juli 2011

Fløien

Fredag formiddag var jeg på Fløien. Det er alltid koselig og være der, alle turistene, utsikten over Bergen. Det er noe spesielt med Fløien. 

Er egentlig litt tom for ord fortiden, men skal prøve å fortsette bloggingen. Det er motiverende å se hvordan lesertallene stiger nå som jeg blogger mer regelmessig. 

22 juli 2011

Denne dagen er nok en dag som vil blir husket med sorg. Jeg syns det er vanskelig og skrive noe om det, da jeg faktisk ikke helt klarer å forstår hva som har skjedd. Men det som har skjedd i Oslo og på Utøya er noe helt forferdeligt som ikke burde skje. Jeg har alltid følt Norge har vært så trygt, og nå har det altså skjedd her og. 

Jeg vil bare si at jeg tenker på hvor hardt det må være for de pårørende og skadde i denne situsajonen. Og håper at de som fortsatt har noen savnet finner dem trygt i live. Jeg tenker også på de uskyldige offerene som mistet livet under dette angrepet.

Klar for Fløien

I dag står Fløien for tur, har funnet ut at for å være litt forberedt til USA skal jeg prøve å besøke de største turistmagnetene i Bergen, så jeg har noe å vise av byen min til familien når jeg kommer til USA. 

 

Visakort

Har skaffet meg vanelig visa kort til jeg skal reise til USA, siden det kan være problemer med visa electron i USA.

 One year

I dag har jeg bursdag, og om et år er jeg atten, noe som egentlig er helt sykt. I løpet av det neste året skal jeg oppleve så sinsykt mye, og vil nok få noen opplevelser som ikke mange vanlige norske 17 åringer som ikke drar på utveksling opplever.


Siv, meg og Elise på fridays i dag

Jeg har også fått visum nå så alt jeg mangler til avreise er familie og avreise dato.*(legger ut et bildet av visumet i morgen)

US EMBASSY

I går reiste jeg til Oslo for å få meg visum. Hadde jo fylt ut ett par papirer før jeg reiste til hovedstaden. Så onsdag morgen var det opp halv 5 for å rekke det tidligste flyet som gikk til Oslo. Fremme i Oslo sentrum, skulle meg og pappa finne veien til Ambassaden(hvis jeg ikke hadde hatt han med hadde jeg nok gått meg vill, og ikke funnet frem på noen timer). Da vi var fremme på ambassaden ca kl 9 stilte jeg meg i køen på utsiden, og til min store forbauselse var det bar to foran meg. (TIPS til dere som ikke har vært på ambassaden enda, møt tidlig opp så slipper du mye kø). Denne køen sto jeg vel maks fem minutter i.Fikk ikke tatt noen bilder ved ambassaden, så da ble det dette fra google som viser hvor første køen startet

Da kom jeg inn i et lite ?hus?, hvor de hadde sånn sikkerhetskjekk og man måtte levere fra seg mobiler og andre gjenstander.  Etter sikkerhetskjekken gikk jeg videre inn til selve ambassaden, det var ett lite rom på det ene hjørnet av ambassaden. Her ble jeg stående i kø i ca 45 min før jeg slapp til. Tror virkelig jeg hadde flaks med meg denne dagen for da jeg fikk kølappen var det bare 6 personer foran meg, noe jeg selv har trukket en konklusjon på som lite. Jeg fikk gjennomført intervjuet som egentlig ikke var så stressende, siden det var på norsk og det var egentlig bare en samtale, hvor jeg fikk vite at jeg får visum, var tilsammen på ambassaden i 1 time og ca 15 min. 

Resten av dagen i Oslo gikk egentlig til bare å tusle rundt i byen titte i butikker og være turister. Var helt fantastisk vær, så det var en helt fantastisk dag i Oslo. 

Hjemme igjen

Intevjuet gikk supert, får visum og køen jeg hadde fryktet var ikke så lang som jeg hadde trodd. Kommer med bilder og mer om nambassaden i morgen

Ambassaden i morgen

I morgen setter jeg nesen mot Oslo, og for visum intervjuet mitt. Har hørt det varer rundt ett minutt, men at køen for intervjuet er veldig lang. Men får vel gjøre det beste ut av situasjonen når jeg sitter der å venter, selv om jeg egentlig har elendig tålmodighet når det gjelder og vente.

Den amerikanske ambassaden i Oslo - bildet er tatt fra google


Det er ikke så mye mer og skrive, siden jeg fortsatt venter på vertsfamilie, avreise dato og alt det der. 

Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits