Blogg

Should or shouldn't?

Skal innrømme det er rart å ikke blogge hver kveld. Men nå er jeg jo tilbake i gode gammle Norge, som er akkuratt slik jeg husker det(kanskje litt mer bybane utbyggelse). Om noen uker drar jeg tilbake til USA, er ikke det herligt å tenke på! Har tenkt på om jeg skal skrive på bloggen da om hvordan det er å møte venner igjen, har jo en bag igjen med ting jeg ikke fikk med meg stående hos Sydney. Har enda ikke bestemt meg om det blir skriving, er det noen som ville vært interesert i det? Å få se hvordan det er å komme tilbake etter utvekslingsåret er over. Skal tenke på det. Nå skal jeg nyte tiden med de fantastiske folkene som er her i Norge. 

Savner verdens beste tysker! Selv om vi forsatt sender meldinger hele tiden

SMARTI

Og da var fjortisen min blitt femten. Fordi i dag har verdens beste lillesøster Marte aka Smarti(vet du savner at noen kaller deg det) bursdag.Føler jeg burde vært der i dag, men det er jeg ikke. Men jeg vet hun har familie og venner som hun kan være med når ikke big sis er der. Men hun slipper ikke unna meg 20 November, hallo jeg må jo få snakket "face to face" med hun, via SKYPE, hva har vi ellers teknologien til. Til slutt legger jeg med en film som alle som var i konfirmasjonen hennes har sett, men følte for at jeg kunne bruke den i dag også. 

GRATULERER MED DAGEN LILLESØSTER 


PS, jeg begynte å grine av og skirve dette innlegget, fordi jeg savner virkelig søsteren min. Uansett hvor mye vi kan krangle. Kan jeg ikke vente med å møte henne igjen i juni, og gi henne en klem.

How do you know?

How do you know what is a dream if you never accomplished one. How do you know what is an adventure if you never took part in one. How do you know what is anguish if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears. How do you know what is being desperate, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyone ...else was saying. How do you know what is diversity if you never lived under the same roof with people from all over the world? How do you know what is tolerance, if you never had to get used to something different even if you didn?t like it. How do you know what is autonomy, if you never had the chance to decide something by yourself? How do you know what it means to grow up, if you never stopped being a child to start a new course? How do you know what is to be helpless, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it. How do you know what is distance, if you never, looking at a map, said ? I am so far away?. How do you know what is a language, if you never had to learn one to make friends. How do you know what is patriotism, if you never shouted ? I love my country? holding a flag in your hands. How do you know what is the true reality, if you never had the chance to see a lot of them to make one. How do you know what is an opportunity, if you never caught one. How do you know what is pride, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished. How do you know what is to seize the day, if you never saw the time running so fast. How do you know what is a friend, if the circumstances never showed you the true ones. How do you know what is a family, if you never had one that supported you unconditionally . How do you know what are borders, if you never crossed yours , to see what there was on the other side. How do you know what is imagination, if you never thought about the moment when you would go back home.Fløien

Fredag formiddag var jeg på Fløien. Det er alltid koselig og være der, alle turistene, utsikten over Bergen. Det er noe spesielt med Fløien. 

Er egentlig litt tom for ord fortiden, men skal prøve å fortsette bloggingen. Det er motiverende å se hvordan lesertallene stiger nå som jeg blogger mer regelmessig. 

22 juli 2011

Denne dagen er nok en dag som vil blir husket med sorg. Jeg syns det er vanskelig og skrive noe om det, da jeg faktisk ikke helt klarer å forstår hva som har skjedd. Men det som har skjedd i Oslo og på Utøya er noe helt forferdeligt som ikke burde skje. Jeg har alltid følt Norge har vært så trygt, og nå har det altså skjedd her og. 

Jeg vil bare si at jeg tenker på hvor hardt det må være for de pårørende og skadde i denne situsajonen. Og håper at de som fortsatt har noen savnet finner dem trygt i live. Jeg tenker også på de uskyldige offerene som mistet livet under dette angrepet.

Klar for Fløien

I dag står Fløien for tur, har funnet ut at for å være litt forberedt til USA skal jeg prøve å besøke de største turistmagnetene i Bergen, så jeg har noe å vise av byen min til familien når jeg kommer til USA. 

 

One year

I dag har jeg bursdag, og om et år er jeg atten, noe som egentlig er helt sykt. I løpet av det neste året skal jeg oppleve så sinsykt mye, og vil nok få noen opplevelser som ikke mange vanlige norske 17 åringer som ikke drar på utveksling opplever.


Siv, meg og Elise på fridays i dag

Jeg har også fått visum nå så alt jeg mangler til avreise er familie og avreise dato.*(legger ut et bildet av visumet i morgen)

US EMBASSY

I går reiste jeg til Oslo for å få meg visum. Hadde jo fylt ut ett par papirer før jeg reiste til hovedstaden. Så onsdag morgen var det opp halv 5 for å rekke det tidligste flyet som gikk til Oslo. Fremme i Oslo sentrum, skulle meg og pappa finne veien til Ambassaden(hvis jeg ikke hadde hatt han med hadde jeg nok gått meg vill, og ikke funnet frem på noen timer). Da vi var fremme på ambassaden ca kl 9 stilte jeg meg i køen på utsiden, og til min store forbauselse var det bar to foran meg. (TIPS til dere som ikke har vært på ambassaden enda, møt tidlig opp så slipper du mye kø). Denne køen sto jeg vel maks fem minutter i.Fikk ikke tatt noen bilder ved ambassaden, så da ble det dette fra google som viser hvor første køen startet

Da kom jeg inn i et lite ?hus?, hvor de hadde sånn sikkerhetskjekk og man måtte levere fra seg mobiler og andre gjenstander.  Etter sikkerhetskjekken gikk jeg videre inn til selve ambassaden, det var ett lite rom på det ene hjørnet av ambassaden. Her ble jeg stående i kø i ca 45 min før jeg slapp til. Tror virkelig jeg hadde flaks med meg denne dagen for da jeg fikk kølappen var det bare 6 personer foran meg, noe jeg selv har trukket en konklusjon på som lite. Jeg fikk gjennomført intervjuet som egentlig ikke var så stressende, siden det var på norsk og det var egentlig bare en samtale, hvor jeg fikk vite at jeg får visum, var tilsammen på ambassaden i 1 time og ca 15 min. 

Resten av dagen i Oslo gikk egentlig til bare å tusle rundt i byen titte i butikker og være turister. Var helt fantastisk vær, så det var en helt fantastisk dag i Oslo. 

Hjemme igjen

Intevjuet gikk supert, får visum og køen jeg hadde fryktet var ikke så lang som jeg hadde trodd. Kommer med bilder og mer om nambassaden i morgen

Ambassaden i morgen

I morgen setter jeg nesen mot Oslo, og for visum intervjuet mitt. Har hørt det varer rundt ett minutt, men at køen for intervjuet er veldig lang. Men får vel gjøre det beste ut av situasjonen når jeg sitter der å venter, selv om jeg egentlig har elendig tålmodighet når det gjelder og vente.

Den amerikanske ambassaden i Oslo - bildet er tatt fra google


Det er ikke så mye mer og skrive, siden jeg fortsatt venter på vertsfamilie, avreise dato og alt det der. 

My weekend !

Tenkte og legge ut litt bilde av hytteturen jeg var på i helgen, for å skrive noe her, siden det ikke er skjedd noe som helst på utvekslingsfronten.

Ingrid og Siv

Hele gjengen 

Ingrid

Elise


Meg og Marie


Meg og Elise
Hele gjengen igjen

 

Karakterene sikret

Karakterene sikret, jeg får heldigvis ikke 2 i noen fag, var redd for å få det i norsk av alle fag, men neida jeg hadde lykken på min side og fikk 4 noe jeg ser meg ganske fornøyd med. Da jeg ikke er den flinkeste i norsk. 

 

Men over til noe annet nå er det ikke lenge til jeg skal på info møte med Aspect, blir litt kjekt å se hvem fra Bergen som reiser med dem, om det er noen jeg kjenner som jeg skal reise og som jeg ikke vet om.  Hadde også vært litt gøy å få familie innen da, men jeg får vel dra tålmodigheten min ut enda mer enn jeg allerede har gjort. Men hadde vært veldig gøy å få familie nå, så jeg kunne begynt å snakke med dem og få snakket litt med dem før jeg reiser. Mitt verste mareritt er at jeg ikke får familie før 48 timer før jeg skal reise. Det å få vite hvor jeg skal hen, senest i dag ble jeg møtt med flere spørsmål om hvor jeg skal hen, og må alltid svare: Har ikke fått vite det enda. Det viktigste uansett når jeg får familie er at det er en hyggelig familie.

Har du en utvekslingsblogg?

Legg igjen en kommentar, med din blogg adresse, organisasjonen du reiser med og hvor du reiser, så linker jeg deg

 

Oppdatering

For noen uker siden fant jeg profilen min på Aspect foundation sine sider. Sykt rart og lese noe om deg selv, som var skrevet for et halvt år siden, men betryggende å vite at det er kommet frem til USA og de er på jakt etter familie til meg.

 

For øyeblikket sjekker jeg mailen hele tiden, og mobilen aldri lengre enn et øyekast unna, man vet jo aldri om telefonen plutselig ringer. Er så spent, tror jeg kommer til og hoppe i taket når jeg får vite det.

 

Fremover skal jeg blant annet på informasjonsmøte her i Bergen, selvfølgelig er det samme dag som kusinen min skal konfirmere seg. Så da har jeg to valg, enten stille opp i bunad eller gå i vanlige klær for så å senere skifte.

 

Et annet tema, i helgen var det siste lørdag med talentklassen. Det var litt trist på en måte med tanke på at det er noen jeg kanskje ikke vil se igjen, men vi får prøve og holde kontakten, og de andre ser jeg ikke igjen på over ett år med tanke på utvekslingen. I tillegg nyter jeg for øyeblikket tiden med tentamener annenhver dag denne uken.


Meg, Ingelinn og Tomine på gangen, mens vi ventet på at det skullle komme til vår del av konserten.

Om bloggen

Denne bloggen er en utvekslingsblogg. Så frem til jeg reiser vil den bare bli oppdatert når det skjer noe som angår forberedelser og annet som har noe med utvekslingen å gjøre.
photo: weheartitEmma

18, Bergen

Jeg er en jente på 17 år fra Bergen, som for øyeblikket er på utveksling i Oklahoma, USA rett utenfor Oklahoma City. Organisasjonen jeg reiser med er Aspect. Lurer du på noe, send en mail til: emkyte@gmail.com Hvis du stiller spm i komentarfeltet, legg igjen enten en mail adresse eller en blogg adresse jeg kan svare til.

Kategorier

Arkiv

Det er et par problemer med designet, hvis bloggen vises i Internet Explorerhits