juni 2012

All my friends are home!

Marie er hjemme! Må bare gi ett tips, få en utvekslingsbuddy. Jeg var så heldig at en av mine bestevenner også reiste, men hvis du ikke er like heldig(ikke slemt ment), få en venn som du kan ha gjennom året.

På Flesland i dag!

Flere livstegn kommer snart

I've got mail!!

Se på dette supersøte kortet jeg fikk i posten fra Maddison og Hannah!!

Også har jeg ikke vist gaven jeg fikk av Miranda

Alt kan ikke være perfekt..

Alt var ikke perfekt med utvekslingsåret mitt, og jeg vet alle har ventet på bildet av vertsfamilien min, men det kom aldri noe bilder, og alt har sin grunn uten å si noe mer om det.  For mange er vertsfamilien det viktigste i utveklsingsåret, mens for meg ble det vennene. Heldigvis var det perfekt på venne fronten, jeg hadde så mange fantastiske venner. Jeg fikk aldri noe amerikansk vanlig familie, men som Jessica sa: Du vil alltid ha en familie i alle oss fra drama. Vi vil alltid være din amerikanske familie. 

Mine fantastiske venner som var der da tårene trilte uansett om det var av latter eller harde stunder, og jeg kunne alltid fortelle dem alt. Gleder meg til å se dem igjen om noen uker, er helt rart at jeg snart skal tilbake til Oklahoma.

Tips til fremtidige utvekslingsstudenter

Skal du på utveksling, og du har sikkert masse du lurer på, alt fra pakking til vertsfamilie til venner osv. Så hvor skal jeg starte, kan vel starte med pakkingen

Når du skal pakke livet ditt ned og det er det du skal ha for det neste året er det lurt å tenke gjennom hva du egentlig trenger, på en måte angrer jeg på at jeg tok så mye med meg som jeg gjorde. Ikke bare tok det mye plass nå når jeg skulle hjem, og hva er vitsen med å ha med en hel garderobe, når du uansett ender opp med å kjøpe en ny en(hvis du er som meg). PAKK LITE, vet det er vanskelig. Et veldig random tips, ta med masse sjokolade, amerikanere elsker den, og amerikansk sjokolade suger spør du meg(med untak av reeses). 

Vertsfamilie, vil ikke skrive så mye om det, og vet jeg ikke har delt så mye om vertsfamilien, selv hadde jeg ikke den beste erfaringen når det kommer til det området. Men hvis det er et tips jeg har, funker det ikke, så funker det ikke, ikke gå å vent på at det skal bli bedre, for da kan du vente så lenge at det til slutt ikke er vits å skifte. Jeg vil ikke oppmuntre til å skifte vertsfamilie, men hva er poenget med vertsfamlie hvis de ikke gjør noe for deg egentlig? BYTT HVIS DET FØLES FEIL! Det er grusomt når det ikke funker.. Og vertsfamilien har nokså mye å si.

Venner, hvordan skaffe seg venner. I begynnelsen var det vanskelig for meg å skaffe meg venner, for det første, alle var interisert i Country og mer Country, så jeg måtte jo først akseptere denne kulturen, men da jeg var vant til det gikk det bedre. Jeg vil ambefale alle å begynne på noe sosialt, Sport, Kor, Drama osv, whatever, bare det er sosialt og du kan skaffe deg venner. For meg åpnet alt seg i Musikalen, det var helt fantastiskt og da jeg fikk flest venner. Er så glad i alle musikal vennene jeg fikk, og de er de jeg regner som mine beste venner. Så begynn på en sosial aktivitet.

Kommer til og skrive andre ting senere, når ting dukker opp i hodet, er det spørsmål er det alltid lov å spørre, nå som jeg er hjemme, er ting satt mer i perspektiv, så jeg har mer å tilføye en hva jeg hadde i USA, still spørsmålene her, eller send dem til: emkyte@gmail.com, og jeg svarer så fort jeg får muligheten til det :) 

Nå er det vel tid for å sove i Norsk tid, så jeg får vel gjøre det. Kos torsdagen, nesten helg, og snart sommerferie for dere nordmenn! 

Mine fantastiske venner på andre siden av jorden!

Må beklage den lille skriften, men er ikke så flink teknisk på denne bloggen

 

Should or shouldn't?

Skal innrømme det er rart å ikke blogge hver kveld. Men nå er jeg jo tilbake i gode gammle Norge, som er akkuratt slik jeg husker det(kanskje litt mer bybane utbyggelse). Om noen uker drar jeg tilbake til USA, er ikke det herligt å tenke på! Har tenkt på om jeg skal skrive på bloggen da om hvordan det er å møte venner igjen, har jo en bag igjen med ting jeg ikke fikk med meg stående hos Sydney. Har enda ikke bestemt meg om det blir skriving, er det noen som ville vært interesert i det? Å få se hvordan det er å komme tilbake etter utvekslingsåret er over. Skal tenke på det. Nå skal jeg nyte tiden med de fantastiske folkene som er her i Norge. 

Savner verdens beste tysker! Selv om vi forsatt sender meldinger hele tiden

Da var jeg hjemme

Hjemme i Norge, nå er alt supert! Vet ikke hva mer jeg skal skrive! Kommer til å skrive ett til innlegg om da jeg kom hjem, men har ikke bildene på dataen enda. Men jeg kommer ikke til å forsette å blogge, spørsmål om utveksling kan stilles. Nå skal jeg nyte tiden min som norsk ungdom, og all friheten!

Solveig og meg på Bryggen :)

Emma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits