august 2011

Kirken

I dag skal jeg for første gang i kirken her borte, har hørt at det er anderledes enn i Norge. Så satser på at det blir gøy. Blir hentet om en time, så innen det må jeg ha øvd algebra 2... Rådgiveren har vært syk, så jeg har ikke fått skiftet matte enda, og jeg forstår ingen ting av denne boken, eller den voldsomt avanserte kalkulatoren. Lekser

I morgen, skal jeg ha min første ordentlige prøve her borte i USA, i Biologi. Jeg hadde aldri trodd jeg skule like noe innenfor naturfag, men jeg syns faktisk biologi er greit (kan være fordi læreren skriver notatene for oss, så vi slipper å skrive dem). Ellers har dagen gått til lekser og enda mer lekser, har forsatt en bunke igjen med forskjellige ting og gjøre. Begynner å bli kjent med flere fra skolen, i går ble jeg kjent med en slovakisk jente som går i engelsk klassen min. Så nå har jeg noen å snakke med i alle fag(uten om matte, men siden jeg bytter klasse gjør det ikke noe). 

 

Egentlig ikke så mye å oppdatere om fortiden, da det eneste som skjer fortiden er skole... Blir mer til helgen, for da er det langhelg, vi har fri mandag og tirsdag neste uke, pga Labor day.

Ny uke

Sykt å tenke på, men er over to uker siden jeg forlot lille Norge for STORE USA. Savner ting som jeg før tok forgitt, som brunost og leverpostei! Serriøst, jeg har jo ikke spist annet pålegg en leveropostei de siste 4 årene, nå er det over to uker siden jeg spiste det sist. Heldigvis kommer brunosten posten, om en-to uker(forhåpentligvis). Skal innrømme jeg ble litt skjokket når områderepresentanten min og konen begynte å snakke om hvor glad de var i brunost, så har fått mamma til og sende en ekstra så jeg kan gi til dem. 


Må være lov å savne maten hjemme, selv om jeg stortsett har likt maten her. Eneste jeg ikke syns er så fristende er kyllingen, den er litt småklissete. 

Denne uken er det SPIRIT WEEK på skolen, så hver dag har et tema, i morgen er det DENIMIN, så blir vel en jeans eller noe sånt. Jeg hadde helt glemt det i dag, i dag var det SUPER HERO, det var ikke så mange som hadde husket det, men noen hadde jo tatt det helt ut.  

Har hatt veldig hodepine i dag, så er nok litt feilskriving.

Forever 21, Victoria's secret, Mac osv..

Overskriften sier vel hva deler av dagen min har gått til. Følte meg litt turist der jeg sto midt på kjøpesenteret og tok dette bildet:


Fikk ikke tatt flere bilder, da det var litt små kleint å ta bilder for folk stirret på meg. Sånn skikkelig stirret.

Men her er hva jeg kjøpte meg:


To skjørt fordi det er perfekt med en tights til kleskodene på skolen, en hvit topp fordi man trenger alltid det og en lebestift fra mac(kostet halvparten av det de koster i Norge). 

På kvelden var vi på besøk hos Cookie(datter til vertsfar) og spiste middag, hun har en datter på min alder Leah, men hun går på privat skole, men kjenner mange på Moore fordi ca alle i kirken hennes går på Moore. Skal være med henne i kirken på onsdag, så møter jeg sikkert flere fra skolen som jeg kan bli kjent med. 

Nå er det ny skole uke og ny timeplan(igjen). Gleder meg egentlig til og komme ordentlig igang, og Leah sa hun hadde hørt at hvis man ikke tar AP fag på Moore er det nesten ikke lekser. 

Og Leah skrøt over engelsken min, hun sa jeg var den utvekslingstudenten hun hadde snakket med som var lettest og forstå, og at jeg hadde god utale. 

Burberry London

På fredag fikk jeg endelig kjøpt parfymen min, Burberry London! Og jeg fikk den billigere der jeg kjøpte den, enn den var både på sephora og tax-freeen i Oslo. Så jeg er fornøyd! 

Every teardrop is a waterfall

I dag var jeg som sagt tidligere på møte med områderepresentanten min. Tror jeg har vært veldig heldig, fordi han var veldig lett og snakke med, og var veldig opptatt om hvordan jeg har det. Har hørt om flere hvor områderepresentanten er bestis med familien, som gjør det vanskelig og snakke med den hvis det er noen problemer. Ellers så har det ikke skjedd så mye, holder på å finne sang og piano lærer her, så jeg får tatt noen timer. Så ikke all øving forsvinner dette året.


Savner dette lille trollet her, stakkaren ble jo litt små forvirret da hun hørte stemmen min på facetime i sted, og ikke kunne finne meg. Jeg savner gladheten i dete lille trollet når jeg er trist, den lille tungen som tar bort tårene fra kinnet mitt når jeg griner. Og alt annet som gjør Tinkus så fantastisk!

Møte med områderepresentant

I dag skal jeg møte områderepresentanten min. Har møtt han engang før, men det var da jeg kom, så husker ikke så mye siden jeg nærmest gikk i søvne etter den lange flyreisen. Ellers skiftet jeg matte på fredag, ble litt for avansert for meg siden det var på engelsk. 


Her er skolebussen vi tar til skolen, rettere sagt dette er den gamle. Fordi denne bussen kolapset på tirsdag, så vi sto midt ute i ødemarken i en halvtime og ventet på en ny buss. 

More Shopping

Nå skal jeg, Anja og Kacy snart ut å shoppe litt. Alle tre trenger skolesaker, pluss at jeg må få kjøpt meg en ny parfyme. Så håper vi reiser til Moore, for der er Sephora og de har parfymen min. Ellers så har jeg fått enda flere lekser i matte i dag, og fikk tilbake noen oppgaver vi hadde gjort i US History(100/100 på begge). 


Nå har Marie(usabuddyen min) endelig kommet seg over dammen også, litt greit at en av mine bestevenner er i nesten akuratt samme situasjon. Selv om vi er i to forskjellige stater, så er det betryggende og vite at det bare 3-4 timer unna med fly, og ikke 24 som alle andre.

Huset

Stuen:Kjøkkenet

Badet MITT:

Homework

Da var skolen virkelig i gang. Har allerde hatt tre små prøver, men det er bare for at lærerene skal se hvor vi er i de forskjellige fagene. Akkurat nå har jeg tatt en pause, fra de over 20 oppgavene vi har i mattelekse til i morgen.. Heldigvis går matten bra, begynner og forstå utrykk, og lærerene i alle fag er veldig forståelses fulle for at jeg er utvekslngstudent. 


Litt større enn P2 boken i Norge(selv om jeg har hørt at dette tilsvarer s1)

Starbucks

I dag, ble meg og Anja hentet på skolen av Kacy (vertssøsteren til Anja). Vi kjørte inn til Moore, for å shoppe litt. Fant ikke så veldig mye, bare noen små accessories.  Men etter å ha somlet oss gjennom butikkene og prøvd en god del antrekk, bestemte vi oss får å dra på starbucks. 


I koret i dag skulle vi bli delt inn i hvilken stemme vi skal ha på sanger, men når jeg kom inn. Helt uoppvarmet, var ganske grusomt og skulle synge, men gikk bedre enn jeg trodde. Korlæreren var så fornøyd med meg, at jeg ble flyttet til et av de mer avanserte korene, uten engang noe spesiell auditon(som man egentlig skal ha). Så i dag fikk jeg ny timeplan, tredje på en uke(får håpe det er den siste). 
Ellers så har jeg endelig begynt å venne meg til USA, og alt her. 

Weekend is over

Denne helgen har jeg fått kjøpt meg både nyttige og ikke så nyttige ting. Har kjøpt flere pakker kleenex fordi, jeg må ha det med til koret, og engelsk læreren(vi får fordeler av å gi henne kleenex og godteri). Kjøpte også skolesaker, men fikk ikke med meg alt, så det jeg har glemt, satser jeg på går fint.


Meg og min kjære kleenex(Jeg må bare unskylde meg for alle webkamera bildene, det er bare det at jeg ikke forstår meg på selvutløseren til speilrefleksen. Og da er photo booth mye enklere)

I dag var jeg og shoppet, igjen. Prøvde å finne noen fine klær, men var helt umulig. Fant en kjole for 50 kr som jeg kjøpte, den var egentlig veldig søt, men det var alt av klær. Derrimot har jeg kjøpt meg to nye vesker, de er virkelig søte, spessielt den ene, det var kjærlighet ved første blikk


Den ser litt anderledes ut på bildet enn hvordan den egentlig er, men det er ca sånn den ser ut. Gleder meg til og bruke den på skolen i morgen.

Så vil jeg bare si tusen takk til hele familien og alle venner som leser bloggen, og alle de snille tilbakemeldingene jeg får. Er mye mer motiverende og skrive når jeg får slike tilbakemeldinger. Og til mamma: jeg har virkelig fått matlysten tilbake.

Moore high school Lions

Jeg går på Moore High School, som ligger i Moore. Som er ett lite sted utenfor OKC. Så langt trives jeg godt, i går begynte jeg i Matlagingsklassen, hovedgrunnen var fordi rådgiveren mente det var en liten klasse og ca alle er seniors. Så det ville være lettere å blir venn med noen i den klassen, noe jeg merket da jeg kom inn i klasserommet, alle snakket med alle.

Koselig kveld i går

I går var jeg hos Anja(tysk utvekslingstudent som bor hos sønnen til vertsfamilien mi), så fikk endelig sett hvordan huset der hun bor ser ut innvendig. Var veldig koselig, vi så film, begge to holdt på å sovne, men ellers gikk det fint. Etter på bablet vi, og vi lærte vertsmoren hennes litt norsk og tysk. Og Anja syns jeg faktisk klarte tysken ganske bra. Bedre enn amerikanerene, hvertfall. 


Meg og Anja på flyplassen da jeg kom, jeg var litt trøtt etter 24 timers reising

Kleskoder

Det er så uvant å ha kleskoder på skolen, og måtte tenke over om det du går med passer til kleskodene skolen har.  Så i dag går jeg slik som dette, måtte ha en thights på så det dekker ned til under knærene, og cardigan for å dekke skuldrene.

Første skoledag

I dag var det tid for første skoledag. Veldig spennede å begynne på en helt ny type skole, serriøst man må løpe fra time til time for å rekke å komme i tide til klasserommene. Og de er mye strengere enn i Norge på sånn ca alt. Noe annet er at skolene her, er veldig kalde innvendig tror jeg tar med meg en genser i morgen, mens når du kommer utenfor byggningen er det opp mot 40 grader.Min timeplan ser slik ut:

1 time: Kor(skal på audition til et mer avansert kor neste uke)

2.time: Engelsk 3(læreren var AWSOME, vi får snop hver gang vi svarer på spørsmålene hennes)

3.time: Algebra 2( tror jeg skal skifte til Geometri 2)

4.time: Biologi

LUNSJ

5.time: US history

6.time: Photography( denne skal jeg bytte i morgen)

My room

Mitt nye rom er større en det jeg har hjemme i Bergen. Og sengen er dobbellt så stor, hvis ikke større. 

Fremme i Oklahoma

Nå har jeg vært i Oklahoma i over et døgn, har litt jet lag, så får ikke i meg så mye mat. Våknet også for en time siden, og lokal tid her er det kl 4 på natten. Har ikke så mye å fortelle, utenom at jeg blir Senior! I dag skal jeg og ordne timeplanen på skolen. 

Noen bilder fra turen:
Ikke akkuratt så sunt, men bedre en fast food.Facetime med Marte 

Forsinket

For å si det, flyet mitt er forsinket... Flott. 

Så nå går jeg bort på kaffesjappen jeg har funnet på terminalen(litt skuffet over at det ikke var starbucks), og unner meg noe usunt og noe som jeg kan spise. Jeg klarte nemmelig ikke å kjøpe fast food, ble bare utrolig kvalm. Kan være noe med at jeg har hatt en lang reise og forsatt har 4-5 timer igjen på fly.

Skal også kjøpe litt suvenirer, siden jeg ikke fikk NY campen pga, jeg begynner på skolen på torsdag. Newark

For øyeblikket sitter jeg på Newark utenfor NYC, og venter. Flyet mitt går ikke før halv 8 og nå er kl her halv 5. Må snart stikke bort til den eneste stedet de selger mat for å kjøpe litt fastfood. HURRA for sunnhet! Ellers så gikk flyturen supert så to filmer, sov og slappet av. Fikk ikke tatt noen bilder fordi jeg ikke tenkte på å ta frem kameraet, selv når halve flyet tok bilder av grønnland tenkte ikke jeg på det. 


Dere får nøye dere med dette fine bildet tatt i photo booth med mitt første innkjøp her i statene.  Det ene bildet jeg tok med kameraet legger jeg ut i morgen med bildene etter jeg har møtt familien :)

Surprise !

I går kveld hadde venninene mine laget surprise avskjedsfest. Jeg hadde hatt en mistanke om noe når pluttselig ingen kunne møte meg, men da jeg kom til Julie var jeg sikker på det var en innbilding, at hun ikke hadde gjort det. Men da jeg fikk beskjed om å gå ut på terassen bak huset spratt de opp. Resten av kvelden gikk mest til snakking, det ble en kjempe fin siste kveld i Bergen. 

Tusen takk til Julie, Sol og alle dere andre som var med på å gjøre den siste kvelden min i Bergen på 10 måneder, så koselig og minnerik!

I Oslo

Da var jeg fremme i Oslo. Har forlatt regnbyen Bergen for 10 måneder, trist og si hadet til venner og familie i dag. Blir rart å reise, men gleder meg veldig! Så slik sitter jeg for øyeblikket, litt spent på hva som venter meg i morgen

For familie, venner og andre intereserte: følg reisen min på twitter her, vil også oppdatere bloggen på mellomlandingen i NY. 

Oklahoma på mandag

I dag fikk jeg telefonen jeg har ventet på i nesten fem måneder. Jeg har fått familie i Oklahoma. Reiser allerede på mandag og skolen begynner neste uke. Nå er det litt stress her hjemme for å få ferdig all pakkingen.  Blir mer oppdatering når jeg får tid.

Fornøyd !


Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits