november 2011

Litt mer jul

Vet jeg er blitt veldig jul jul  jul i det siste. Men alt her er lys på lys og juletrær, julesokker, skikkelig amerikansk jul, men det gir meg skikkelig julestemning. Nå som jeg er i julehumør er ingen ting gale, men jeg vet julen vil bli tøff når selve høytiden er her. Tenk å ikke ha lukten av pinnekjøtt, eller mamma og Marte stress med ribben en av de andre dagen. Nå er det første desember for dere, her er det noen få timer til, håper pakken fra mamma med julekalender kommer i morgen!! Jeg gleder meg til og åpne små pakker hver dag, gleder meg også til hilsenen fra Sol og KAKEMENN J Så satser på den kommer i morgen så jeg har noe å spise på mens jeg ser første episode av Blåfjell, slev om jeg kan den utenat.  Nå skal vi snart i kirken, har ikke vært der på en stund, men i dag skal jeg igjen J

Legger ut bildet av julehunden min hjemme engang til, men det er jo skjønt av Tinkus da.

Og fotiden fører jeg dagbok i mat klassen om hva jeg spiser, så nå er det full omlegging av kosthold for meg. 

Så klar for Desember

To dager igjen til den beste måneden i året. Så idag skulle jeg forklare for noen i mattte klassen min hva julekalender var. Altså julekalender er ikke Hanukka som alle mente det var. Ellers så var det ikke noen store hendelser i dag, nå sitter jeg og ser 90210 med mine to vertssøsken. På søndag er det klart for julegreiene med organisasjonen. Så da skal jeg lage risengrynsgrøt med mandel i grøten. Må bare få kjøpt en erstatning for marsipangrisen, for de har jo ikke marsipan her.. 

MANDAG 28 NOVEMBER

Så var enda en dag over.. Neida, men tiden fyker når man er her borte, kan ikke forstå at det er nesten 3 og en halv måned siden jeg forlot kjære lille Norge. I dag har jeg "planlagt" resten av uken, hvis man kan si det sånn. Pluss Jessie og jeg så en film, det er vår nye hobby. Ellers så tripper jeg rundt å synger norske julesanger mens alle andre ser ut som levende spørsmålstegn om hva jeg holder på med, og hva jeg synger om. Fikk bekreftet i går av Jessie at norsk er enda mer merkelig en masedonisk for amerikanerene å høre på. Nå er jeg kjempe trøtt, og håper pakken fra norge kommer i morgen. Gleder meg til kakemenn!!! 


Juletreet i stuen, bildet er tatt for to uker siden, nå er det ferdig dekorert, skal ta et bildet når alt er klart i hele huset.

Første søndag i advent

Det er første søndag i advendt i dag, nå nærmer virkelig den beste høytiden seg. Lyden av julesanger, og desember på torsdag! Selv om de ikke feirer advent her feiret jeg det litt for meg selv, til neste helg skal jeg få kjøpt inn lys og noe og ha det på for å dele tradisjonen min med familien. Bildet er av hvordan peisen ser ut. Hva syns dere? Amerikansk?

Thanksgiving

Da har jeg opplevd ekte amerikansk thanksgiving, og vi feiret den langt ute på landet, men det var koselig da. Dette er veldig oppsumeringsinnlegg men det er bare fordi jeg vil kunne se tilbake på det senere. Dagen startet kl 8 da jeg sto opp får å få tid til å være på badet, før de andre tre i huset jeg deler bad med også trengte det. Dette gjorde at jeg fikk en lang og behagelig morgning før vi skulle sette oss i bilen for en 2 timers kjøre tur sør ned mot grensen til Texas. Og du vet du er i USA når vi kjører fem minutter før vi tar en stopp for da er vi på McDonalds for å kjøpe oss frokost. Etter å ha kjøpt oss mat og drikke. Ble en Frappe på meg, kjørte vi videre, langt ut på landet.


Og hva er vel ikke kjøretur i Oklahoma uten Jake FM og Twister? Og det er da jeg virkelig oppdager at jeg har vært her borte en stund, for nå kan jeg faktisk synge med på de fleste Country sangene og jeg begynner å like country.

Stay - Sugarland

Så etter å ha kommet til Country landet, fra all sivilisasjon. Skulle vi se på hestene, og hvor mye liker Emma hester? Joda, er jo ikke sånn super fan, og jeg var sikker på det skulle være slanger der på toppen så jeg var ikke høy i hatten der jeg sto og så på hestene. 


Jessie og en hest

Her ser dere litt hvor langt ute på landet vi var

Så etter det tuslet vi inn i huset til faren til vertsfar(bruker dette da alle generasjoner av gutter i denne familien heter John). Og vi så AMA?s fordi det var på opptak, og amerikanere elsker å se på tv. Etter å ha sett litt gikk vi ut for å skyte litt med gevær. Mange i Oklahoma har guns for det er lov å ha det her, og man har lov å skyte folk hvis de bryter seg inn til huset ditt. Men jeg skjøt tre eller fire sånne oransje greier, og det var litt gøy å skyte på de tingene.


Her holder jeg på å skyte, du ser de oransje greiene i bakgrunnen på bildet


Vertsfar hjelper Jessie


Ines skyter, med hjelp fra Russel(vertsonkel)

Så etter å skutt litt begynte resten av gjestene å komme, så da var det jo på tide med det store måltidet, skal innrømme det var greit, ikke min favoritt, men måltidet var godt. Smakte på alt, og noe var bedre likte ikke så godt sweet-potatoes, som alle har har bablet om er så godt.


Eneste bildet som viser litt hvor mye mat det faktisk var


Pumpkin pai :) Noe hadde skjedd med kremen, så jeg fikk ikke det på og da smakte den ikke like godt.

Etter en lang dag og fin dag, kjørte vi tilbake til Moore, og sivilisasjonen, neida, men vi var virkelig ute på landet. På kvelden var det Black Friday. Syns personlig Thanksgiving var koselig. Og det var første gang jeg faktisk ble skikkelig lei meg for at jeg skal forlate disse folkene om 6-7 måneder.

Så dette var en liten oppdatering av min Thanksgiving, som er virkelig amerikansk. Nå gleder jeg meg til jul for å se den høytiden!

JULEN ER PÅ VEI

I morgen kommer Thanksgiving innlegget mitt. I dag har jeg vært ikke hatt tid, er først nå jeg har somlet meg til macen. Har nemmelig pakket inn gaver og skrevet julekort, til alle dere der hjemme. Heldigvis hjalp Jessie og Ines meg med julekortene så det gikk litt fortere. 


Her ser dere bunken min med julekort, og bak er noen julegaver som skal over atlanteren. Og mamma kurven er den jeg skal bruke til julekalenderen din, så fort pakken kommer :)

Og i morgen er første søndag i advendt litt trist at de ikke har adventskrans og lilla lys, men sånn er det når man er i et annet land. På torsdag er det første desember, og da begynner blåfjell i Norge, og jeg satser på å få det med meg på nett-tv, kommer til og klikke hvis det er sperret for utlandet, ingen jul uten tv-julekalender. 

Lagde en liten endring i designet i dag, hva syns du?

Black Friday

Ok, så hadde vel kanskje nordmannen Emma overvurdert Black Friday uten og helt vite hva det var. Så jeg trodde det skulle være helt fantastisk, og alt skulle være sånn superbillig! Så stemte jo ikke dette helt. Jeg kjøpte litt men fikk ikke noen sånne supre tilbud, ingen shopping ala Emma uten at noe er med hun hjem. Skal prøve å få tid til og skrive om thanksgiving i morgen, skal nemmelig henge opp julelys på hele huset(bilder kommer) Legger med et random bildet fra thanksgiving. Fordi vi var langt ute på landet. Jeg skjøt faktisk med gevær, dere skal få bilde bevis i morgen. 

I dag fikk jeg endelig sumlet meg til Warren for å få sett Breaking Dawn med Anja. Vet ikke hva jeg skal si om filmen, den var helt grei, håper part 2 blir bedre.

En liten pause, før SHOPPING

Oppdatering fra thanksgiving kommer i løpet av i morgen. Nå har vi en times pause, dagen har gått i ett i tolv timer nå. Før vi skal på en liten shopping tur kl 12 am, så en liten tur hjemmom igjen, så på shopping igjen 3.30 am. Man kan jo ikke annet en elske Black Friday, nå ryker pengene mine. 
Koser meg med en av Loni sine cupcakes. Beste cupcakesene jeg vet om :)

HAPPY THANKSGIVING

Så da har jeg dusjet, slappet av og nå stresser jeg rundt for å finne klær. Beskrivelse for hva jeg skal gå med: Ikke for pyntete, men kan være litt pyntet. Kanskje litt høstfargede klær. Så nå stresser jeg med å finne et passende antrekk som ikke ser helt dumt ut. 

HAPPY THANKSGIVING EVERYONE!! 

Må beklage for et gammelt photo booth bildet, men jeg tusler for øyeblikket rundt i håndkle på hodet og slaske klær.

THANKSGIVING I MORGEN

Ja, så var det thanksgiving i morgen. Må opp tidlig, og vi skal dra herfra i 10-11 tiden så er det to timer i bil. Også er det påtide med massemat. Jippi, bra jeg reagerer på all maten her som er av kjøtt. Men da kan jeg jo glede meg til Pumpkin Paien, gleder meg skikkelig til det. Alt med Pumpkin er så sykt godt, spesielt Pai !! Er super trøtt nå som vanlig, og må være opplagt til fredag, det er jo black friday shopping, og jeg skal dra på shopping kl 2 am midt på natten GLEDER MEG!! Sikkert en syk opplevelse :) 


Litt google bilder av pumpkin pie, i morgen får dere selvtatte bilder, speilrefleksen er på ladning. Må jo dokumentere min første thanksgiving.

THANKSGIVING BREAK

Så da har jeg fri resten av uken, har ikke noen spessielle planer for i morgen, men torsdag skal vi på middag til noe familie, fredag er det black friday shopping midt på natten. Og kanskje en kino tur på kvelden. Skal bli deilig med noen dager uten skole å bare slappe av, så får vi se hva som skjer når helgen kommer. 


Lille skjønningen min hjemme i Norge fikk bamse i posten fra meg i dag. Jeg savner virkelig Tinkusen min. Jeg vet jeg avslutter alle innleggende mine med at jeg savner en eller annen, men det er jo bare fakta. Er umulig og ikke savne noe når man er 1000 miles apart. 

Cupcake owl

Ok, så er jeg litt overkanten fornøyd med ugle cupcakesene jeg lagde i mat klassen, syns de er litt skjønne. Disse var super enkle å lage!! Og smakte jo supert, kostholdet mitt er jo ikke på topp her borte, men usa er usa, men jeg prøver å ikke være for ille. 

Men jeg er veldig forsiktig med hva jeg spiser, spiser nesten ikke kjøtt for får helt ekstreme mage kramper. Kylling går fint, men i det siste vil ikke magen min ha det heller.. Men jeg tvinger det i meg, må jo ha mat. Hvor gøy er det ikke å høre om dette, men valgte å dele det, nå som jeg snakker om mat atter en gang. 

Ellers så tenkte jeg å dele at jeg fikk bildene og filmene av Anja i dag. Så det skal fikse tingene fra konserten i morgen eller onsdag. I morgen er siste dag på skolen denne uken, fra onsdag av er det THANKSGIVIN BREAK. Skal bli deilig med ett lite avbrekk fra skolen. 


Just because I miss her <3

Da var helgen over

Ok, så er sikkert noen som lurer på hvordan konserten var i går, og den var kjempe bra. Mer om det kommer når jeg får bildene og filmene av Anja. 

Har ikke skjedd så mye i dag, så skriver mer senere. 

SMARTI

Og da var fjortisen min blitt femten. Fordi i dag har verdens beste lillesøster Marte aka Smarti(vet du savner at noen kaller deg det) bursdag.Føler jeg burde vært der i dag, men det er jeg ikke. Men jeg vet hun har familie og venner som hun kan være med når ikke big sis er der. Men hun slipper ikke unna meg 20 November, hallo jeg må jo få snakket "face to face" med hun, via SKYPE, hva har vi ellers teknologien til. Til slutt legger jeg med en film som alle som var i konfirmasjonen hennes har sett, men følte for at jeg kunne bruke den i dag også. 

GRATULERER MED DAGEN LILLESØSTER 


PS, jeg begynte å grine av og skirve dette innlegget, fordi jeg savner virkelig søsteren min. Uansett hvor mye vi kan krangle. Kan jeg ikke vente med å møte henne igjen i juni, og gi henne en klem.

EXCITED

Ok, så i dag var det ingen som ville være med meg. Neida bare tuller, men alle var faktisk opptatt hele vertsfamilien og så. Jeg har bare sett på film og tv i kveld slappet av. Men gjett hva jeg fikk vite for ikke så lenge siden. Konserten vi skal på i morgen er pluttselig blitt 18årsgrense på. Men Anja sendte dem mail om at hun hadde bestilt billettene lenge før det kom frem at det var 18+ så hva tror dere skjedde. Jo, vi skal mest sannsynelig møte selve artisten utenfor konsertlokalet, og bli "smuglet" inn, altså på lovlig hvis. Men hallo vi får møte artisten bare fordi vi egentlig er for små til og gå. Så begge to var litt over EXCITED da vi snakket sammen. Så nå gleder jeg meg skikkelig til i morgen, nå må jeg sove så jeg er skikkelig opplagt for konserten! 

Konsert på lørdag

På lørdag skal Anja og jeg på konsert med Graham Colton(aldri hørt om han, men koselig anyways), men det blir jo koselig :)

Her er en av sangene hans:

Dette er jo faktisk litt sånn musikk jeg liker

Drama Club

Så i dag var første drama club meeting. Det var faktisk mange jeg kjente i klubben, noe som gjorde det koselig. Vi er faktisk tre utvekslingstudenter, meg, Anja og Jelena. Vi lekte masse drama leker, og vi fikk informasjon om musikalen som settes opp i vinter. Noe jeg er bestemt på å være med på! 

Årets musikal: Willy Wonka

Ellers så skulle jeg egentlig på konsert med kirken, men siden formen er forsatt dårlig bestemte jeg meg for å bli hjemme å bli bedre, enn å bli enda verre til i morgen. Skjekket nettoppp karakteren på US History Prøven jeg hadde i dag bare se hva jeg fikk:


Litt stolt! Og for alle der ute som trodde jeg var lost i engelsk skriving, nå har jeg faktisk hoppet opp til A i engelsk literatur. 

Syk

Jeg tror jeg er blitt syk, har sovet i hele ettermiddag(noe som ikke var meningen). Hodet verker, og jeg føler meg egenlig gjenerelt dårlig. Problemet er at jeg vet ikke om jeg kan være hjemme fra skolen, forstår ikke helt systemet her borte. Er ikke så lett som i norge hvor man bare sender en melding på It's learning. Men nå skal jeg sove videre... 

Enda mer matlaging

I dag har jeg jobbet med et proskjekt for mat klassen, bakte også muffinsaktige greier for presentasjonen som jeg skal gi til klassen min i morgen. Føler meg ikke i form i dag. I hele dag har hodet følts som det skal sprenges, og det har bare blitt enda verre utover kvelden. Gidd ikke å legge ut fullt sykdomsreferat her, men det kan virrke som jeg begynner å bli syk, ikke rart nå som trossalt alle er syke her borte fortiden.Demostrasjons bildene på pesentasjonen min. Nå skal jeg prøve å få en lang natt søvn, for at hodepinen forhåpentligvis går over. 


The end of this weekend

Har hatt en fin kveld/dag, med Anja. Dagen startet i kirken, noe som var helt greit. Så fikk jeg gått hjem, før jeg ble plukket opp av Anja og David(vertsfaren hennes). Vi dro på CatFish, som er et spise sted. Og de har alt mulig av mat, og du kan ta hva du vil. Så kjørte vi ut på landet hvor Anja og de bor, og hvor jeg pleide å bo i begynnelsen.  Husket ikke at det var så langt ute på landet. Vi hadde det sykt gøy, bablet i vei om alt mulig. Var kjempe koselig. Også tok vi Emma&Anja, standard bilde

Vi tar alltid sånne bilder når vi er med hverandre, sykt koselig med en venn som henne. Vi babler en godel om det meste. Eneste vennen her jeg føler jeg kan stole ordentlig på her i Okla. 

Et hallo på morgen kvisten

Hei, følte for å skrive noe på morgen kvisten, jeg er på vei til kirken snart, for så å bli plukket opp av Anja og de, fordi vi skal øve/finne sang til Christmas Partyet. Det viste seg at alarmen ikke var så vanskelig og få av, så vertsfar fikk den av uten problem, så nå har jeg jakke for i dag, selv om jeg har hørt rykter om at det er meldt 70 F . Glemte å nevne i går at jeg nå har sendt pakke hjem, så nå er det noen som endelig får sjokoladen sin. 

Midt på dagen i går var vi i en dog park, med Sebathia(tror det er sånn det skrives), den stor hunden deres som bare er valp, men den fikk møte andre av sin rase og sov resten av dagen. Noe som er sjeldent for han fordi han er litt intens siden den bare er fem måneder gammel. 


Sebathia, er den ikke litt stor og skummel? Eller er det bare meg.Rasen er Great Dane.

kl er 07:59

GRATULERER MED FARSDAGEN PAPPA! 

Et lite stykke Norge i USA

I dag har jeg vært på shopping. Trengte virkelig litt nye klær. Litt nedsig at da jeg kom hjem var alarmen på jakken fra American Eagle forsatt på, greit nok at personen bak kassen var ny, men han hadde jo trossalt to personer for å hjelpe seg, og han brukte 10-15 minuttter tilsammen. Fikk også kjøpt meg noen små ting på Forever 21, etter å ha vært på Sooner Mall en stund, gikk vi til Sam's som er en stor mat/altmulig butikk

Hvor jeg fant ingenting annet enn JARLSBERG!!


Kjøpte ikke i dag da jeg forsatt har kjøleskapet full med Norvegia og Brunost. 

Etter det dro vi på YoughurtBliss, jeg elsker virkelig isen der!

Og her er bildet av bryllupskaken fra i går, som min vertsmor hadde laget

Amerikansk bryllup

Ok, så i dah va jeg i mitt første amerikanske bryllup. Kan innrømme at det var ikke hva jeg forbinder med byllup. Hele greien tilsammen varte i en time og femten minutter ca. Jeg trodde vi skulle få middag, men det var ca bare kaker, det høres ut som jeg er veldig misforrnøyd, men jeg er bare skjokkert over hvor lite "høytidelig" det var. Tok ikke noen bilder heller, for visse Emmaer hadde glemt kameraet sitt. Men var jo koselig, for møtte folk fra kirken, siden det var i kirken.

Siden noen lurte på hva jeg betalte for uggsene, jeg betalte $149,ca 850 norske. 

I morgen skal jeg på Sooner Mall(tror det er der jeg skal), også skal jeg få sendt en pakke hjem til Norge!

Nytt innkjøp

I dag kjøpte jeg meg uggs, skal bli deilig med litt varmere sko, begynte å bli litt kaldt med converse og toms som sko. Fikk ikke tid til å kjøpe meg vinterjakke, det blir på lørdag. 

Marte, du får vente i spenning på gaven din, den blir sendt på lørdag :)

Takk til Tante Marta, Onkel Henrik, Kristi og Olav, fikk kortet i posten i dag :)

Og sist men ikke minst, Gratulerer med 60 års bryllupsdag til Mormor og Beste:

Og i morgen skal jeg i bryllup, men er hvis ikke sånn super stort, vi trenger ikke engang å pynte oss. Men jeg som den jeg er liker å pynte meg litt, så blir nok at jeg tar på meg noe små pyntet, men ikke overpyntet.

HEI IGJEN

Jeg glemte hvis bloggen i går.. Men hvis noen trodde jeg skulle være borte lenge tok du feil, for nå skal jeg skrive igjen. Nå er jeg snart på vei til og kjøpe bursdagsgave til denne personen her:

I går bakte jeg groverundstykker! Jeg følte for å være sunn, så da ble det 12 rundtykker og et mini brød. 


 Like før jeg kan gi ut kokebok, etter hvor mye jeg baker her borte. 

I dag bestilte jeg også graduation tingene mine, så nå skal jeg graduate fra Moore High School 26 mai 2012. Men vi får ikke godkjent diplom til og søke college med, men har forstått det som at vi får godkjennelse av MHS at vi har gått der i år. Men vi gjør det samme som alle de andre under graduation. 

You wish you were ONE TWO

Dagen i dag, suste avgårde. I koret i dag tok jeg frem kameraet og knipset litt bilder, her ser dere noen av dem:

Vi satt og skrev brev til amrikanere som er på oppdrag for militæeret og sånt i midt-østen området.(forstod ikke helt hva læreren mente)

Ellers har ikke førken Emma gjort så mye. Spiste lunsj med min tyskevenn som hadde bursdag i går. Hun ble kjempe glad for gaven fra meg. En hel pose fylt med sjokolade, til en person som elsker sjokolade, kan bare ikke gå feil. Ellers har vi også begynt å planlegge at vi skal øve inn noe å synge+spille, på julebesøket vi skal ha med områderep. 


Har også skaffet meg senior genseren, så nå har jeg både genser og t-skjorte. Står bare Moore Senior på genseren foran, men på ryggen står det " You wish you were ONE TWO('12) ". Og jeg er forsatt veldig glad i Photo Booth, har ca tatt ett bildet der hver dag siden jeg kom(nyttig informasjon for dere å vite). 

Og har du en ide om hvilken sanger jeg og Anja kan synge og spille(anja skal spille gitar til), er det lov å kommentere :) Trenger noen forslag!

Nevnte jeg det syke som har skjedd her i det siste, vi har jo hatt jordskjelv, men i går var det serriøst tordenvær i en evighet. Og i dag regnet det... I morgen er det sol igjen, så jeg er fornøyd. 

Bruno Mars sin nyeste sang, som er med i Twilight Breaking Dawn. Som jeg mest sannsynligvis skal se i Warren neste uke når den kommer ut på kino.

Ellers så skal jeg få teori boken i morgen eller på torsdag. Skal låne en vennine sin, for hun har highlighted alt det viktige! Så da slipper jeg og gjøre det. Gleder meg til lappen i forhåpentligvis slutten av mai begynnelsen av juni!

Som vanlig er mine innlegg alt mulig, men det er bare for at dere skal vite mest mulig av hva som skjer i Oklahoma. 

Having Fun

I dag har jeg gjort litt av hvert. Jeg har vært på trening/prøvd meg på trening. Joda, boot camp var kanskje ikke helt min ting, etter å ikke ha trent ordentlig siden jeg var i Norge, var det litt små drastisk og begynne med x-antall push ups. De siste dagene har jeg også tilbrakt tid foran tven og spilt Fifa 12, joda, begynner å bli god, tapte bare 10-1 i dag, i går var det 17-0. På lørdag da jeg spilte mot min 8 år yngre vertsfetter vant jeg faktisk 2-3. Og helt på egenhånd. 

I kveld har meg og Jessie hvert litt hypre. Vet ikke helt hva det var, men vi fikk noen supre bilder i Photo Booth:


Bare fordi vi har det gøy!


Et litt mer normalt ett. 

Det har foresten vært et jordskjelv her igjen, ikke at meg og Jessie fikk det med oss, men alle andre gjorde det. For å si det sånn, dette er ikke normalt for Oklahoma. Det er foresten også ett tornadovarsel, men ikke vær redd. De har det hvert år så vet akkuratt hva de skal gjøre.

GODT HUMØR

Jeg er i så sykt godt humør fortiden. Tror det er fordi julen nærmer seg, så fortiden prøver jeg å finne ut om jeg får sett blåfjell eller ikke på nrk nett-tv. Håper virkelig jeg får sett det, for ingen jul uten NRK julekalender. I dag har jeg vasket klær,begynner å bli flink til det nå. Fyllt ut ca hele Hawaii søknaden, Emma er treg som vanlig.Jeg gikk beserk på Wal-Mart, eller jeg klarer ikke forlate den byggningen uten minst fem ting. I dag var det bursdagsgaver/kort. Fordi det er endel folk som har bursdag fortiden. Jeg har også vært så gavmild at jeg har klart å gi bort all kvikk lunsjen min, og har en melkeskjokolade og en stratos igjen. Fordi jeg er veldig gavmild når jeg er i godt humør. 

I morgen har min tyske venn bursdag, og siden hun påstår hun er blitt feiter siden hun kom her fant jeg det som en gyllend mulighet til og gi henne enda mer sjokolade. Så jeg har stappet en hel gavepose full av norsk, amerikansk og tysk sjokolade. Skal ta bilder i morgen, så får dere se min smarte ide. 


Her ser dere hvem som har bursdag, og den gavmilde nordmannen i bakgrunnen. 

Ny opplevelse

I dag fikk jeg en total ny opplevelse. Jeg opplevde nemmelig JORDSKJELV(målt 5.6 på episenteret). Jeg syns egentlig ikke det var så skummelt. Og siden det var en natt til i dag var jeg litt skuffet over å ikke ha opplevd det, ble jeg glad for å endelig oppleve dette. Vi har også sett det igjen på sikkerhetskameraene i huset. Litt morsomt å se reaksjonen på de som var ute da det skjedde.  

Dette var noe jeg egentlig ikke hadde forventet og oppleve. Nå håper jeg skikkelig å se en tornado i apri/mai.

Dette innlegget var ekstremt dårlig ordlagt, men man kan ikke beskrive jordskjelv, det må oppleves for å vite hva jeg snakker om. 

Sometimes everything is just perfect


Fire dager siden Halloween, og julen er igang. I begynnelsen av neste uke, skal vi sette opp juletreet, hva syns du om det mamma? Var det ikke fortidlig med jul i november. Jeg stor koste meg da jeg gikk gjennom Hobby Lobby, de spilte tilogmed julemusikk. Bare for å meddele det jeg har det veldig bra fortiden. 

Solnedgang, skulle ønske solen varmet like mye nå som den gjorde da jeg kom i august. Men det gjør den desverre ikke, i dag var det faktisk frost på gresset og det kom røyk når man pustet. Flott for meg som bare har Napapijiri fleece som varme klær. 


Så gikk vi og spiste middag på Banchettos, italiens restaurant. Sykt god mat egentlig. 

Alt dette gjorde jeg alene sammen med Loni(vertsmor), og vi ble endelig ordentlgi kjent føler jeg. I kveld har vi bakt fordi vi skal ha bursdagselskap or John(vertsbror) i morgen. Og jeg bakte mamma sin sjokoladekake, som alle skal få smake i morgen. Og Loni har bakt nesten hundre muffins/cupcakes. Gleder meg til og se dem ferdig pyntet for hun er helt sykt flink til og pynte dem. Og de er jo også veldig gode da. Tror jeg må lære meg det så jeg har noen bake skills når jeg kommer hjem igjen. 

Dagens ordtak: SMILTIL VERDEN OG DEN SMILER TIL DEG :)

 

Snart helg

Nå nærmer helgen seg, men først er det to prøver i morgen. Vi skal ha familie selskap på søndag, fordi John(vertsbror) har bursdag, så jeg må ut og kjøpe bursdags gave til han, Anja og en hvis person i Bergen som har bursdag om 16 dager. I helgen er det også cupfinale! Jeg skal prøve å stå opp kl 6 am på søndag, men vi får se hvordan det går. Har jo lyst å få med meg kampen. Nå skal jeg legge meg, så nettopp nyeste episode av Grey's, er helt avhengig, godt hele familien her følger med.

ble ingen bilder i dag hater egentlig innlegg uten bilder

Sykdom på vei?

Hei, jeg begynner å bli syk... Det er mange som er syke fortiden, så ikke et skjokk at jeg begynner å bli syk. Droppet derfor kirken i dag, er bedre å ha en dag ikke i kirken, enn en dag ikke på skolen. Så nå skal jeg legge meg for å sove litt ekstra i natt(kl er bare 9).
Typisk dag i Lyras... 

Forresten jeg kom ikke videre fra auditionrundene vi var på, på lørdag. Manglet 10 poeng, fikk 525, man mått ha 536 for å komme til neste runde. Litt surt å være så nært, var fire i koret som kom videre. Og jeg var den som var nærmest av de som ikke kom videre, til og kunne komme videre. Men alt i alt er jeg fornøyd med insatsen min. Selvom det alltid er litt surt når man er så nærme.

Mat is in my Heart

Her ser dere mine scones. Bakte scones til blomkålsuppen min. Jeg ble kjempe fornøyd med resultatet og det beste av alt var at alle likte det, både sconesene og blomkålsuppen. Brukte forresten sånn gøy ting is kule aktig ting for å lage sconsene. Og puttet dem i muffinsbrett for at de skulle få enda finere form. 

Her er suppen min:

Dessidert min yndlingsuppe, men hjemmelaget er bedre enn pose. Men alt er bedre enn ingenting :)

Ellers så skjer det jo ikke så mye her da. Det meste er begynt å bli vanlig hverdag, så nå skal jeg begynne å presse trening inn i dette. Jobber med saken for å finne ett treningsenter, savner å gå på SprekogBlid. Men er ikke så lett når Moore ikke har kolektiv trafikk. Hadde aldri trodd jeg ville savne ByBanen og Skyss, men jeg savner kolektivtrafikken i Bergen. Den var ikke så ille, nå som jeg opplever hvordan det er å ikke ha kollektiv transport. 

I dag er det bare en måned igjen til Desember !! Gleder meg sykt til de to kommende månedene fordi det er mye som skjer! 

Jeg er i sykt godt humør for tiden, and I love it ! 

Litt forskjellig fra min Halloween


Vertsbror John og Ines("vertssøster")

Anja & Leah

Leah & meg

Rylee


 Digget Rylee sitt kostyme, hun var en skilpadde!

I dag har jeg gått Trick and Trething med Jessie og Ines.


Syns denne dekorasjonen var så søt, så måtte bare ta et bilde av den.

Og i kveld har jeg også hatt mitt beste måltid i USA så langt. Jeg har ikke skrevet så mye om det på bloggen, men har hatt litt problemer med mat her borte, men begynner å gå bedre. Nå som jeg har norskmat går alt bedre. I kveld lagde jeg meg risengrynsgrøt. HERREGUD så godt det var, men jeg brukte over en time på å lage det, og fordi jeg var livredd for at den skulle svi seg rørte jeg en time i strekk. (NOTAT TIL MAMMA OG PAPPA: Neste gang dere sender grøt kan dere sende den som har koketid på 5 min så jeg slipper å bruke flere timer på kjøkkenet for å lage mat).

Her er det ferdige resultatet:

Mmm... Gleder meg allerede til i morgen da skal jeg lage blomkålssuppe til familien.

Kortur filmen er postet på nytt fordi den av en eller annen grunn ikke funket for dere i Norge. Så hvis du vil se den er det i innlegget under.

Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits