var også innom YogurtBliss, elsker yogurt is. Som sagt så er jo Anja min desidert beste venn her, fikk til og med kinder sjokolade av henne i dag(selv om jeg ikke er super stor fan, er jo det godt når det er noe som kommer fra Europa). Vi bablet i vei, sykt deilig å ha en å bable med som er i akkurat samme situasjon som meg. Hvem skulle trodd at en av mine beste venner i slutten av 2011 skulle være fra tyskland?

Akkuratt nå har jeg fått overnattingsgjest på rommet mitt aka Fergie:


Jessie er på overnatting så jeg er "barnevakt" for hun her i natt.

Dette er Jessie hvis noen lurer på hvordan hun ser ut.

Video: Lys på huset, juletre og andre hus

Syns det er litt koselig med alle disse lysene, men de tok ned alle lysene i går?

Hva er vitsen med det, det bør jo være oppe litt lengre, spør du meg.

Julen = Latskap


I dag har jeg og Jessie slasket, og Ines hengte seg på når hun kom hjem. Dette innebærer at vi ligger i hver vår seng på rommet til jessie, og ser på tv hele dagen lang. Må elske julen, forholdet mellom meg, Jessie og Ines er blitt mye bedre pga vår latskap. Og i morgen er det enda mer latskap, vi skal nemelig ikke i kirken heller selv om det er onsdag. 

Slaske dag

Har ikke så mye å skrive om i dag, fordi for det meste har Jessie, Ines og jeg lugget og sett på serier og filmer. Men hva er juleferie hvis man ikke har lov til og slaske litt. Men før begynte å slaske, var hele familien til Norman, for å se på Keyboards, fordi lille John skal få seg keyboard eller piano, i løpet av begynnelsen på nyåret, fordi han skal begynne å spille det(JEG GLEDER MEG SYKT FORDI JEG KAN ENDELIG SPILLE PIANO IGJEN!!), jeg fikset gitaren jeg har fått låne av vertsfamilien, fordi noen var flinke da de skullle stramme strengen at jeg til og med røk den, men nå fikset han fyren det riktig, så nå er jeg igang med gitar tingen i gargeband, har lært mye allerede. Deilig å ha et instrument igjen, og kan ikke vente til Piano eller Keyboardet kommer! Men nå må jeg tilbake å følge med på serien vi ser på. Snakkes i morgen, skriver om julen min da(hvis jeg har tid til det)


Hvordan jeg så ut i går(juledag)

Ny opplevelse

Dagen i dag har vært en helt ny opplevelse, oppdatering kommer i morgen :)
Vil ønske gratulerer med dagen til Mormor som hadde bursdag i dag<3 vil si tusen takk for alle gavene jeg har fått fra norge , nå vet jeg hvorfor jeg kommer til å bli feit i julen...

Julaften i dag?

I dag har vært min rareste julaften i mitt 17 år lange liv. Startet dagen med å bake ut pepperkakene mine. Etter det skulle jeg skype med familien, noe som var koselig, fikk jo være med på helle pakkeåpningen. Desidert et av høydepunktene denne dagen. Etter det slappet jeg av for å se Tre Nøtter til Askepott, høyde punkt nr2. Etter jeg hadde fullført filmen, var det på tide å gjøre seg klar for kirke, hvor det var en spessiel gudstjeneste, takk mamma for at jeg har arvet grine genene dine..... Begynte jo å grine ett hver eneste sang, spessielt på Oh tell it on the mountain, av alle sanger? Og selvfølgelig silent night, men det var vel ikke et skjokk. Ellers var kirken koselig, vi hadde sånn lys greier så var helt mørkt der utenom stearin lysene som brant. Da vi kom hjem lagde jeg risengrynsgrøt til meg selv, ikke for å være frekk mot familien,men jeg spiser ikke vanlig hverdagsmat på julaften, og slik er det med den saken. Selvfølgelig kom tårene når jeg lagde risengrynsgrøt, de randt nedover kinnene, men er det ikke lov når man ikke har norsk jul? Ellers så var det noen folk innom i dag og snakket litt. Nå er jeg kjempe trøtt har vært oppe siden kl 6, så nå skal jeg sove litt før det er tidlig opp i morgen for å åpne gaver, Norge, syns vi er litt smarte som åpner dem på kvelden så slipper vi tidlig opp 1 juledag.


Og en liten Photo Booth shoot ble det i dag. 

GOD JUL

Ønsker alle der hjemme eller hvor du nå er en God Jul, i dag er vel den "værste" dagen kanskje som utvekslingstudent. Og har vel merket litt på det, ikke sånn altformye. Utenom at jeg våknet opp, og tårene trilte da det gikk opp for meg at store deler av norge satt og så på Reisen Til Julestjernen. Mens dere snart er igang med julematen. Ja, nå får jeg nyte, risengrynsgrøt, marsipangris og annet norsk julesnop denne julen, neste år er det tilbake til PINNEKJØTT(gleder meg egentlig litt allerede. GOD JUL IGJEN! Håper alle får en super julefeiring. 

Kakemenn

Nå har jeg fullført proskjekt kakemenn, og det beste er at de smaker akuratt som mamma sine! Pepperkake deigen står i kjøleskapet, og i morgen tidlig skal jeg steke. Lagde hjemme laget deig, gleder meg til og se resultatet i morgen.

Her er vertfall resultatet av kakemennene:


Mangler to bokser på dette bildet. Skulle egentlig bake Risboller og Sandnøtter og men butikkene var utsolgt for noen av ingrediensene, litt nedtur..I morgen blir det Tre Nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen, fikk begge i to av julegavene mine. Så vet dere at jeg har åpnet to stykker men det var fordi, ingen julaften uten de to filmene spør du meg. Blir ikke så mye julaften på meg får kose meg med litt risengrynsgrøt og marsipan i morgen. 
Håper alle får en super jul, jeg vet ikke hvordan min blir, men tar det som det kommer alt er en ny opplevelse. 

GOD JUL! Fra meg, føler jeg bare hopper over denne julen egentlig. Har ikke så veldig hjemlengsel som jeg trodde jeg ville hatt i dag, men kommer vel i morgen. Typisk det.

Lille julaften

Nå er lille julaften igang, men den er ikke som vanlig. Julestemmningen er her ikke, og alt er egentlig bare som en vanlig dag, sitter å hører på norsk julemusikk i håp om at julestemmningen skal krype inn. Savner virkelig ALT med julen, og har så sykt lyst på PINNEKJØTT selv om jeg ikke spiser det, men til neste år blir det pinnekjøtt på meg uansett om jeg liker det eller ikke. Og ikke minst kokte poteter, herregud så jeg savner det, det er en av tingene jeg aldri trodde jeg ville savne. Håper alle koser seg i kveld :) Vi skal snart ut og spise, for Ines har bursdag i dag, også skal vi få unnagjort siste julehandel.

Dagen før dagen

Ja, nå er det dagen før dagen i Norge, og snart her og. Egentlig har jeg ikke julestemning, men tanken på at i morgen kveld sitter Mamma, Pappa og Marte sammen med Tante Hanne, Onkel Herman, Mormor og Beste, og gjør alt klart for julaften gjør at jeg kjenner hjemlengselen trekker frem litt tårer. Mener ikke å være negativ eller noe, men det er vel en helt naturlig reaksjon. Får håpe alle dere hjemme får en super lille julaften, jeg lever i håp om at juletingen på NRK som vi alltid ser på på lille julaften kommer på nett-tv så jeg får sett litt. Heldigvis har jeg blåfjell, det er min halvtime hver dag som gir meg litt jul. Nå skal jeg sove og la tårer og tanker hvile. Har hatt en litt tung dag i dag. Får håpe morgen dagen blir bedre.


Eneste ordetlige bildet jeg ar av noe som helst fra julen i fjor

Juleferie

I dag fikk jeg endelig juleferie. Ble en veldig av slappet dag på skolen, men da jeg kom hjem var et bare å spise før vi dro i kirken, hvor de delte ut gift packeges til folk som ikke har råd til og kjøpe mat og gaver til jul. Ungdomsgruppen bare pakket inn gaver mens de voksene var nede og organiserte hvem som fikk hva. Så nå er jeg super sliten for det har gått i ett siden jeg sto opp i dag, selv om skolen var avslappende. 

1 dag til Juleferie

I morgen er siste dag før juleferie, eller Winter break som det heter her. I dag har jeg hat tre prøver, vet ikke helt hvordan det gikk, men har fått A i biologi for dette semesteret, og skal mye til for at jeg ødlegger A'en i Historie. Engelsk tar jeg som den kommer. I morgen er det først To timer KOR !! Gleder meg, vi skal bare kose oss, og folk skal ta med ting, jeg har bakt Bergenske Skillingsboller. Så er det matte før det er siste time med matklassen min, noe som er litt trist.. Men vi skal ha måltid med Oklahoma mat. Ellers så fikk jeg noe av senior tingene mine i dag(ikke Cap&Gown), men joggebukse, t-skjorte og noen andre små ting som fulgte med da jeg bestilte pakken, så ha tuslet rundt i min nye joggebukse i hele kveld. Skal prøve å huske kameraet til skolen i morgen så jeg kan få tatt noen bilder i koret og kanskje noen i food.  

Fikk gave i posten i dag og, tusen takk til Tante Unni, Onkel Olav, Marit Elin og Terje Olav :)

Pakker fra Norge!

I dag fikk jeg en stor og en litt mindre pakke fra Norge, alt med julegaver. Utenom noen blader, litt sjokolade, og en cd. Så i dag har jeg lest Se&Hør for første gang på 4 måneder, sist gang jeg leste det satt jeg i sofakroken på Geilo om jeg ikke husker feil. Men nå skal jeg slappe av med en av bladene mine, fikk noen av mamma og de. Og noen av Tante Guri og Tante Marta(men den pakken skal jeg ikke åpne før julehelgen). Tusen takk til alle som har sendt gaver og hilsener, You Made My Day/Week/Month! 


Kjører som vanlig et vakkert Photo Booth bildet.

Og hvis dere vil, ønsk meg mentalt lykke til i morgen, fordi da er det tid for de tre første av fire finals. Sykt klar for å bli ferdig med skole, kommer til og være lettet onsdag kl 15:02. 

LYS
I dag har vi reist rundt å sett på LYS, ja noe så interesant, er faktisk fasinerende hvor mye lys de putter opp på huset nå når det er jul, bildene er fra det mest ekstreme huset vi så. De har nemmelig sånn kart som man kjører rundt etter for å se på hus. Skal legge ut bildet av huset jeg bor i når jeg har fått ferie. Bildene er ikke sånn supre pga noen er ikke super flinke med natt bilder på speilrefleksen.

Tusen Takk

Jeg har funnet ut jeg vil lage et lite takke innelgg til alle dere der hjemme i Norge som jeg vet støtter meg. Hadde aldri taklet de siste 4 månedene uten støtten fra alle der. Som dere vet har jeg hatt mye oppturer og nedturer,men forhåpentligvis vil det bli ferdig løst til 2012.

Så tusen takk for all støtten, og alt de siste fire månedene! Jeg har forsatt 6-7 igjen og jeg vet jeg kommer til og klare det!

Finals øving

Denne helgen går til øving til Finals som er neste uke, heldigvis er karakterene mine såpass gode at ingen ting er sånn krise for at jeg får dårlig karakter. Men selvom må jeg ta opp igjen en prøve i matte på mandag fordi det var den første prøven jeg tok her, og jeg var fryktelig forrviret over alle utrykkene. Men først skal jeg ut en liten tur i morgen for å kjøpe siste ting før jeg sender pakker og julekort til Norge i morgen(bedre sent enn aldri) dere får ting litt etter jul i år fra meg. Drivers License??

Ok, så da har sumlekoppen, jeg har innsett hvor treg jeg er, funnet ut at hun skal ta permit så hun forhåpentligvis kan få lappen og kjøre rundt i Bergen 20 juli 2012(alle vet vel hvilken dag det er). Men som vanlig er jeg litt treg, så nå håper jeg det går i boks. skulle egentlig få låne boken av en venn i november(er det en ting jeg har lært er at amerikanere lover mer enn de holder, noe som går meg fryktelig på nervene). Men nå skal jeg få skaffet meg boken lest gjennom den i helgen, tatt testen neste uke engang, er sykt klar for å bli ferdig med permiten. Fordi jeg blir selvfølgelig 18 ca en uke etter jeg kommer hjem og det betyr at jeg må ha permiten... 

En liten hilsen fra vårvarme Oklahoma

Så angående overskriften i dag har været vært crazy. Altså, dagen starter med at det høljer ned, men er kjempe varmt i luften og nesten ingen vind, ingen vind i Oklahoma = ca aldri, så meg og Tia(en fra koret som tar bussen av og til fra her jeg bor) var lykkelige der vi stod og ventet på bussen selv om det høljet ned. Så ankommer vi skolen og det var varmt men det regnet jo fortsatt. Utover dagen ble det bare bedre og bedre. Disse amerikanerene er jo litt gale så noen hadde bestemt seg for å skifte til shorts i løpet av skoledagen. Ikke spør meg, jeg sverger til varme uggs og varm jakke, for når vinden styrer på er det skikkelig kaldt. 

Ellers så har jeg vært i kirken i dag, siste gang med HSC(highland student comunity) for 2011, gruppen møtes ikke på onsdager på denne måten før onsdag 4 januar igjen. Men det skjer jo ting i kirken frem til da, får se hva jeg blir med på.

Ellers går dagene fortiden til forberedelse av finals. Da er det godt å ha venner i de samme fagene så dere kan splitte, og gjøre halvparten hver. Det gjorde meg og Anja i Biologi, og var sykt mye mer effektivt. I morgen skal jeg på math tudoring, selv om jeg er best i klassen, så fant jeg ut at jeg skal ta oppigjen en av prøvene så jeg forhåpentligvis får A isteden for B. 

Nå skal jeg se blåfjell og legge meg. Må bare legge med at i dag gidde jeg litt lakris til amerikanerene ingen liker det. Er det mulig? Jeg elsker det jo.

Og for dere som lurer på hvordan musikal auditionen gikk, joda den varte i fire dager, og i dag kom resultatet, jeg kom med i to eller tre av ensamblene, meg og Anja tror vi er i de samme men er ikke helt sikkert. Er fornøyd, er jo bare med pga det sosialet. 


Meg på kjøkkenet og baker, tidliger i uken.

Også fikk jeg pakke i posten i dag fra Ingrid med julegave :) Forrige uke fikk jeg fra Siv :) Kjempe koselig at dere sender pakker, kommer en liten ting over atlanteren når sumlekoppen har fått sumletseg til og sende .

13 Desember

I dag var jeg en liten utdeler av lussekatter på skolen, drasset med meg 30 lussekatter og delte ut. Spessielt populert var det i koret og biologi klassen.

Her kommers dagens gullkorn fra amerikanere

Emma: You wana try some norwegian food?

Amerikaner: Off course, it is norwegian it is just so awesome

(jeg gir personen en lussekatt)

Amerikaner: OMG, did you really made this, it is so GOOD. Everyone i'm eating some norwegian stuff. 

Elsker hvor mye de setter pris på mine norske ting, mest vanlige kommentar:

Amerikaner: Do you still have that really awesome norwegian gum? (alle elsker extra sølv med vannmelon smak i historie klassen min, vet ikke hvor mange ganger DAGLIG jeg får dette spørsmålet) 

Dette er en typisk reaksjon fra alle amerikanerene her. I morgen er jeg godteri utdeler, har nemmelig lovt folk at de skal få prøve norsk sjokolade, noen har allerede prøvd, og alle forstår hvorfor jeg hater Hersey's som er den amerikanske melkesjokoladen.

Lussekatter
Her ser dere mitt bakeprosjekt i dag, LUSSEKATTER. Kjempe fornøyd med resultatet, første gang noe faktisk smakte slik det smaker i Norge når jeg har bakt.

Her er oppskriften gir ca 30 stk:

150 gr Meierismør

5 dl Melk

50g Gjær

1gr Safran eller 1/2 ts Gurkemeie

150 gr Sukker(jeg puttet ekstra sukker, for å være sikker på at de ble

søte siden ingrediensene her er litt andreledes)

1/2 ts Salt

2 ts Kardemomme

ca 13 dl hvetemel

Egg til pensling og rosiner til pynt

Fremgangsmåte

Smelt smørret og tilsett melken. Smuldre gjæren(hvis du bruker fersk gjær) i en bolle

og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.

Rør i sukkker, salt, kardemomme, safran(gurkemeie) og mel til passe deig.

Hev deigen, deretter bak ut og form lussekatter.

Etterhev, pensles og stekes på 225 grader celcius i 10-15 min.

I wanna go home for Christmas

En av de fineste julesangene jeg vet, og i år har den en annen mening for meg enn da jeg hørte den i fjor. 

Ok, så i dag har jeg hatt litt hjemlengsel, men er ikke det forståelig, julen nermer seg med storm skritt. I morgen skal jeg bake lussekatter, var å kjøpte kardemomme og gurkemeie, Emma betaler nemmelig ikke 200 kroner for safranen som bare inneholdt nok til en t-skje. Da ble det heller gurkemeie for 20 kroner. Ellers så var vi å spiste på mexicansk restaurant i dag, er egentlig ikke så stor fan av all den mexicanske maten her, men den restauranten vi var på i dag er favoritten min, har vært der før, og det er syk god mat. Bare vent neste sommer skal dere få prøve den ut Mamma, Pappa og Marte, lover der man triller ut etter et måltid der.

Tenkte å legge med et bilde fra julen i fjor det var helt til jeg oppdaget at alle bildene inneholdt meg med hytteoutfit fra topp til tå.


Smarti og meg da vi var små og uskyldige.

10.Desember 2011

I dag har jeg ryddet rommet, for å finne alt som skal sendes hjem, er litt sent ute med å sende hjem ting til jul, så det blir mer nyttårsgaver på dere der hjemme. Ellers så har jeg vært på et Outlett Mall som er her i OKC i kveld. Fant ikke så mye bare julegave til Pappa, og noen andre små ting. Det var det meste av min lørdag. Nå skal jeg sove, i morgen må jeg ut å kjøpe alle nødvendigheter til å bake lussekatter og kakemenn. 


Savner Bergen og alt der hjemme. Som å reise på hytten i helgene, savner virkelig det å kjøre fire timer over fjellet for så å komme opp til hytten og bare slappe av en helg.

Det jeg vil avslutte med er at jeg gleder meg til 2012, kan ikke vente! Jeg er ferdig med 2011 altformye har skjedd, og jeg vil egentlig bare legge det bak meg og bli ferdig med noe av det. 

To uker til jul

Nå er det to uker til jul, i dag fikk jeg sett enda en episode blåfjell noe jeg gjør hver dag. Ellers så har jeg spist en kakemann, og ellers så har jeg ikke gjort så mye. Når skal jeg sove..Video: Konserten på tirsdag

Ok, så hadde jeg gjort noe feil så nå har jeg fått lyden til og fungere, så her har dere film fra konserten, hvis du ikke vil se hele se fra 5:30, det er den gøyeste sangen: 

Kvaliteten er kjempe dårlig, neste gang blir det speilrefleksen jeg skal filme med.

Tiden flyr

I dag hadde jeg audition, tviler på jeg kommer med. Men er jo lov å håpe på å få noe. Etter skolen var det DramaClub møte, eneste vi gjorde var å spise og leke noen leker men kjempe koselig. Siden både jeg og Anja er i drama, ble hun med meg hjem etter skolen fordi vi skulle i kirken en time senere. 


Før vi gikk i kirken hadde vi det litt gøy med PhotoBooth, legger ut et av de normale bildene. Så var vi i kirken, noe jeg begynner å like bedre å bedre egentlig. Er helt greit, å greit å ha noe å gjøre på onsdager. 

Etter jul skal jeg mest sansynelig begynne å trene med noen av de andre utvekslingstudentene, skal bli deilig og komme i form til Hawaii og hjemreise til Norge når den tid kommer. Sykt å tenke på hvor fort tiden går om to uker er første semester over, da har jeg fulført halvparten av oppholdet mitt i USA. I fjor på denne tiden stresset jeg med alle papirene som skulle inn i tide til Aspect, og jeg hadde ingen ide om hva jeg faktisk gidde meg ut på. Nå ett år senere, sitter jeg her på andre siden av kloden. Og vet hva det jeg ønsket så sterkt for et år siden er. Selv om det til tider er kjempe tøft, og jeg bare vil sitte meg ned og grine pga hjemlengselen er forsterk. Så angrer jeg for det meste ikke på at jeg dro. Innså nettop at jeg virkelig har satt Norge og livet mitt der på pause. Diskuterte med Anja i dag hvor rart vi kommer til og ha det når vi kommer tilbake igjen, når vi ser alt vi savner mens vi er her. Men blir vel motsatt da, da savner vi alt her i USA. Dette ble veldig "slipp hva du har på hjertet fri" innlegg, men bloggen min er jo ganske tilfeldig vil jeg si. 

Korkonsert og film uten lyd

Så i dag var det tid for julekonserten med koret. Joda det gikk fint, Emma har fått det filmet å alt. Men i dag hadde digital kameraet mitt et lite anfall så det bestemte seg for å ikke ta opp lyden. Så det blir nok ikke noe film på dere fra hvordan konserten var. 

Intervjuet i skoleavisen, syns personlig svarene mine er helt på tryne: Det verste av alt som dere sikkert ser er at de ikke rettet skirvefeil... 
Håper dere koste dere med intervjuet hvis dere leste dere gjennom det, ønsk meg lykke til. Jeg skal nemelig på audition for musikalen i morgen(onsdag). 

Gotta love being sick ...

Så i dag har jeg bruk meste tiden på å sove, var hjemme fra skolen i dag. Skulle gjerne tatt morgendagen også men pga det amerikanske skolesystemet kan jeg ikke være borte fra skolen i morgen fordi jeg har korkonsert på kvelden, som er den største delen av korkarakteren.

Ellers så har jeg ikke brukt dagen min på så mye, så Elf med Jessie, og etterpå så jeg Gossip Girl. Også har jeg spist litt norsk godteri, knasket Ricola, og tømt en boks med Kleenex. 

Host host fra meg. Nå er det jo morgen hos dere i Norge mens her er det på tide å sove. God Natt fra meg.

Min søndag

Nå er sykdommen her forfult. Hode er helt tett, nesen er tett, hostingen ser ikke ut til å slutte og øynene renner. Hva skal man si? Er fryktelig irriterende hvor lett syk jeg blir her borte. Har enda ikke fravær, men i morgen blir det fravær hvis ikke formen blir bedre over natten. 

Men over til hva som har skjedd i dag, vi hadde sånn utvekslingsjulebesøk hos Anja og de. Kjempe koselig, jeg hadde med risenrynsgrøt, alle elsket det. Også lagde vi pepperkakehus:


Legg merke til snømannen, det var mitt kunstverk. Har flere bilder, men pga formen har jeg ikke lagt innpå bildene mine. 

Vi gjorde masse annet der. Etterpå gikk familien i kirken minus meg, fordi som sagt formen er ikke på topp. I kveld har jeg vært en liten tur for å kjøpe nødvendigheter for å bli bedre, og en liten tur innom Starbucks. Finnes ikke bedre Kaffe/Frappucino. 

Så er det jo andre søndag i advent i dag, bare fire uker igjen nå til jul.

Shopping og tredje desember

Da var shopping runden over, etter 8 timer på Penn Square. Fikk kjøpt meste julegaver, men noen små ting ble det til meg selv. Elsket senteret det var kjempe stort men jeg elsket det og var kjempe koselig dag.


Skjønne luer i en butikk.

Skriver ikke så mye mer, formen er ikke 100 prosent. forstår ikke hva det er men blir utrolig lett syk her. 

2 Desember

I dag fikk jeg endelig pakken min, så nå har jeg pakkekalender, smågodt fra Sol, og litt annet godteri og mat(eks KAKEMANN). I kveld koste jeg i meg Smash og Kakemann mens jeg så på Blåfjell, eneste jeg manglet var julebrus. I morgen skal jeg på shopping med Anja, og få unnagjort alt av julegaver. Gleder meg skal på PennSquare mall, har aldri vært der, men det er to etasjer, så regner med det er bra. Nå skal jeg skrape de to første dagene i flax kalenderen, som var gave første desember. 
Julekalender min <3

Gratulerer med 80års dagen Beste, skulle gjerne vært der i dag men når jeg kommer tilbake neste sommer skal du få en skikkelig bursdagsklem.Håper dagen din blir super! Mange klemmer fra meg til deg :) NB, vet bursdagen hans er tredje men i Norge er det faktisk tredje desember nå. 

FØRSTE DESEMBER

Da var Desember i gang, regner med mange er enig i at dette er den beste tiden av året. I år vil det jo være annet, rart å ikke ha alle de norske tradisjonene, selv om min pakkekalender kommer i morgen noe jeg gleder meg til. I helgen skal jeg på shopping. I dag ar jeg fått med meg Jul i Blåfjell, hva er jul uten julekalender på tv.

Fineste julesangen <3

Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits