september 2011

Follow me

Dagen har nå gått, var på matbutikken i dag og skulle kjøpe litt ting. Endte opp med og kjøpe meg pop tarts og BROKKOLI, virkelig rake motsettninger. Skal innrømme at jeg ikke har gått inn for å være sunn, men det bare har blitt slik at jeg føler for å heller spise salat og brokkoli enn hamburger og fast food. (Julie hvis du leser dette, så ser jo du at brokkolien nuller ut pop tartsene)


 

Ellers så gikk dagen min i dag greit, er jo ekstremt så mye skole det er fortiden. Problemet med USA er at karkaterene er lett og få gode, men så er det like lett og få kjempe dårlig karakter. Så i morgen er jeg klar for ny vocab test i Engelsk, men denne uken var ordene helt ok, bedre enn de forrige, så nå er jeg nesten forberedt her jeg sitter. 

 

Så startet vi nytt proskjekt i US H. i dag og serriøst tror dere ikke lille frøken utveksling får lov og skrive på pc, mens alle andre skal skrive for hånd. Klager selvfølgelig ikke, er jo trossalt over tre sider vi skal skrive om Ellis Island, så..   Tror ikke det var noe mer jeg ville skrive i dag. I helgen skal jeg til OKC, tror jeg. Jack(områderep.) skulle ringe meg i morgen og fortelle om det ble denne helgen eller ikke. Håper på at det blir!

 

Tidligere i dag gikk jeg gjennom sang og piano notene mine som jeg hadde tatt med meg, ÅÅ som jeg savner sangtimer, talentklassen, pianotimer og alt det nå... Har ikke fått fikset sangtimer og sånt siden det var usikkert med vertsfamilie, men nå skal jeg virkelig gå inn for å finne en sanglærer så stemmen min ikke blir helt ødelagt, selv om jeg synge en time hver dag i kor, så får jo brukte stemmen. Men savner at en person bare hjelper meg med sangen, ikke 20 andre også. 

SAVNER Å SYNGE <3

 

Ellers for å legge med litt reklame for meg selv kan du følge meg på twitter, hvor jeg oppdaterer ca minst en gang dagli. Og nå har jeg klart og fikse en liten follow boks i designet så gjør det enda lettere og finne meg bare se her:

 

Jeg har lukket twitter, men så lenge jeg vet hvem du er eller ikke ser ut som en skummel person godkjenner jeg deg. Nå må jeg legge meg, skal trossalt på skolen i morgen. I Okla tid er den elleve, så GOD MORGEN NORGE og god natt Okla og USA. 

Sånn går nå tiden

Skoledagen var skikkelig avslappende i dag. Vi startet med og tegne plakater, for så og gå til kor hvor det ikke skjer noe, da dirigenten er syk. Etter det var det tid for å se Toy Story, fordi sophmorene hadde en test, så resten av klassene hadde da alternativ "undervisning" aka se Toy Story. Resten av dagen har bare forsvunnet til lekser.. Nå skal jeg legge meg så jeg er klar for en ny skoledag i morgen. To dager til helg!! Ting går bedre i Okla, så satser på at det forsetter. 

Hjemlengselen har vært litt sterkere denne uken enn tidligere, men går fint. Hjemlengsel skal ikke få ta knekken på meg. 

 

 Norge <3

Har ikke sett ett fjell her siden jeg kom til Okla, det er mer som dette:

Det begynner og bli kaldere i Okla, så nå er det bare langbusker det går i her. Har invistert i en stor varm hettegenser, som jeg bruker for å ikke fryse ihjel på skolen, håper de snart inser vi ikke trenger air condition lengre på skolen. 

Det skal ikke være lettI dag har vært en vanskelig dag, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Men starten på dagen var ikke så festelig. Jeg forsov meg 15 min og tok en rask konklusjon om at jeg kunne droppe å dusje i dag, dette skulle jeg ikke har gjort. Da jeg kom på skolen fikk jeg vite at det var i dag seniorene skulle ta bildet til årboken... FLOTT! tenkte jeg, med mitt ikke nydusjede hår og uten sminke. Sminken kuttet jeg ut i dag av alle dager selvfølgelig, fordi jeg skulle til Ms Afante(rådgiveren) hun er sånn en av de få personene som jeg klarer å åpne meg helt til her borte med hvordan jeg føler det. Så endre alltid opp med å grine når jeg snakker med henne, forklaring på hvorfor jeg droppet sminken. Så med mitt usminkede ansikt og ikke ny dusjede hår gikk jeg til der hvor bildene ble tatt. Fikk på meg graduation kappen, uheldigvis skulle vi ikke bruke hatten på bildet, og fikk tatt bildet. Heldigvis hadde jeg støttende personer i de fleste klassene, og mot slutten av dagen var alt mye bedre. Alt er bra etter US History, alle dager uansett hvilket humør jeg er i(skulle ønske det var en av mine første timer og ikke nest siste). 

Men tilbake til bildet, da jeg fant det på weheartit, fikk det meg til og tenke på hva Ms Afante alltid sier når jeg begynner å grine på kontoret hennes, for hun sier alltid: it's okay to cry honey, just tell me what it is. Og av en eller annen grunn får dette meg alltid til å føle meg bedre. 

Så hvis noen lurte på hvorfor jeg skrev dette på twitter i dag:


Så vet dere grunnen nå

HOMECOMING 2011

Her er bilder fra homecoming paraden, da min skole ikke har homecoming dance og sånt.
Etter paraden gikk meg og Anja og kjøpte is på en liten is butikk like ved skolen:

Jeg har fått dilla på Reese's(ikke bra) så dere kan tenke der hva jeg hadde i isen min.

SOVE

Dagen startet med at jeg så på klokken og inså at jeg hadde sovet i over 13 timer, jeg tenkte, flott der forsvant dagen. Kom meg ikke ut av pysjen før halv 4, da reiste Ines(min vertsfamilies utvekslingstudent fra i fjor, som nå bor i Oklahoma hvor hun studerer ved UCO), kjæresten hennes og meg for å spise middag. Det var koselig og bli bedre kjent med henne, siden hun trossalt bor her i helgene. Etter det var det i kirken, og kirken her er helt anderledes enn i Norge. Etter vi hadde hatt sånn kirkelig greie i en time, var det tid for at ungdommene skulle på kino, de gjør hvis alltid noe etter den kirkelige tingen på søndag ettermidag og i dag var det kino. Fikk enda mer skjokk over prisen for kino i dag enn sist gang, for i dag var det $2, sistgang var det $10, og jeg syns det var billigt. Filmen var morsom, og for alle aldre, siden det var noen små barn med også. Den het "Zookeeper" eller noe sånt. Nå er jeg sykt klar for å SOVE!! Og er veldig skuffet over hvor dårlig dette innlegget var, men jeg har skrevet to engelsk oppgaver i kveld, så er passe trøtt.. Siden kameraet mitt er utladet, så ble det ikke noen bilder i dag. Så dere får nøye dere med dette bildet av MOI

Flyttet

I dag flyttet jeg til min nye vertsfamilie, de har to barn på 11 og 13, to hunder en veldig liten og en valp på 4 måneder som er større en Tinka. Orker ikke skrive så mye mer, er kjempe trøtt i dag. I morgen har jeg masse engelsk skriving og gjøre, heldigvis på pcen. Syns Norge burde hatt samme system som engelsk læreren min, man får ekstra poeng for å skrive oppgavene på pc! 

Tiden begynner å se lysere ut, skal innrømme hjemlengselen er der innimellom, men det er til og leve med. 

Busy

I dag har gått nesten i ett, med homecoming på skole dagen, og the fair i kveld. Har 200 bilder å gå gjennom fra homecoming paraden, men nå skal jeg legge meg, i Okla tid er det 01:40. Og jeg er kjempe sliten. 

Video: The fair

En liten film av noe fra The Fair

Pictures
Noen bilder fra forrige helg :)

Ny vertsfamilie

Da har jeg fått ny vertsfamilie, de bor ikke langt unna skolen. Jeg vet ikke så mye om dem enda, men tror jeg mest sannsynlig flytter på lørdag. Kommer til og skrive mer når jeg vet mer. 


BILDEOPPLASTEREN FUNKER IGJEN !!!! Her er hva jeg hadde etter skolen i dag(bare en stor,hihi) LOVE STARBUCKS <3

Forkjølelse

The fair was AWSOME! Jeg koste meg vikelig på the fair i går. Mens Anja, Kacy og Kim var å så Disney on Ice, tuslet meg og David(vertsfar til Anja) rundt og så på alt som skjedde, fikk med oss rodeo, buffaloer oppå en trailer, indianere som sang og spilte, masse forskjellige dyr og mye mer. Men siden jeg ikke får lastet opp bilder, noe som er fryktelig irriterende, da jeg har over 200 bilder fra de siste dagene. Skal jeg heller sette sammen en film(hvis jeg får tid). Forresten du kan kjøpe friterte ting, du ikke engang visste gikk ann å fritere. Selv smakte jeg friterte pickles, som overasket meg med å smake sykt godt. Skulle egentlig prøve fritert snikkers eller oreo, men køen var en halv time lang, så det gadd jeg/vi ikke. Var også på bil utstilling, ble forelsket i en rød mustang og en hvit fiat.

Ellers så er det endel skole, liker ikke faget engelsk, alle andre fag går fint. I tillegg til dette så har jeg endt opp med full forkjølelse, jeg satt virkelig i min egen verden i matten, følte meg ikke bra. Må beklage for mange skrivefeil, men har tatt en pille mot forkjølelsen og den gjør meg kjempe trøtt. 

Hva jeg gleder meg til på Søndag!

Oklahoma State Fair

Nå er jeg på vei til Oklahoma State Fair, bilder kommer hvis jeg og bildeopplasereen kommer overens(noe vi ikke har gjort på fire dager)
I'm happy

Jeg er glad fortiden, ting begynner å ordne seg. Kan hinte om at det er ny familie på gang! Men vet ikke så mye mer. 


I morgen har jeg engelsk test, da vil nok ikke jeg være så glad. Det er helt grusomme ord. Jeg har aldri hørt ordene i beskrivelsen engang. Så det har jeg vært stuck med i hele kveld... Og jeg kan bare et av de ti jeg skal kunne(det eneste jeg kunne fra før av). FLOTT! Men dette er eneste faget jeg sliter med på skolen, men læreren er forståelses full, så jeg overlever. 

Eller så funker forsatt ikke bildeopplasteren, tror egentlig det er internettet her jeg bor, men anyways jeg får uansett ikke lastet opp bildene fra helgen... Bildet jeg brukte i dette innlegget er fra bildearkivet i bloggen.

Sunday!

Desverre blir det ikke noen bilder i dag heller, har problemer med og laste opp bildene forsatt.

Ellers har dagen gått til kort skriving, US history lesing og jeg har vært på en liten shopping runde. Men endte kun opp med en starbucks frappe, og dollar for den neste uken, noe som er bra da jeg shoppet en god del i går. Hvem sier nei til en joggebukse for 30 kroner eller en cardigan for den prisen? 

Blir sannsynligvis ny familie i løpet av uken. Er hvertfall det meg og områderepresentanten satser på. Neste helg skal vi til Bricktown(downtown OKC) tror jeg. Som sosial aktivitet med områdereresentanten og utvekslingselevene(Anja og meg) og vertsfamilien(e). 

Nå er jeg klar for en ny uke!! Helt til alle prøvene blir slengt på meg i morgen.

Bra dag

I dag har jeg hatt en fin dag, legger ut bilder og sånt i morgen. Er kjempe trøtt(har shoppet i over 7 og en halv time!!).

Oklahoma tid: 23:40

God natt

Nå er jeg på vei i seng, det er vel ikke mange timene til dere hjemme i Norge står opp. Dagen har hvert grei, dagene går mye bedre nå. Jeg venter jo forsatt på ny vertsfamilie, ingen vet hvor lang tid det kan ta. 

I kveld har vi sett tre episoder av Castle(Enda en ny serie for meg og se på, ikke bra).

Ellers så gikk biologi prøven jeg hadde i dag mer enn bra, jeg fikk 100% noe som betyr at fortiden har jeg 99% sammenlagt karakter i biologi. Ellers vet jeg ikke hva denne helgen bringer, uten om litt tid med US History lesing. Grunn til og elske amerikansk skole: ca alle tester er avkryssning, begynte å le for meg selv på matteprøven da halvparten var avkryssning, men skal ikke klage. 

Jeg vurderer også å ta ATC-test, som er en test for de som skal begynne på college. Så har jeg tatt den i tilfelle jeg skulle få en tanke om å studere i USA senere. 

ble ikke noe bildet i dette innlegget, da jeg ikke får lastet dem opp

REGN!

Da var to prøver tatt og 4 igjen. I dag var det club day, og vi ble introdusert for de forskjellige kulbbene som er på skolen. Det var forskjellige ting, men vet ikke helt om jeg skal melede meg inn i noen. Må hvertfall tenke over hvilken. Men fikk også kjøpt meg SENIOR t-skjorten for skolen. Trodde de ikke solgte den lengre, men der tok jeg feil.


Her ser du litt av t-skjorten, på ryggen står det: The world's not ending, we're just taking over, og foran er det bare sånn: Seniors MHS 2012.

Og så kan jeg kommentere overskirften fordi det har regnet i Okla i dag. Noe alle her var veldig glad for, men forståelig for det er kjempe tørt her. Eneste kjiipe var at snarveien min fra Biologi til Matte ikke gikk lengre fordi det høljet ned, og det er på hver sin ende av skolen. Så jeg endte opp i køen gjennom byggningene sammen med de andre 1000 elevene på skolen. 


Et lite bildet av gangen og skapene på skolen. Legger det ut fordi jeg endelig klarer og åpne mitt eget skap, ikke bare Anja sitt, som vi har brukt felles frem til nå. 

Skolearbied

Jeg venter forsatt på ny vertsfamilie, men siden jeg har så SYKT mye skolearbeid så tenker jeg ikke så mye over det. Er ikke vant til å ha 6 prøver fordelt på tre dager. Uff, verst er matten. Utrykkene på engelsk er helt annderledes enn på Norsk, hvertfall noen av dem. Og når vi skal skrive ned utrykket og ikke med tall, men med ord sliter jeg litt. Men prøven får gå som den går, jeg har forberedt meg så godt jeg kan. I tillegg har jeg lest om Food-Borne Illnesses(matforgiftning). Så jeg har hatt en innholdsrik kveld. Så også to episoder Castle med Anja, men det var mens vi hadde pause fra lesingen, også spiste vi Butterfinger icecream (<3).  

I dag er det et år siden jeg bestmte meg for å reise på utveksling. Utrolig hvor fort tiden går.

I morgen er det meldt kaldt her mellom 18-20 grader, når man har vendt seg til 30-40 grader er det litt forskjell. Det er ikke så mye, men tror ikke det skal regne, selv om alle her håper på regn. De har til og med Værvarsel for hvor mange prosent det er for at det kommer regn. 

Den vil ikke laste opp bilder..

God tid

Jeg har stresset litt i dag, men for ingen ting.

Da vi kom hjem skulle egentlig Anja og jeg begynne rett med lekser, men slik gikk det ikke. Vi endte opp med hver vår iskalde cola og skål med is mens vi så på frustrete fruer. Joda, men ikveld har jeg fått øvd til de ikke mindre enn SYV prøvene jeg skal ha i løpet av onsdag, torsdag, fredag og mandag + lekser. Men her kommer poenget med stresssingen min, fordi i Norge tar det meg en hel kveld å øve til en prøve, mens her tar det maks to timer og øve til 3-4 prøver. Dette er for det første at vi får study guide i alle fag. Pluss at prøvene er avkryssning. Så det er nok derfor jeg foreløpig er en A elev! (Altså bestekarakteren), noe som vil endres etter vi skal ha diktat i engelsk på fredag. Men den tid den sorg


Så langt går skolen bra, tenker ikke over at det går på engelsk.

Hadde en liten pinlig hendelse, jeg skulle lage en liten personlig hilsen til en i US History, og hvem begynte ikke og skrive på norsk. Heldigvis syns hun det var AWSOME, så gikk fint. Min reaksjon var: O my god, I wrote it in norwegian is it okay?

Nå kom Anja og Kim(vertsmoren til Anja) nettopp hjem fra Zumba(jeg var ikke med i dag fordi jeg måtte lese). Og de hadde kjøpt med is fra Sonic ! Fin kvels for meg, og lenge leve sunnheten, godt jeg har dilla på salat fortiden i tillegg til all den "sunne" fast fooden som finnes her. 

Venter telefon fra Jack i kveld eller i morgen, og da har han forhåpentligvis noe nytt om vertsfamilie.

God Morgen

Nå har jeg vært våken i to timer, fordi jeg er en super morgenfugl våknet jeg kl halv fem. Ja, du leste riktig. 


Et lite outfit bildet, neida. Men går faktisk med det samme i dag, som jeg har på meg her.

Oppdatering

Fortiden er kofferten og 5 andre bagger mitt skap. Jeg føler litt jeg er en båt, som ikke helt vet hvor den skal legge til kai. Men jeg har det mye bedre nå. Har nesten ikke hjemlengsel lengre. En annen ting som er sykt er at i dag er det 4 uker siden jeg ankom USA. Det betyr at det bare er 9 måneder igjen.... Og jeg vet ingen ting om hva som kommer til og skje, den neste uken, eller de neste månedene.  Eneste jeg vet er at jeg har 6 prøver fordelt på onsdag og fredag denne uken! Heldigvis er alt avkryssning. 

Bildet mitt vil ikke lastes opp

Men det var et bildet som illustrete at jeg savner regnet i Bergen(kan ikke tro at jeg sier det). Men jeg liker å ta på meg støvler og en paraply, mens jeg hører regnet dusker ned. Det er rart å ikke ha en regnfull september og høst(så langt). 

Video: 4 uker i Oklahoma

Litt av det som har skjedd mine første 4 uker på andre siden av Atlanteren. Merket da jeg lagde filmen at jeg har tatt alt for lite bilder, så nå må jeg skjerpe meg.

Hva som skjer

Jeg har det bra, her jeg bor i løpet av denne helgen. I morgen får jeg mer informasjon om hvor jeg skal bo videre. Jeg vet ingenting om jeg må bytte skole eller noe sånt. Så får bare vente å se.

I dag er det 9/11 og ti årsiden terrorangrepet. Det eneste jeg har fått med meg så langt i dag, var at jeg våknet av den amerikanske nasjonalsangen fra tven i stuen. Men det er jo forøyeblikket en stor minnemarkering i New York, men jeg har ikke sett på den enda. 

Pakket og klar

Da har jeg pakket, skal bo midlertidig hos Anja's vertsfamilie. Til jeg så flytter videre til den nye vertsfamilien som jeg ikke vet hvem er enda. 


bildet er fra når jeg skulle reise til USA

The Help/Barnepiken

Vet ikke hva jeg skal si. Var å så The Help(på norsk, Barnepiken) i dag, med Eric, Julie og vertsmoren til Julie. Jeg har bare et ord å si om filmen: SE DEN! 

Den har premiere i Norge 7-10-2011

Etter å ha sett den, vet jeg hvilken bok jeg skal lese hver fredag i engelsken. 

Og kinosalene her er mye større og setene tre ganger så behagelige som i Norge, pluss at å gå på kino er mye billigere. For oss tre europere som kom inn på kinoen var det virkelig skjokk hvor stort det var, men på den annen side. Dette er USA alt er større enn i Europa!

Tom

I dag er jeg tom for ord, vet ikke hva jeg skal skrive om. Holder på med biologi, men er det er lett. Læreren har nemmelig gått gjennom prøven, og skrevet notatene vi trenger for oss, så var ikke så veldig vanskelig og vite va jeg skulle øve på.Mr.Know It all - Kelly Clarkson

Spiste også mitt første måltid på Mc Donaldsi Usa i dag. 

Føler innleggene mine er negative fortiden, men er bare det at jeg har det litt vanskelig.

Ny telefon

I dag har jeg fått kjøpt meg ny telefon! Og med det "abonemanget" jeg kjøpe med, kan jeg sende unlimited med meldinger til de i Norge, og ringe. Det er jo en liten kosnad på dem for hver melding de sender, men en innimellom skader ikke. 

Anja og meg, etter og ha fikset telefon til meg, og nytt abonemang til henne. 


Min nye telefon.

Mitt nye nr er: +1 405-413-6619, så hvis du vil kan du sende en melding med navnet ditt, slik at jeg får litt kontakter!

100% Ærlighet

Etter å ha vært ærlig om hvordan ting egentlig går her borte, har jeg følt meg mye bedre(med tanke på bloggen). Jeg føler ikke bloggen min er falsk lengre, og jeg tror det er viktig å være ærlig. Det er ikke festelig og lese alle disse andre utvekslingsbloggene som har det så fantastisk, når du vet at du selv ikke har det så fantastisk. Du tenker: er det bare hos meg det ikke fungerer med vertsfamilien, er jeg helt alene om å bytte familie osv. Alle disse tankene bare surrer rundt i hodet på deg.

Jeg tror det er flere av disse utvekslingsbloggerene som utgir seg for å ha det fantastisk, jeg tror faktisk ikke alle av dem har det så fantastisk. Det er jo hardt i seg selv å være 17 år og alene i verden, uten venner og familie. Men en ting er sikkert de siste 3 ukene har jeg lært mye mer om meg selv, og vet jeg kan takle harde situasjoner på egenhånd. Jeg har heller aldri før vært så selvstendig som jeg har vært de siste ukene, det er deilig og vite at jeg kan klare meg på egenhånd uten at noen må holde meg i hånden hele veien. Og jeg har aldri vært så stolt over å være norsk som jeg er i dag. Alle utvekslingstudenter sier dette, men det er først når du kommer bort fra Norge, at du innser hvor fantastisk alt er i det lille landet vårt i Nord.


Amalie og meg, med en bakgrunn som jeg liker å omtale som, Verdens Vakreste By!

Ikke ny telefon

Ble hvis ikke kjøpt ny telefon i dag, men ble noen sider historielesing på meg. Har også slappet av, med og lese litt andre ting enn bare skole i dag. Er herlig og lese litt norsk, siden det meste går på engelsk.

Og siden jeg ikke klare og bestemme meg for hvilken av de to bøkene over jeg skal lese først, holder jeg nå på å lese begge to. 

I morgen skal jeg i kirken igjen, noe jeg gleder meg til. Var veldig koselig og sosialt. Nå skal jeg forsette å lese, deilig med en fridag, men kunne godt tenkt meg fått noe mer ut av dagen, når jeg først har fri. Men det ble det ikke

FRIDAG

Dagens planer er først å lese litt i denne boken:

For så og kjøpe meg ny telefon, nå har jeg vært her i tre uker, og nå må jeg ha en telefon!  Vet ikke hvilken enda, siden planen er å kjøpe Iphone 5 hvis den noen gang kommer, men får bli en billigere en til Apple har en ny på markedet.

NORMAN, OK

I dag var Leah, Kylie, Terra og jeg i Norman. Litt bilder fra dagen, tok ikke så mange. Og er Terra som har bildene fra da vi spiste, noe de gjør mye av her. For ikke å snakke om størelsen på prosjonene, jeg klarer maks 1/3 av det jeg får på fatet. 


Leah

Kylie

Og dagens shopping ble:


TOMS! Og betalte halvparten av det de koster i Norge. Alle her fikk skjokk når de fikk vite hva de koster i Norge, og siden Terra jobber i butikken, endte det opp med at hele butikken fikk med seg hva de koster i Norge. 

Skillingsboller

I dag har jeg laget skillingsboller, og de ble vellyket. Med tanke på at jeg måtte oversette hele oppskriften, pga amerikanerene bruker andre måleformer, er jeg veldig fornøyd med resultatet. 
Her er oppskriften jeg brukte:

BERGENSKE SKILLINGSBOLLER

Ingredienser:

  • 125 g smør eller margarin
  • 5 dl,  melk
  • 50 g gjær
  • 125 g sukker
  • 800 -900 g hvetemel
  • Fyll: smeltet smør, sukker og kanel 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ha deretter i melken og varm til fingervarmt, 37°C. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker og mel.  Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca 40 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 35 x 60 cm og stryk smeltet smør over. La det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Denne pensler du med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen. Skjær rullen i ca 2 cm tykke skiver og legg dem på plate med snittsiden ned. Dekk bollene til med et kjøkkenhånkle, og la dem heve på et lunt og godt sted.

Pensle med vann eller pisket egg, før bollene stekes i ovnen på 220°C i 10-12 minutter.


Ble 27 boller av denne oppskriften. Og de kan anbefales. 

What doesn't kill you can only make you stronger

Å være utvekslingstudent er ikke en dans på roser. Året vil aldri gå helt smertefritt. For noen kommer det helt i starten, mens for andre kan det ta flere måneder før de merker noe. 

For meg har jeg kjent hjemlengsel fra mine første timer i USA, men jeg har ikke hatt det hver dag, det har kommet og gått.  Men den har alltid hvert der, ventet på å sprette frem for hver ledige stund jeg har.

Jeg elsker skolen her borte, har ikke noe problem med den. For meg har problemet vært hjemme, så nå har jeg valgt å bytte familie. Ting virker ikke mellom meg og vertsfamilien. For øyeblikket venter jeg på ny familie, dette er grunnen til at jeg hadde møte med områderepresentanten min i går. Dette kan ta 3-4 uker. Så er glad jeg har en støttende familie hjemme, og fått noen støttende venner her. Vet ikke hvordan jeg skulle klart dette uten de. 

Men noe jeg har lært de siste ukene er:

Et av mine yndlingsstiater: Det som ikke dreper deg, vil bare gjør deg sterkere. 

I dag...

..har vært en av mine tyngste dager som utvekslingstudent så langt. 

Bilder, Moorewar

4 utvekslingstudenter: Jelena(Serbia), Julie(Tyskland), Eric(Tyskland) og Meg

MARTE

I dag er dagen når Marte skal konfirmeres, kan innrømme det er hardt og sitte på andre siden av kloden, mens søsteren din har en viktig dag i livet. Men med all teknologien som finnes satser jeg på å få snakket med henne, engang i løpet av dagen. 


Meg og Marte i dåpen hennes for nå fjorten og et halvt år siden.

MARTE, GRATULERER MED DAGEN!

Moorewar

I kveld var det Moorewar, har desverre ingen bilder. Da alle bildene ble tatt med Jelena sitt kamera. Vi møtte også en ny tysk utvekslingstudent som begynte på skolen i dag. Ellers, så tapte Moore Lions for 11 år på rad, mot Westmoore. Men det var vikelig en opplevelse og oppleve en ekte amerikansk fotballkamp.

Moorewar TONIGHT

I kveld er det Moorewar, har litt høye forventninger fordi, to i food class, fortalte meg hvordan det var. Så nå håper jeg det stemmer. Tør ikke drasse med meg speilrefleksen, da man skal ha minst mulig med seg, pga det er så mye folk. Men tenkte heller og filme litt fra mobil og iPod.

GO LIONS! Må jo støtte skolen(selv om de har tapt 10 år på rad)

 Sliten...

Jeg er helt utslitt fortiden. Går ti timer fra jeg drar på skolen til jeg er tilbake igjen. Skal bli godt med LANGHELG, få sovet ut litt. På søndag kommer Leah, Anja og Kylie på overnatting her. Alle skulle lage noe mat, så jeg tenkte å bake ekte BERGENSKE SKILLINGSBOLLER. I morgen er det Moorewar, fotballkamp mellom Moore og Westmoore, altså to av de tre High Schoolene i Moore. Så skoledagen bli litt anderledes en vanlig og jeg skal på min første amerikanske fotballkamp. På lørdag skal jeg igjen på møte med områderepresentanten min, skriver mer om hva det inngår senere.


I helgen skal Marte konfirmeres, blir trist og ikke være til stede på en slik dag for henne.

Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits